Πρώτη στον Κόσμο η Αττική 


Κορυφαίος Μητροπολιτικός Παραθαλάσσιος Προορισμός για το 2021

World’s Leading Seaside Metropolitan Destination αναδείχθηκε η Περιφέρεια Αττικής, στον διεθνή τουριστικό θεσμό World Travel Awards για το 2021

Οι διακρίσεις για την Αττική, διαδέχονται η μια την άλλη. Μετά την ανάδειξή της, τον Οκτώβριο του 2021, ως «Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination 2021», η Αττική κατέκτησε και την κορυφαία διάκριση παγκοσμίως στην κατηγορία «Worlds Leading Seaside Metropolitan Destination», των World Travel Awards.

H διάκριση της Αττικής γίνεται ακόμα πιο σπουδαία, καθώς επικράτησε ανάμεσα σε καταξιωμένους προορισμούς, όπως το Κέιπ Τάουν, το Ντουμπάι, το Μαϊάμι, η Σαγκάη, η Τζακάρτα και το Περθ της Αυστραλίας.

Η Αττική, χάρη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και την ενίσχυση του Brand Name της Περιφέρειας, έπειτα από τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, κατακτά την κορυφή των διακρίσεων του κόσμου, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας προορισμός τεσσάρων εποχών, με ισχυρό city break.


Τα World Travel Awards, ο διεθνής θεσμός που από το 1993 δραστηριοποιείται και βραβεύει τους πρωταγωνιστές της τουριστικής βιομηχανίας, σήμερα αναγνωρίζεται ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, σε όλο τον κόσμο.

Την υποψηφιότητα της Αττικής στα World Travel Awards, επιμελήθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική», υποστηρίζοντας τη Περιφέρεια Αττικής για την κατάκτηση της κορυφαίας θέσης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Βαρόμετρο για την κατάκτηση της κορυφαίας διάκρισης, αποτέλεσε ο πλήρης φάκελος της υποψηφιότητας, που συνέθετε το πολυθεματικό τουριστικό προϊόν του προορισμού, έχοντας αιχμή του δόρατος το διεθνές και πολλαπλά βραβευμένο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα πολυτελή ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, το πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής, στο σύνολό της, την Αθηναϊκή Ριβιέρα, τις εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής καθώς και πλήθος δυνατοτήτων που τεκμηριώνει μια Μητροπολιτική Περιφέρεια ως κατάλληλη για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου.

Η Αττική επικράτησε παγκοσμίως, καθώς διαθέτει:

 • Διεθνές αεροδρόμιο, βραβευμένο για το επίπεδο ασφάλειας και λειτουργίας
 • Πολυτελή ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα για όλα τα εισοδηματικά επίπεδα
 • Την Ακρόπολη, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς
 • Παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από το κέντρο της πρωτεύουσας
 • Πρόσβαση μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης από το λιμάνι του Πειραιά -ενός από τα κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης- σε δεκάδες ειδυλλιακά νησιά
 • Μετακίνηση με σύγχρονο τραμ κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης και το μεγάλο λιμάνι του Πειραιά
 • Υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας
 • Εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής
 • Αμέτρητες προτάσεις γαστρονομίας πάνω στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και εξαιρετική οινογνωσία από τους φημισμένους αττικούς αμπελώνες
 • Μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας και απέραντου γαλάζιου
 • Υψηλού επιπέδου πολιτιστικές παραστάσεις στον τόπο που γέννησε τον πολιτισμό

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κος. Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την διάκριση της Περιφέρειας Αττικής δήλωσε: «Η βράβευση της Αττικής στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης των μητροπολιτικών παραθαλάσσιων προορισμών για το 2021, στο θεσμό των World Travel Awards,  μας κάνει περήφανους και επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας να αναδείξουμε την Περιφέρεια Αττικής ως προορισμό πολλαπλών δυνατοτήτων, 365 ημερών το χρόνο, με αναβαθμισμένες θεματικές τουριστικές εμπειρίες. Αυτή η διάκριση γίνεται ακόμα πιο σημαντική όταν στην ίδια κατηγορία ήταν υποψήφιες πόλεις το Cape Town, το Dubai, το Miami και η Shanghai, που βρίσκονται ψηλά στην προτίμηση της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Βάζουμε τον πήχη ψηλά για μία  Αττική  πιο φιλική προς τον επισκέπτη, πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη. Για μία Μητροπολιτική Αττική».

Η βράβευση αυτή, έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική», ήδη έχει δρομολογήσει μια ολοκληρωμένη μελέτη για τη δημιουργία και λειτουργία μιας νέας σύγχρονης Δομής Διαχείρισης Προορισμού, με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών, τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και τη βέλτιστη διαχείριση του πολυδιάστατου και μοναδικού προορισμού της Αττικής.

Η Αττική, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον μητροπολιτικό της ρόλο στην Ελλάδα και ως τουριστικός προορισμός.

Δείτε το video της διάκρισης εδώ

World Travel Awards

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
16 Δεκ 2021
SHARE

Νέα

18 Μαϊ 2022
18 Μαϊ 2022

Τηλεδιάσκεψη Εργασίας για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Ψηφιακό Εργαστήριο για την ανάδειξη ενός μοναδικού έργου Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με περιβαλλοντικό, πολιτιστικό & τουριστικό πρόσημο στην Αττική

Νέα

3 Μαϊ 2022
3 Μαϊ 2022

Ο Ευρωπαϊκός Προσανατολισμός ενός σύγχρονου Οργανισμού

Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, προτεραιότητα για την Νέα Μητροπολιτική Αττική

Νέα

26 Απρ 2022
26 Απρ 2022

Έγκριση Αρχιτεκτονικών Μελετών από το ΥΠΕΝ 

Αφορά σε μελέτες ωρίμανσης που υλοποιεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός "Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε."

Νέα

8 Απρ 2022
8 Απρ 2022

Η Αξιοποίηση των Ενεργειακών Κοινοτήτων ως εργαλείο μείωσης της ενεργειακής φτώχειας

Τη μελέτη ανάλυσης των ενεργειακών αναγκών της Περιφέρειας Αττικής και σκοπιμότητας αξιοποίησης των ΑΠΕ υλοποιεί η Νέα Μητροπολιτική Αττική

Νέα

8 Απρ 2022
8 Απρ 2022

Σύσκεψη Εργασίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Λυσσιατρείο και Απολυμαντήριο, δύο ιστορικά κτίρια της Αττικής, στο επίκεντρο μελετών αξιοποίησής τους

Νέα

4 Απρ 2022
4 Απρ 2022

Συνάντηση Συνεργασίας με Δήμους Νήσων Αττικής

Σκοπός της συζήτησης ήταν η εξέλιξη της πορείας προετοιμασίας για την υποβολή προτάσεων Χωρικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Νήσων Αττικής, με τη συνεργασία όλων των φορέων. 

Νέα

30 Μαρ 2022
30 Μαρ 2022

Πληθώρα συναντήσεων του Περιφερειάρχη Αττικής στην Expo 2020 Dubai

Η ενίσχυση της διεθνούς εικόνας και του δυναμικού προφίλ της Αττικής βρέθηκε στο επίκεντρο των εποικοδομητικών συναντήσεων που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στη Διεθνή Έκθεση EXPO 2020 Dubai.

#ExpoDubai

Νέα

30 Μαρ 2022
30 Μαρ 2022

Ανακαλύψτε την Αττική, τη γη των ευκαιριών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τις αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες της Αττικής στην Expo 2020 Dubai.

#ExpoDubai

εγγραφη στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Form newsletter

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!