Πρώτη στον Κόσμο η Αττική 


Κορυφαίος Μητροπολιτικός Παραθαλάσσιος Προορισμός για το 2021.


World’s Leading Seaside Metropolitan Destination αναδείχθηκε η Περιφέρεια Αττικής, στον διεθνή τουριστικό θεσμό World Travel Awards για το 2021.

Οι διακρίσεις για την Αττική, διαδέχονται η μια την άλλη. Μετά την ανάδειξή της, τον Οκτώβριο του 2021, ως «Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination 2021», η Αττική κατέκτησε και την κορυφαία διάκριση παγκοσμίως στην κατηγορία «Worlds Leading Seaside Metropolitan Destination», των World Travel Awards.

H διάκριση της Αττικής γίνεται ακόμα πιο σπουδαία, καθώς επικράτησε ανάμεσα σε καταξιωμένους προορισμούς, όπως το Κέιπ Τάουν, το Ντουμπάι, το Μαϊάμι, η Σαγκάη, η Τζακάρτα και το Περθ της Αυστραλίας.

Η Αττική, χάρη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και την ενίσχυση του Brand Name της Περιφέρειας, έπειτα από τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, κατακτά την κορυφή των διακρίσεων του κόσμου, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας προορισμός τεσσάρων εποχών, με ισχυρό city break.


Τα World Travel Awards, ο διεθνής θεσμός που από το 1993 δραστηριοποιείται και βραβεύει τους πρωταγωνιστές της τουριστικής βιομηχανίας, σήμερα αναγνωρίζεται ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, σε όλο τον κόσμο.

Την υποψηφιότητα της Αττικής στα World Travel Awards, επιμελήθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», υποστηρίζοντας τη Περιφέρεια Αττικής για την κατάκτηση της κορυφαίας θέσης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Βαρόμετρο για την κατάκτηση της κορυφαίας διάκρισης, αποτέλεσε ο πλήρης φάκελος της υποψηφιότητας, που συνέθετε το πολυθεματικό τουριστικό προϊόν του προορισμού, έχοντας αιχμή του δόρατος το διεθνές και πολλαπλά βραβευμένο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα πολυτελή ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, το πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής, στο σύνολό της, την Αθηναϊκή Ριβιέρα, τις εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής καθώς και πλήθος δυνατοτήτων που τεκμηριώνει μια Μητροπολιτική Περιφέρεια ως κατάλληλη για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου.

Η Αττική επικράτησε παγκοσμίως, καθώς διαθέτει:

 • Διεθνές αεροδρόμιο, βραβευμένο για το επίπεδο ασφάλειας και λειτουργίας.
 • Πολυτελή ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα για όλα τα εισοδηματικά επίπεδα.
 • Την Ακρόπολη, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
 • Παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από το κέντρο της πρωτεύουσας.
 • Πρόσβαση μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης από το λιμάνι του Πειραιά -ενός από τα κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης- σε δεκάδες ειδυλλιακά νησιά.
 • Μετακίνηση με σύγχρονο τραμ κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης και το μεγάλο λιμάνι του Πειραιά.
 • Υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας.
 • Εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής.
 • Αμέτρητες προτάσεις γαστρονομίας πάνω στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και εξαιρετική οινογνωσία από τους φημισμένους αττικούς αμπελώνες.
 • Μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας και απέραντου γαλάζιου.
 • Υψηλού επιπέδου πολιτιστικές παραστάσεις στον τόπο που γέννησε τον πολιτισμό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κος. Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την διάκριση της Περιφέρειας Αττικής δήλωσε: «Η βράβευση της Αττικής στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης των μητροπολιτικών παραθαλάσσιων προορισμών για το 2021, στο θεσμό των World Travel Awards,  μας κάνει περήφανους και επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας να αναδείξουμε την Περιφέρεια Αττικής ως προορισμό πολλαπλών δυνατοτήτων, 365 ημερών το χρόνο, με αναβαθμισμένες θεματικές τουριστικές εμπειρίες. Αυτή η διάκριση γίνεται ακόμα πιο σημαντική όταν στην ίδια κατηγορία ήταν υποψήφιες πόλεις το Cape Town, το Dubai, το Miami και η Shanghai, που βρίσκονται ψηλά στην προτίμηση της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Βάζουμε τον πήχη ψηλά για μία  Αττική  πιο φιλική προς τον επισκέπτη, πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη. Για μία Μητροπολιτική Αττική».

Η βράβευση αυτή, έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», ήδη έχει δρομολογήσει μια ολοκληρωμένη μελέτη για τη δημιουργία και λειτουργία μιας νέας σύγχρονης Δομής Διαχείρισης Προορισμού, με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών, τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και τη βέλτιστη διαχείριση του πολυδιάστατου και μοναδικού προορισμού της Αττικής.

Η Αττική, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον μητροπολιτικό της ρόλο στην Ελλάδα και ως τουριστικός προορισμός.

Δείτε το video της διάκρισης εδώ.

World Travel Awards

DATE OF PUBLICATION
Dec 16, 2021
TAGS
SHARE

News

Dec 18, 2023
Dec 18, 2023

Results of a Cycling Route Study on Iera Odos

The design of the Cycling Route on Iera Odos financed by the Green Fund has been completed. 

News

Oct 4, 2023
Oct 4, 2023

A great celebration of culture, ecology and sustainability in Attica Land

Seven innovative actions, musical events, workshops, gastronomic experiences and experiential workshops make up the valuable account of the 1st Attica Gaia Festival 2023 | New Thesmoforia.

News

Oct 2, 2023
Oct 2, 2023

Experiential Educational Workshops

The cycle of educational workshops for young and old at the Center of the Earth, in the "Antonis Tritsis" metropolitan park, for the entire week of 09/16 - 24/09 of the Gaia Festival of Attica | New Thesmoforia has been completed.

News

Sep 29, 2023
Sep 29, 2023

Tradition & Attica Land

A celebration dedicated to the Land of Attica, our folk tradition and the flavors of our land.

News

Sep 27, 2023
Sep 27, 2023

Attica Molecular Mixology | Original molecular cocktails for the Gaia Festival of Attica | New Thesmoforia

A unique experience with original molecular cocktails was presented on Sunday 24 September 2023,
at MoMix Bar in Kerameikos.

News

Sep 25, 2023
Sep 25, 2023

Physis Gaia Project | A magical night in the city park

A unique night was experienced on Saturday at the Areos Field, with the Physis Gaia Project, in a magical landscape in our favorite park of the city. Evridiki and Ada Athanasopoulou sang unique songs and got the audience going!

News

Sep 21, 2023
Sep 21, 2023

The Hellenic Chamber of Hotels presented the Greek Breakfast of Attica at the Gaia Festival of Attica | New Thesmoforia

The “Gaia Festival of Attica – New Thesmoforia” welcomed the innovative “Greek Breakfast” at a special event in the Athenian Riviera, in Alimos.

News

Sep 19, 2023
Sep 19, 2023

New Thesmoforian Workshop

The environment, the effects of the climate crisis and the products of Attica’s land were put at the forefront of a “fruitful” workshop presented at the Old Parliament Megaron.

Quick Search

Search below!