Δύο Νέες Προγραμματικές Συμβάσεις για την Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας


Η Περιφέρεια Αττικής και η Νέα Μητροπολιτική Αττική προχωρούν δύο σημαντικές μελέτες για την επιθεώρηση και επισκευή Γεφυρών εντός των ορίων της Αττικής.


 Η Περιφέρεια Αττικής, με προτεραιότητα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, συμπράττει με τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Νέα Μητροπολιτική Αττική» για την άμεση εκπόνηση των απαιτούμενων ερευνών και μελετών για την επισκευή και την επιθεώρηση Γεφυρών εντός των ορίων της Αττικής.

Ειδικότερα, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική», δρομολογείται η Μελέτη που αφορά στο έργο «Επισκευή γέφυρας Α/Δ οδού Βρυούλων επί της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας μεταξύ Αγίων Αναργύρων - Νέας Φιλαδελφείας». Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας –Ν. Χαλκηδόνας Γ. Βούρος, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.»,  κ. Ν. Παπαγεωργίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την κατάρτιση μελέτης σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθεί η επισκευή της γέφυρας. Η επισκευή θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας.

Παράλληλα, μία ακόμα σημαντική μελέτη δρομολογείται, που αφορά στη διενέργεια των βασικών επιθεωρήσεων των Γεφυρών αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής και η οποία έχει ήδη λάβει την έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών - Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Αττικής και Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - και αναμένεται η υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής σύμβασης με φορέα υλοποίησης τη «Νέα Μητροπολιτική Αττική» εντός των επόμενων ημερών.

Στο σύνολο των 107 γεφυρών στις οποίες θα διενεργηθούν βασικές επιθεωρήσεις περιλαμβάνονται Άνω Διαβάσεις, Κάτω Διαβάσεις, γέφυρες σε κεντρικούς οδικούς άξονες όπως η Εθνική Οδός, αρκετές εκ των οποίων  είναι διπλές καθόσον οι δύο κλάδοι της αρτηρίας φέρονται από διαφορετική γέφυρα καθώς και δύο πεζογέφυρες.

Οι εν λόγω γέφυρες είναι κατασκευασμένες σε διάφορες χρονικές περιόδους με τις παλιότερες να εκτιμάται ότι έχουν κατασκευαστεί στην δεκαετία του 1960 ενώ λόγω της θέσεως τους και του σκοπού που εξυπηρετούν είναι εκτεθειμένες σε ένα πλήθος δυσμενών  παραγόντων. Ο σκοπός της επιθεώρησης είναι να εντοπίσει ενδεχόμενες αλλοιώσεις και φθορές και στο μέτρο του δυνατού τις πιθανές ρωγμές, που εμφανίζονται στην γέφυρα καθώς και να επισημάνει τα στοιχεία που κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια του χρήστη της γέφυρας ή και του διερχόμενου κάτω από την γέφυρα. Οι διαπιστώσεις και τα ευρήματα της επιθεώρησης θα καταγράφονται και θα αναφέρονται αναλυτικά στην αντίστοιχη Τεχνική Έκθεση Επιθεώρησης.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι «Η οδική ασφάλεια είναι στις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής και ως εκ τούτου προβαίνουμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις, μελέτες και χρηματοδοτήσεις έργων, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της Αττικής, ώστε να γίνεται κάθε μέρα ασφαλέστερο».ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
8 Φεβ 2022
SHARE

Νέα

12 Νοε 2022
12 Νοε 2022

Η Αττική ξανά στην Kορυφή των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «World’s Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

Νέα

18 Οκτ 2022
18 Οκτ 2022

Η Αττική υποψήφια ως «World's Leading Sustainable Tourism Destination 2022»

Ακόμη μια υποψηφιότητα για την Αττική στον παγκόσμιο θεσμό των World Travel Awards.

Νέα

3 Οκτ 2022
3 Οκτ 2022

Η Αττική Ξανά στην Πρώτη Θέση των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «Europe's Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

Νέα

29 Ιουλ 2022
29 Ιουλ 2022

Workshops της Περιφέρειας Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ 2021-27 

Η Νέα Μητροπολιτική Αττική συμμετέχει στις θεματικές συναντήσεις με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου».

Νέα

21 Ιουλ 2022
21 Ιουλ 2022

Η Αττική υποψήφια ως Europe's Leading Sustainable Tourism Destination 2022

Για μία ακόμη χρονιά η Αττική διεκδικεί έναν από τους κορυφαίους τίτλους του μεγαλύτερου θεσμού της τουριστικής βιομηχανίας, των World Travel Awards.

Νέα

7 Ιουλ 2022
7 Ιουλ 2022

#2 Εργαστήριο Συν-Σχεδιασμού για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σημαντικά αποτελέσματα του Workshop της προηγούμενης ημέρας, δηλαδή προτάσεις παρεμβάσεων για μείωση των θερμοκρασιών.

Νέα

4 Ιουλ 2022
4 Ιουλ 2022

#1 Εργαστήριο Συν-Σχεδιασμού για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Η μείωση των θερμοκρασιών μέσω της χρήσης πρασίνου, του νερού και ειδικών υλικών, στο επίκεντρο του εργαστηρίου που οργάνωσε η Νέα Μητροπολιτική Αττική.

Νέα

24 Ιουν 2022
24 Ιουν 2022

Προστατευόμενες Περιοχές στα Νησιά της Αττικής

Οι περιοχές αυτές, συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των Νήσων της Αττικής.

#DMO

εγγραφη στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Form newsletter

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!