Δύο Νέες Προγραμματικές Συμβάσεις για την Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας


Η Περιφέρεια Αττικής και η Νέα Μητροπολιτική Αττική προχωρούν δύο σημαντικές μελέτες για την επιθεώρηση και επισκευή Γεφυρών εντός των ορίων της Αττικής.


 Η Περιφέρεια Αττικής, με προτεραιότητα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, συμπράττει με τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Νέα Μητροπολιτική Αττική» για την άμεση εκπόνηση των απαιτούμενων ερευνών και μελετών για την επισκευή και την επιθεώρηση Γεφυρών εντός των ορίων της Αττικής.

Ειδικότερα, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική», δρομολογείται η Μελέτη που αφορά στο έργο «Επισκευή γέφυρας Α/Δ οδού Βρυούλων επί της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας μεταξύ Αγίων Αναργύρων - Νέας Φιλαδελφείας». Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας –Ν. Χαλκηδόνας Γ. Βούρος, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.»,  κ. Ν. Παπαγεωργίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την κατάρτιση μελέτης σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθεί η επισκευή της γέφυρας. Η επισκευή θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας.

Παράλληλα, μία ακόμα σημαντική μελέτη δρομολογείται, που αφορά στη διενέργεια των βασικών επιθεωρήσεων των Γεφυρών αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής και η οποία έχει ήδη λάβει την έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών - Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Αττικής και Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - και αναμένεται η υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής σύμβασης με φορέα υλοποίησης τη «Νέα Μητροπολιτική Αττική» εντός των επόμενων ημερών.

Στο σύνολο των 107 γεφυρών στις οποίες θα διενεργηθούν βασικές επιθεωρήσεις περιλαμβάνονται Άνω Διαβάσεις, Κάτω Διαβάσεις, γέφυρες σε κεντρικούς οδικούς άξονες όπως η Εθνική Οδός, αρκετές εκ των οποίων  είναι διπλές καθόσον οι δύο κλάδοι της αρτηρίας φέρονται από διαφορετική γέφυρα καθώς και δύο πεζογέφυρες.

Οι εν λόγω γέφυρες είναι κατασκευασμένες σε διάφορες χρονικές περιόδους με τις παλιότερες να εκτιμάται ότι έχουν κατασκευαστεί στην δεκαετία του 1960 ενώ λόγω της θέσεως τους και του σκοπού που εξυπηρετούν είναι εκτεθειμένες σε ένα πλήθος δυσμενών  παραγόντων. Ο σκοπός της επιθεώρησης είναι να εντοπίσει ενδεχόμενες αλλοιώσεις και φθορές και στο μέτρο του δυνατού τις πιθανές ρωγμές, που εμφανίζονται στην γέφυρα καθώς και να επισημάνει τα στοιχεία που κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια του χρήστη της γέφυρας ή και του διερχόμενου κάτω από την γέφυρα. Οι διαπιστώσεις και τα ευρήματα της επιθεώρησης θα καταγράφονται και θα αναφέρονται αναλυτικά στην αντίστοιχη Τεχνική Έκθεση Επιθεώρησης.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι «Η οδική ασφάλεια είναι στις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής και ως εκ τούτου προβαίνουμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις, μελέτες και χρηματοδοτήσεις έργων, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της Αττικής, ώστε να γίνεται κάθε μέρα ασφαλέστερο».ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
8 Φεβ 2022
SHARE

Νέα

17 Μαρ 2023
17 Μαρ 2023

Στη τελική ευθεία ο Παραλιακός Οδικός Άξονας Ωρωπού – Μαραθώνα  

Ένα εμβληματικό έργο ανάκαμψης & αναβάθμισης της Βορειοανατολικής Αττικής.

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε το 1ο μέρος της μελέτης για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό 91

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης με τίτλο «Επεμβάσεις βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας σε υπολειπόμενες θέσεις της Ε.Ο.91 στο τμήμα από Βάρκιζα έως Σούνιο».

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Νέα

15 Φεβ 2023
15 Φεβ 2023

Γαλάζια και Πράσινη Ζώνη Αδριάνειου Υδραγωγείου

Ολοκληρώθηκε ο Οδηγός Μετριασμού Θερμότητας για το Αδριάνειο Υδραγωγείο από το Atlantic Council.

Νέα

15 Φεβ 2023
15 Φεβ 2023

Αδριάνειο Υδραγωγείο – Προκαταρκτική Μελέτη

Τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής μελέτης ως εργαλείο διαμόρφωσης της στρατηγικής της ΟΧΕ Αδριάνειο Υδραγωγείο.

Νέα

31 Ιαν 2023
31 Ιαν 2023

Εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού για τους DMΜOs

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής, η παρουσίαση του πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMΜOs) από το Υπουργείο Τουρισμού.

Νέα

21 Δεκ 2022
21 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Βιοκλιματική – Αστική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου».

Νέα

16 Δεκ 2022
16 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η Μελέτη για το Θέατρο Πέτρας

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση των Υποδομών του Θεάτρου Πέτρας».

εγγραφη στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Form newsletter

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!