Δύο Νέες Προγραμματικές Συμβάσεις για την Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας


Η Περιφέρεια Αττικής και η Νέα Μητροπολιτική Αττική προχωρούν δύο σημαντικές μελέτες για την επιθεώρηση και επισκευή Γεφυρών εντός των ορίων της Αττικής.


 Η Περιφέρεια Αττικής, με προτεραιότητα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, συμπράττει με τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Νέα Μητροπολιτική Αττική» για την άμεση εκπόνηση των απαιτούμενων ερευνών και μελετών για την επισκευή και την επιθεώρηση Γεφυρών εντός των ορίων της Αττικής.

Ειδικότερα, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική», δρομολογείται η Μελέτη που αφορά στο έργο «Επισκευή γέφυρας Α/Δ οδού Βρυούλων επί της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας μεταξύ Αγίων Αναργύρων - Νέας Φιλαδελφείας». Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας –Ν. Χαλκηδόνας Γ. Βούρος, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.»,  κ. Ν. Παπαγεωργίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την κατάρτιση μελέτης σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθεί η επισκευή της γέφυρας. Η επισκευή θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας.

Παράλληλα, μία ακόμα σημαντική μελέτη δρομολογείται, που αφορά στη διενέργεια των βασικών επιθεωρήσεων των Γεφυρών αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής και η οποία έχει ήδη λάβει την έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών - Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Αττικής και Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - και αναμένεται η υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής σύμβασης με φορέα υλοποίησης τη «Νέα Μητροπολιτική Αττική» εντός των επόμενων ημερών.

Στο σύνολο των 107 γεφυρών στις οποίες θα διενεργηθούν βασικές επιθεωρήσεις περιλαμβάνονται Άνω Διαβάσεις, Κάτω Διαβάσεις, γέφυρες σε κεντρικούς οδικούς άξονες όπως η Εθνική Οδός, αρκετές εκ των οποίων  είναι διπλές καθόσον οι δύο κλάδοι της αρτηρίας φέρονται από διαφορετική γέφυρα καθώς και δύο πεζογέφυρες.

Οι εν λόγω γέφυρες είναι κατασκευασμένες σε διάφορες χρονικές περιόδους με τις παλιότερες να εκτιμάται ότι έχουν κατασκευαστεί στην δεκαετία του 1960 ενώ λόγω της θέσεως τους και του σκοπού που εξυπηρετούν είναι εκτεθειμένες σε ένα πλήθος δυσμενών  παραγόντων. Ο σκοπός της επιθεώρησης είναι να εντοπίσει ενδεχόμενες αλλοιώσεις και φθορές και στο μέτρο του δυνατού τις πιθανές ρωγμές, που εμφανίζονται στην γέφυρα καθώς και να επισημάνει τα στοιχεία που κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια του χρήστη της γέφυρας ή και του διερχόμενου κάτω από την γέφυρα. Οι διαπιστώσεις και τα ευρήματα της επιθεώρησης θα καταγράφονται και θα αναφέρονται αναλυτικά στην αντίστοιχη Τεχνική Έκθεση Επιθεώρησης.Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι «Η οδική ασφάλεια είναι στις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής και ως εκ τούτου προβαίνουμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις, μελέτες και χρηματοδοτήσεις έργων, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της Αττικής, ώστε να γίνεται κάθε μέρα ασφαλέστερο».


DATE OF PUBLICATION
Feb 8, 2022
TAGS
SHARE

News

May 8, 2023
May 8, 2023

The first part of the study for the modernization of Old National Road from Eleusis to Megara has been completed

Upgrading safety and signage at the heart of the study.

News

May 5, 2023
May 5, 2023

The first part of the Study of Stormwater Sewerage Works of the Municipality of Erythra has been completed

By identifying the streams and submitting proposals for the required technical works for the settlement and flood protection.

News

Apr 21, 2023
Apr 21, 2023

Six New Support Studies for the Region of Attica for the new Programming Period 2021 - 2027 begin

Modification of the Act “Studies for the Support of the Region of Attica for the Specialization of Development Priorities and Special Actions during the Programming Period 2021 - 2027”.

News

Apr 21, 2023
Apr 21, 2023

Study for the Urban intervention in Vergina 

Presentation of the results of the study regarding the Programme Contract with the Municipality of Veria.

News

Mar 27, 2023
Mar 27, 2023

Study for the Summer Camp of the Holy Metropolitan Church of Nikaia has been completed

The study concerning the treatment of damages and the upgrading of the infrastructures of the Summer Camp of the Holy Metropolitan Church of Nikaia has been implemented.

News

Mar 17, 2023
Mar 17, 2023

In the final straight the Coastal Road Axis Oropos – Marathon  

An emblematic project for the recovery & the upgrading of Northeast Attica.

News

Mar 3, 2023
Mar 3, 2023

The 1st part of the study for the enhancement of road safety on National Road 91 has been completed

Presentation of the results of the study entitled «Interventions for the improvement of Road Safety in targeted positions of N.R.91 in the section from Varkiza to Sounio».

News

Mar 3, 2023
Mar 3, 2023

The study of the Municipality of Keratsini – Drapetsona has been completed

Presentation of the results of the study for the regeneration of the sidewalks on Grigoriou Lambraki Street.

Quick Search

Search below!