Δύο Νέες Προγραμματικές Συμβάσεις για την Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας


Η Περιφέρεια Αττικής και η Νέα Μητροπολιτική Αττική προχωρούν δύο σημαντικές μελέτες για την επιθεώρηση και επισκευή Γεφυρών εντός των ορίων της Αττικής.


Η Περιφέρεια Αττικής, με προτεραιότητα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, συμπράττει με τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» για την άμεση εκπόνηση των απαιτούμενων ερευνών και μελετών για την επισκευή και την επιθεώρηση Γεφυρών εντός των ορίων της Αττικής.

Ειδικότερα, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική A.E.», δρομολογείται η Μελέτη που αφορά στο έργο «Επισκευή γέφυρας Α/Δ οδού Βρυούλων επί της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας μεταξύ Αγίων Αναργύρων - Νέας Φιλαδελφείας». Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Γ. Βούρος, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», κ. Ν. Παπαγεωργίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την κατάρτιση μελέτης σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθεί η επισκευή της γέφυρας. Η επισκευή θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας.

Παράλληλα, μία ακόμα σημαντική μελέτη δρομολογείται, που αφορά στη διενέργεια των βασικών επιθεωρήσεων των Γεφυρών αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής και η οποία έχει ήδη λάβει την έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών - Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Αττικής και Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - και αναμένεται η υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής σύμβασης με φορέα υλοποίησης τη «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» εντός των επόμενων ημερών.

Στο σύνολο των 108 γεφυρών στις οποίες θα διενεργηθούν βασικές επιθεωρήσεις περιλαμβάνονται Άνω Διαβάσεις, Κάτω Διαβάσεις, γέφυρες σε κεντρικούς οδικούς άξονες όπως η Εθνική Οδός, αρκετές εκ των οποίων είναι διπλές καθόσον οι δύο κλάδοι της αρτηρίας φέρονται από διαφορετική γέφυρα καθώς και δύο πεζογέφυρες.

Οι εν λόγω γέφυρες είναι κατασκευασμένες σε διάφορες χρονικές περιόδους με τις παλιότερες να εκτιμάται ότι έχουν κατασκευαστεί στην δεκαετία του 1960 ενώ λόγω της θέσεως τους και του σκοπού που εξυπηρετούν είναι εκτεθειμένες σε ένα πλήθος δυσμενών  παραγόντων. Ο σκοπός της επιθεώρησης είναι να εντοπίσει ενδεχόμενες αλλοιώσεις και φθορές και στο μέτρο του δυνατού τις πιθανές ρωγμές, που εμφανίζονται στην γέφυρα καθώς και να επισημάνει τα στοιχεία που κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια του χρήστη της γέφυρας ή και του διερχόμενου κάτω από την γέφυρα. Οι διαπιστώσεις και τα ευρήματα της επιθεώρησης θα καταγράφονται και θα αναφέρονται αναλυτικά στην αντίστοιχη Τεχνική Έκθεση Επιθεώρησης.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι «Η οδική ασφάλεια είναι στις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής και ως εκ τούτου προβαίνουμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις, μελέτες και χρηματοδοτήσεις έργων, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της Αττικής, ώστε να γίνεται κάθε μέρα ασφαλέστερο».ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
8 Φεβ 2022
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!