Δύο Νέες Προγραμματικές Συμβάσεις για την Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας


Η Περιφέρεια Αττικής και η Νέα Μητροπολιτική Αττική προχωρούν δύο σημαντικές μελέτες για την επιθεώρηση και επισκευή Γεφυρών εντός των ορίων της Αττικής.


 Η Περιφέρεια Αττικής, με προτεραιότητα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, συμπράττει με τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» για την άμεση εκπόνηση των απαιτούμενων ερευνών και μελετών για την επισκευή και την επιθεώρηση Γεφυρών εντός των ορίων της Αττικής.

Ειδικότερα, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», δρομολογείται η Μελέτη που αφορά στο έργο «Επισκευή γέφυρας Α/Δ οδού Βρυούλων επί της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας μεταξύ Αγίων Αναργύρων - Νέας Φιλαδελφείας». Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Γ. Βούρος, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», κ. Ν. Παπαγεωργίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την κατάρτιση μελέτης σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθεί η επισκευή της γέφυρας. Η επισκευή θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας.

Παράλληλα, μία ακόμα σημαντική μελέτη δρομολογείται, που αφορά στη διενέργεια των βασικών επιθεωρήσεων των Γεφυρών αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής και η οποία έχει ήδη λάβει την έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών - Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Αττικής και Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - και αναμένεται η υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής σύμβασης με φορέα υλοποίησης τη «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» εντός των επόμενων ημερών.

Στο σύνολο των 108 γεφυρών στις οποίες θα διενεργηθούν βασικές επιθεωρήσεις περιλαμβάνονται Άνω Διαβάσεις, Κάτω Διαβάσεις, γέφυρες σε κεντρικούς οδικούς άξονες όπως η Εθνική Οδός, αρκετές εκ των οποίων είναι διπλές καθόσον οι δύο κλάδοι της αρτηρίας φέρονται από διαφορετική γέφυρα καθώς και δύο πεζογέφυρες.

Οι εν λόγω γέφυρες είναι κατασκευασμένες σε διάφορες χρονικές περιόδους με τις παλιότερες να εκτιμάται ότι έχουν κατασκευαστεί στην δεκαετία του 1960 ενώ λόγω της θέσεως τους και του σκοπού που εξυπηρετούν είναι εκτεθειμένες σε ένα πλήθος δυσμενών  παραγόντων. Ο σκοπός της επιθεώρησης είναι να εντοπίσει ενδεχόμενες αλλοιώσεις και φθορές και στο μέτρο του δυνατού τις πιθανές ρωγμές, που εμφανίζονται στην γέφυρα καθώς και να επισημάνει τα στοιχεία που κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια του χρήστη της γέφυρας ή και του διερχόμενου κάτω από την γέφυρα. Οι διαπιστώσεις και τα ευρήματα της επιθεώρησης θα καταγράφονται και θα αναφέρονται αναλυτικά στην αντίστοιχη Τεχνική Έκθεση Επιθεώρησης.Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι «Η οδική ασφάλεια είναι στις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής και ως εκ τούτου προβαίνουμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις, μελέτες και χρηματοδοτήσεις έργων, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της Αττικής, ώστε να γίνεται κάθε μέρα ασφαλέστερο».


DATE OF PUBLICATION
Feb 8, 2022
TAGS
SHARE

News

Dec 18, 2023
Dec 18, 2023

Results of a Cycling Route Study on Iera Odos

The design of the Cycling Route on Iera Odos financed by the Green Fund has been completed. 

News

Oct 4, 2023
Oct 4, 2023

A great celebration of culture, ecology and sustainability in Attica Land

Seven innovative actions, musical events, workshops, gastronomic experiences and experiential workshops make up the valuable account of the 1st Attica Gaia Festival 2023 | New Thesmoforia.

News

Oct 2, 2023
Oct 2, 2023

Experiential Educational Workshops

The cycle of educational workshops for young and old at the Center of the Earth, in the "Antonis Tritsis" metropolitan park, for the entire week of 09/16 - 24/09 of the Gaia Festival of Attica | New Thesmoforia has been completed.

News

Sep 29, 2023
Sep 29, 2023

Tradition & Attica Land

A celebration dedicated to the Land of Attica, our folk tradition and the flavors of our land.

News

Sep 27, 2023
Sep 27, 2023

Attica Molecular Mixology | Original molecular cocktails for the Gaia Festival of Attica | New Thesmoforia

A unique experience with original molecular cocktails was presented on Sunday 24 September 2023,
at MoMix Bar in Kerameikos.

News

Sep 25, 2023
Sep 25, 2023

Physis Gaia Project | A magical night in the city park

A unique night was experienced on Saturday at the Areos Field, with the Physis Gaia Project, in a magical landscape in our favorite park of the city. Evridiki and Ada Athanasopoulou sang unique songs and got the audience going!

News

Sep 21, 2023
Sep 21, 2023

The Hellenic Chamber of Hotels presented the Greek Breakfast of Attica at the Gaia Festival of Attica | New Thesmoforia

The “Gaia Festival of Attica – New Thesmoforia” welcomed the innovative “Greek Breakfast” at a special event in the Athenian Riviera, in Alimos.

News

Sep 19, 2023
Sep 19, 2023

New Thesmoforian Workshop

The environment, the effects of the climate crisis and the products of Attica’s land were put at the forefront of a “fruitful” workshop presented at the Old Parliament Megaron.

Quick Search

Search below!