Νέα Μητροπολιτική Αττική Σήμερα


Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής υλοποιεί τον Επιχειρησιακό του Σχεδιασμό.


Διανύοντας το πρώτο χρόνο λειτουργίας η «Νέα Μητροπολιτική Αττική A.E.» έχει δρομολογήσει σημαντικές μελέτες έργων υπερτοπικής σημασίας με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την ενίσχυση του αναπτυξιακού προφίλ της Αττικής, την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής και των νησιών της, ώστε να συμβάλλει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων και έργων, που υποστηρίζουν τους ευρύτερους αναπτυξιακούς στόχους και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα, αναπτύχθηκε σε επίπεδο στελέχωσης και οργανώθηκε σε ότι αφορά τις λειτουργίες και την υλικοτεχνική υποδομή.

Ειδικότερα, έχει δρομολογήσει δράσεις μελέτης και προετοιμασίας σημαντικών αναπτυξιακών έργων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, ενώ το τρέχον διάστημα ολοκληρώνει τις ενέργειες για περαιτέρω δράσεις, έργα και αναπτυξιακά προγράμματα, σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Αναπτυξιακός Μοχλός της τοπικής αυτοδιοίκησης & εργαλείο επίσπευσης πολιτικών

Η «Νέα Μητροπολιτική Αττική» προχωράει μεθοδικά και αποτελεσματικά σε σημαντικές δράσειςόπως η εκπόνηση μελετών και η υποστήριξη στο σχεδιασμό, την ωρίμανση, την επιτάχυνση και την υλοποίηση έργων, στο πλαίσιο του ρόλου της ως επιστημονικού και τεχνικού συμβούλου τόσο της Περιφέρειας Αττικής όσο και των Δήμων και ευρύτερα των φορέων της Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης, λειτουργώντας συνεργατικά, συνθετικά και στρατηγικά για την επίτευξη των στόχων τους.

Ηλεκτροκίνηση, Ενεργειακές Κοινότητες, Επιχειρηματικότητα, Παρατηρητήριο Απασχόλησης, Δομή Διαχείρισης Προορισμού: 6 μελέτες σε σημαντικούς Αναπτυξιακούς Πυλώνες της Αττικής

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός τοποθετεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, την αξιοποίηση του εργαλείου των Ενεργειακών Κοινοτήτων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Περιφέρειας Αττικής, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, τη δημιουργία του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας (Παρατηρητήριο Απασχόλησης), τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού & Δημιουργικής Οικονομίας καθώς και την ανάπτυξη μίας σύγχρονης Δομής Διαχείρισης Προορισμού (Destination Management Organization – DMO) με στόχο μια Περιφέρεια Αττικής πιο ανταγωνιστική, πιο πράσινη, πιο βιώσιμη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αδριάνειο Υδραγωγείο: Προγραμματική Σύμβαση για την Προκαταρκτική Μελέτη και τη Διαμόρφωση Στρατηγικής

Με την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης για την παροχή υπηρεσίας «Προκαταρκτική Μελέτη του Κεντρικού Άξονα του Αδριάνειου Υδραγωγείου» μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού, η «Νέα Μητροπολιτική Αττική» θα εκπονήσει μελέτη για ένα μοναδικό έργο που συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, στοχεύοντας στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου, την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή παρέμβασης και την περιβαλλοντικά βέλτιστη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων του. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διεθνείς Συνεργασίες Αιχμής για την κλιματική αλλαγή στην Αττική

Επιπροσθέτως, η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική» και του Adrienne Arsht – Rockefeller Foundation Resilience Center στοχεύει στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου σχεδιασμού για την προτεινόμενη Χωρική Επένδυση του Αδριάνειου Υδραγωγείου, με γνώμονα την κλιματική αλλαγή και πιο συγκεκριμένα την αντιμετώπιση της αύξησης της θερμοκρασίας στην Αττική, επιχειρώντας να καταστήσει την συγκεκριμένη επένδυση, την πρώτη «πράσινη» και «κλιματικά ανθεκτική» ευρύτερη χωρική παρέμβαση στην Αττική.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εκπόνηση Μελετών και Ωρίμανση Έργων

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Αναπτυξιακού Οργανισμού, που έχει ήδη δομηθεί και στελεχωθεί, προγραμματίζει μια σειρά παρεμβάσεων που αφορούν στην εκπόνηση μελετών και στην υποστήριξη διαδικασιών σχεδιασμού και ωρίμανσης έργων. Ειδικότερα, την τρέχουσα περίοδο, μια σειρά έργων και μελετών βρίσκονται στο στάδιο προετοιμασίας σε συνεργασία με φορείς της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης καθώς και με βασικούς συνεργάτες του Αναπτυξιακού Οργανισμού και σύντομα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα.

Μεταξύ άλλων, δρομολογείται η προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και ερευνών για την «Επισκευή γέφυρας Α/Δ οδού Βρυούλων επί της Ε.Ο. Λαμίας, μεταξύ Αγίων Αναργύρων - Νέας Φιλαδέλφειας» που αποτελεί νευραλγικό έργο για την καθημερινότητα και ασφάλεια των πολιτών της Αττικής. Η Τεχνική Υπηρεσία του Αναπτυξιακού Οργανισμού αναπτύσσεται διαρκώς, σε επίπεδο υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού ώστε να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως ένας αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος για την Αυτοδιοίκηση, τη Δημόσια Διοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για τον σκοπό της τακτικής ενημέρωσης, ο Οργανισμός θα συνεχίσει να αναρτά νέα και ανακοινώσεις που σχετίζονται με έργα, μελέτες και προγραμματικές συμφωνίες.

DATE OF PUBLICATION
Dec 10, 2021
TAGS
SHARE

News

May 8, 2023
May 8, 2023

The first part of the study for the modernization of Old National Road from Eleusis to Megara has been completed

Upgrading safety and signage at the heart of the study.

News

May 5, 2023
May 5, 2023

The first part of the Study of Stormwater Sewerage Works of the Municipality of Erythra has been completed

By identifying the streams and submitting proposals for the required technical works for the settlement and flood protection.

News

Apr 21, 2023
Apr 21, 2023

Six New Support Studies for the Region of Attica for the new Programming Period 2021 - 2027 begin

Modification of the Act “Studies for the Support of the Region of Attica for the Specialization of Development Priorities and Special Actions during the Programming Period 2021 - 2027”.

News

Apr 21, 2023
Apr 21, 2023

Study for the Urban intervention in Vergina 

Presentation of the results of the study regarding the Programme Contract with the Municipality of Veria.

News

Mar 27, 2023
Mar 27, 2023

Study for the Summer Camp of the Holy Metropolitan Church of Nikaia has been completed

The study concerning the treatment of damages and the upgrading of the infrastructures of the Summer Camp of the Holy Metropolitan Church of Nikaia has been implemented.

News

Mar 17, 2023
Mar 17, 2023

In the final straight the Coastal Road Axis Oropos – Marathon  

An emblematic project for the recovery & the upgrading of Northeast Attica.

News

Mar 3, 2023
Mar 3, 2023

The 1st part of the study for the enhancement of road safety on National Road 91 has been completed

Presentation of the results of the study entitled «Interventions for the improvement of Road Safety in targeted positions of N.R.91 in the section from Varkiza to Sounio».

News

Mar 3, 2023
Mar 3, 2023

The study of the Municipality of Keratsini – Drapetsona has been completed

Presentation of the results of the study for the regeneration of the sidewalks on Grigoriou Lambraki Street.

Quick Search

Search below!