Ανακαλύψτε την Αττική, τη γη των ευκαιριών


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τις αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Αττική.


Ανάμεσα σε περισσότερα από 190 εθνικά περίπτερα, στη Διεθνή Έκθεση EXPO 2020 Dubai, η Περιφέρεια Αττικής ξεχωρίζει με την προβολή της ταυτότητάς της, μέσω των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της, και των βασικών θεματικών αξόνων που την περικλείουν, όπως τα αγροδιατροφικά προϊόντα, η επιχειρηματικότητα, η επισκεψιμότητα και ο τουρισμός, η υγεία και ευεξία, και η καινοτομία, θεματικοί άξονες που στοχεύουν στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας και του δυναμικού προφίλ της Αττικής σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Περίπτερο, με τίτλο «Ανακαλύψτε την Αττική, τη γη των ευκαιριών», αποκάλυψε τις αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Αττική, απευθύνοντας κάλεσμα προς τους διεθνείς επενδυτές να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές δράσεις στην Αττική που αλλάζει πρόσωπο, ανοίγεται στο μέλλον και αποτελεί «έναν ασφαλή προορισμό για τον διεθνή ταξιδιώτη και μια πραγματική γη των ευκαιριών για τον μεγάλο επενδυτή».

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που μεταδόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αττικής, ο Γιώργος Πατούλης εξήρε την αξία των αγροδιατροφικών προϊόντων της Αττικής, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Σε μια εποχή που ο υπερτουρισμός ψυχαγωγίας δείχνει πλέον παρωχημένος, επενδύουμε σε θεματικές μορφές τουρισμού, με τον γαστρονομικό και τον οινικό να κατέχουν εξέχουσες θέσεις στον οραματικό σχεδιασμό μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι γεύσεις που δοκιμάζουμε σε κάθε ταξίδι, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των αναμνήσεών μας και ένα βασικό στοιχείο της ολοκληρωμένης ταξιδιωτικής εμπειρίας που αποκομίζουμε και που θέλουμε να μοιραστούμε με τον περίγυρό μας». «Αντιλαμβανόμαστε τον αγροδιατροφικό τομέα ως κομβικό πυλώνα της περιφερειακής οικονομίας, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς με αυτόν τον τρόπο δίνονται επιπλέον διέξοδοι στο πρόβλημα της ανεργίας, ενώ παράλληλα ενισχύεται η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, ένα όχημα μέσω του οποίου τα προϊόντα των ελληνικών προορισμών γίνονται περισσότερο γνωστά στις διεθνείς αγορές», επισήμανε, καταλήγοντας ο Γιώργος Πατούλης.

Σημειώνεται ότι οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν ένα πρωτότυπο live cooking από τον διάσημο σεφ Αλέξανδρο Σπέρχο, ο οποίος παρουσίασε «ζωντανά» παρασκευές δημιουργικής κουζίνας βασισμένες στα αγνά προϊόντα της Αττικής γης στο εστιατόριο Efzin, που βρίσκεται στον χώρο του Ελληνικού Περιπτέρου της Expo Dubai. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για την υψηλή διατροφική αξία των αττικών αγροδιατροφικών προϊόντων και διαπίστωσαν τον τρόπο με τον οποίο αυτά διαμορφώνουν τη σύγχρονη γαστρονομία.

Η διεξαγωγή της εκδήλωσης / παρουσίασης της Περιφέρειας Αττικής, το live cooking και το VIP dinner σε επιλεγμένο κοινό, στο εστιατόριο του ελληνικού περιπτέρου στην Εκθεση, καθώς και οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, εντάσσονταν στον γενικό σχεδιασμό του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» της Περιφέρειας Αττικής, στοχεύοντας στην προβολή και προώθηση της Αττικής, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας το πολυδιάστατο και σύγχρονο προφίλ της, ATTICA BRAND.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ

#ExpoDubai

DATE OF PUBLICATION
Mar 30, 2022
TAGS
SHARE

News

Dec 18, 2023
Dec 18, 2023

Results of a Cycling Route Study on Iera Odos

The design of the Cycling Route on Iera Odos financed by the Green Fund has been completed. 

News

Oct 4, 2023
Oct 4, 2023

A great celebration of culture, ecology and sustainability in Attica Land

Seven innovative actions, musical events, workshops, gastronomic experiences and experiential workshops make up the valuable account of the 1st Attica Gaia Festival 2023 | New Thesmoforia.

News

Oct 2, 2023
Oct 2, 2023

Experiential Educational Workshops

The cycle of educational workshops for young and old at the Center of the Earth, in the "Antonis Tritsis" metropolitan park, for the entire week of 09/16 - 24/09 of the Gaia Festival of Attica | New Thesmoforia has been completed.

News

Sep 29, 2023
Sep 29, 2023

Tradition & Attica Land

A celebration dedicated to the Land of Attica, our folk tradition and the flavors of our land.

News

Sep 27, 2023
Sep 27, 2023

Attica Molecular Mixology | Original molecular cocktails for the Gaia Festival of Attica | New Thesmoforia

A unique experience with original molecular cocktails was presented on Sunday 24 September 2023,
at MoMix Bar in Kerameikos.

News

Sep 25, 2023
Sep 25, 2023

Physis Gaia Project | A magical night in the city park

A unique night was experienced on Saturday at the Areos Field, with the Physis Gaia Project, in a magical landscape in our favorite park of the city. Evridiki and Ada Athanasopoulou sang unique songs and got the audience going!

News

Sep 21, 2023
Sep 21, 2023

The Hellenic Chamber of Hotels presented the Greek Breakfast of Attica at the Gaia Festival of Attica | New Thesmoforia

The “Gaia Festival of Attica – New Thesmoforia” welcomed the innovative “Greek Breakfast” at a special event in the Athenian Riviera, in Alimos.

News

Sep 19, 2023
Sep 19, 2023

New Thesmoforian Workshop

The environment, the effects of the climate crisis and the products of Attica’s land were put at the forefront of a “fruitful” workshop presented at the Old Parliament Megaron.

Quick Search

Search below!