Ανακαλύψτε την Αττική, τη γη των ευκαιριών


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τις αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Αττική.


Ανάμεσα σε περισσότερα από 190 εθνικά περίπτερα, στη Διεθνή Έκθεση EXPO 2020 Dubai, η Περιφέρεια Αττικής ξεχωρίζει με την προβολή της ταυτότητάς της, μέσω των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της, και των βασικών θεματικών αξόνων που την  περικλείουν, όπως τα αγροδιατροφικά προϊόντα, η επιχειρηματικότητα, η επισκεψιμότητα και ο τουρισμός, η υγεία και ευεξία, και η καινοτομία, θεματικοί άξονες που στοχεύουν στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας και του δυναμικού προφίλ της Αττικής σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Περίπτερο, με τίτλο «Ανακαλύψτε την Αττική, τη γη των ευκαιριών», αποκάλυψε τις αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Αττική, απευθύνοντας κάλεσμα προς τους διεθνείς επενδυτές να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές δράσεις στην Αττική που αλλάζει πρόσωπο, ανοίγεται στο μέλλον και αποτελεί «έναν ασφαλή προορισμό για τον διεθνή ταξιδιώτη και μια πραγματική γη των ευκαιριών για τον μεγάλο επενδυτή».

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που μεταδόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αττικής, ο Γιώργος Πατούλης εξήρε την αξία των αγροδιατροφικών προϊόντων της Αττικής, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Σε μια εποχή που ο υπερτουρισμός ψυχαγωγίας δείχνει πλέον παρωχημένος, επενδύουμε σε θεματικές μορφές τουρισμού, με τον γαστρονομικό και τον οινικό να κατέχουν εξέχουσες θέσεις στον οραματικό σχεδιασμό μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι γεύσεις που δοκιμάζουμε σε κάθε ταξίδι, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των αναμνήσεών μας και ένα βασικό στοιχείο της ολοκληρωμένης ταξιδιωτικής εμπειρίας που αποκομίζουμε και που θέλουμε να μοιραστούμε με τον περίγυρό μας». «Αντιλαμβανόμαστε τον αγροδιατροφικό τομέα ως κομβικό πυλώνα της περιφερειακής οικονομίας, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς με αυτόν τον τρόπο δίνονται επιπλέον διέξοδοι στο πρόβλημα της ανεργίας, ενώ παράλληλα ενισχύεται η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, ένα όχημα μέσω του οποίου τα προϊόντα των ελληνικών προορισμών γίνονται περισσότερο γνωστά στις διεθνείς αγορές», επισήμανε, καταλήγοντας ο Γιώργος Πατούλης.

Σημειώνεται ότι οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν ένα πρωτότυπο live cooking από τον διάσημο σεφ Αλέξανδρο Σπέρχο, ο οποίος παρουσίασε «ζωντανά» παρασκευές δημιουργικής κουζίνας βασισμένες στα αγνά προϊόντα της Αττικής γης στο εστιατόριο Efzin, που βρίσκεται στον χώρο του Ελληνικού Περιπτέρου της Expo Dubai. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για την υψηλή διατροφική αξία των αττικών αγροδιατροφικών προϊόντων και διαπίστωσαν τον τρόπο με τον οποίο αυτά διαμορφώνουν τη σύγχρονη γαστρονομία.

Η διεξαγωγή της εκδήλωσης / παρουσίασης της Περιφέρειας Αττικής, το live cooking και το VIP dinner σε επιλεγμένο κοινό, στο εστιατόριο του ελληνικού περιπτέρου στην Εκθεση, καθώς και οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, εντάσσονταν στον γενικό σχεδιασμό του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική» της Περιφέρειας Αττικής, στοχεύοντας στην προβολή και προώθηση της Αττικής, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας το πολυδιάστατο και σύγχρονο προφίλ της, ATTICA BRAND.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ

#ExpoDubai

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
30 Μαρ 2022
SHARE

Νέα

31 Ιαν 2023
31 Ιαν 2023

Εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού για τους DMΜOs

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής, η παρουσίαση του πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMΜOs) από το Υπουργείο Τουρισμού.

Νέα

21 Δεκ 2022
21 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Βιοκλιματική – Αστική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου».

Νέα

16 Δεκ 2022
16 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η Μελέτη για το Θέατρο Πέτρας

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση των Υποδομών του Θεάτρου Πέτρας».

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για 108 Γέφυρες της Αττικής

Σημαντικά τα αποτελέσματα της μελέτης που προέκυψαν μετά την βασική επιθεώρηση 108 γεφυρών της Περιφέρειας Αττικής από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό.

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Έγκριση σύστασης DMMO Περιφέρειας Αττικής 

Ελήφθη η απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής για τη σύσταση DMMO από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Περιφέρειας Αττικής.

Νέα

12 Νοε 2022
12 Νοε 2022

Η Αττική ξανά στην Kορυφή των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «World’s Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

Νέα

18 Οκτ 2022
18 Οκτ 2022

Η Αττική υποψήφια ως «World's Leading Sustainable Tourism Destination 2022»

Ακόμη μια υποψηφιότητα για την Αττική στον παγκόσμιο θεσμό των World Travel Awards.

Νέα

3 Οκτ 2022
3 Οκτ 2022

Η Αττική Ξανά στην Πρώτη Θέση των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «Europe's Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

εγγραφη στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Form newsletter

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!