Διεθνής Έκθεση Expo 2020 Dubai 


Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής με την υποστήριξη της «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.».


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Expo 2020 Dubaiτην κορυφαία διοργάνωση που συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον από ευρύ φάσμα φορέων και επιχειρήσεων απ’ όλο τον κόσμο, την ευθύνη της οποίας είχε η «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.».

Η EXPO 2020 Dubai  με κεντρική θεματολογία «Connecting Minds, Creating the future» και φέρνοντας κοντά τις ιδέες της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης και της ελευθερίας κινήσεων ιδεών-αγαθών-ανθρώπων, αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά και επενδυτικά γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα, με περισσότερα από 190 εθνικά περίπτερα που ανέλαβαν να μεταφέρουν την εμπειρία και το αφήγημα της χώρας τους. Την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής στην EXPO 2020 Dubai, με μήνυμα «Η Ελλάδα του Αύριο, Σήμερα», είχε η Enterprise Greece.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στην ελληνική αποστολή, η «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» ανέλαβε και ολοκλήρωσε, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς:

  • Τον πρωτογενή σχεδιασμό της συγκεκριμένης δράσης εξωστρέφειας για την Περιφέρεια, διαμορφώνοντας την αρχική στρατηγική προσέγγιση της συμμετοχής, με στόχο την ανάδειξη, την προβολή και την προώθηση της ταυτότητας (brand) της Περιφέρειας Αττικής, μέσω βασικών θεματικών αξόνων που περικλείουν σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα της Αττικής (αγροδιατροφικά προϊόντα, επισκεψιμότητα και τουρισμός, υγεία και ευεξία, επιχειρηματικότητα, καινοτομία, επενδύσεις), τα οποία χρήζουν ανάδειξης μέσα από μια ολοκληρωμένη πολιτική εξωστρέφειας. 
  • Τη διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων κι υπηρεσιών, με στόχο την ολοκληρωμένη και ολιστική προσέγγιση της συμμετοχής.
  • Την Οργάνωση και Λειτουργία της Ομάδας Διαχείρισης Έργου που συστάθηκε με την απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Στην Ομάδα Διαχείρισης Έργου συμμετείχε η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, η Διεύθυνση Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής καθώς και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», ενώ συμμετείχε στην οργάνωση και υλοποίηση το Αυτοτελές Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Αναλυτικότερα, η Νέα Μητροπολιτική Αττική παρείχε επιστημονική και συμβουλευτική υποστήριξη και ήταν αρμόδια για το συντονισμό της εύρυθμης λειτουργίας της Ομάδας Έργου, την παροχή υποστήριξης σε θέματα εξειδίκευσης των προδιαγραφών του έργου και του χρονοδιαγράμματός του, την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης και τη διαχείριση ενδεχόμενων ρίσκων, καθώς και τη διασφάλιση ότι η συνολική παρουσία θα ανταποκρινόταν στους στόχους και τις προδιαγραφές της Περιφέρειας Αττικής.

Κύριος στόχος της ολιστικής προσέγγισης που επιμελήθηκε η Νέα Μητροπολιτική Αττική, ήταν η ενίσχυση της διεθνούς εικόνας και του δυναμικού προφίλ της μέσω παρουσίας στα διεθνή δρώμενα (“η Αττική είναι παρούσα”), έτοιμη να προσελκύσει το επενδυτικό κοινό και να παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν τόσο για τον αγροδιατροφικό τομέα όσο και γενικότερα για την προβολή της αναπτυξιακής δυναμικής της.

Η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής έδωσε έμφαση σε στρατηγικά πλεονεκτήματα της Αττικής: αγροδιατροφικά προϊόντα, επενδύσεις, επιχειρηματικότητα, καινοτομία, τουρισμός, υγεία, και επεδίωξε:

  • την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας και του δυναμικού προφίλ της Αττικής (Brand Attica)
  • την προώθηση των εξαγωγών ειδικότερα στον αγροδιατροφικό τομέα
  • την ανάδειξη της Περιφέρειας Αττικής ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού πολλαπλών δυνατοτήτων.
  • το έναυσμα για τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Περίπτερο, με τίτλο «Ανακαλύψτε την Αττική, τη γη των ευκαιριών», αποκάλυψε τις αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Αττική.

Επίσης, οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν ένα πρωτότυπο live cooking από τον διάσημο σεφ Αλέξανδρο Σπέρχο, ο οποίος παρουσίασε «ζωντανά» παρασκευές δημιουργικής κουζίνας βασισμένες στα αγνά προϊόντα της Αττικής γης στο εστιατόριο Efzin, και ενημερώθηκαν για την υψηλή διατροφική αξία των αττικών αγροδιατροφικών προϊόντων, διαπιστώνοντας τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα αυτά διαμορφώνουν τη σύγχρονη γαστρονομία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ηγήθηκε της αποστολή της Περιφέρειας, παραθέτοντας σε σημαντικούς προσκλεκλημένους από όλον τον κόσμο, ένα αμιγώς ελληνικό δείπνο στο εστιατόριο του Ελληνικού Περιπτέρου με προϊόντα και ελληνικές συνταγές, ενώ κατά τη παραμονή του στο Dubai είχε σειρά επαφών και συναντήσεων με σημαντικό θετικό πρόσημο για τη χώρα μας, κυρίως στον τομέα των επενδύσεων.

Η έκθεση, διεξήχθη στο Dubai των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από τις 20 Οκτωβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022.

PROJECT INFORMATION
DATE OF PUBLICATION
Apr 6, 2022
Status
DURATION
7 months
Program
Public Investment Program (PIP)

News

Mar 30, 2022
Mar 30, 2022

Plenty of meetings of the Regional Governor of Attica at Expo 2020 Dubai

The strengthening of Attica’s international image and dynamic profile was at the center of the constructive meetings held by the Regional Governor of Attica, Mr. George Patoulis, at the EXPO 2020 Dubai International Exhibition.

News

Mar 30, 2022
Mar 30, 2022

Discover Attica, the land of opportunities

The event, regarding development and investment opportunities in Attica, was completed with great success.

News

Mar 1, 2022
Mar 1, 2022

The Region of Attica in EXPO 2020 DUBAI

The Region of Attica participates in one of the largest international cultural, commercial and investment exhibitions.