Νέα Μητροπολιτική Αττική Σήμερα


Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής υλοποιεί τον Επιχειρησιακό του Σχεδιασμό.


Διανύοντας το πρώτο χρόνο λειτουργίας η «Νέα Μητροπολιτική Αττική A.E.» έχει δρομολογήσει σημαντικές μελέτες έργων υπερτοπικής σημασίας με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την ενίσχυση του αναπτυξιακού προφίλ της Αττικής, την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής και των νησιών της, ώστε να συμβάλλει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων και έργων, που υποστηρίζουν τους ευρύτερους αναπτυξιακούς στόχους και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα, αναπτύχθηκε σε επίπεδο στελέχωσης και οργανώθηκε σε ότι αφορά τις λειτουργίες και την υλικοτεχνική υποδομή.

Ειδικότερα, έχει δρομολογήσει δράσεις μελέτης και προετοιμασίας σημαντικών αναπτυξιακών έργων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, ενώ το τρέχον διάστημα ολοκληρώνει τις ενέργειες για περαιτέρω δράσεις, έργα και αναπτυξιακά προγράμματα, σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Αναπτυξιακός Μοχλός της τοπικής αυτοδιοίκησης & εργαλείο επίσπευσης πολιτικών

Η «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» προχωράει μεθοδικά και αποτελεσματικά σε σημαντικές δράσειςόπως η εκπόνηση μελετών και η υποστήριξη στο σχεδιασμό, την ωρίμανση, την επιτάχυνση και την υλοποίηση έργων, στο πλαίσιο του ρόλου της ως επιστημονικού και τεχνικού συμβούλου τόσο της Περιφέρειας Αττικής όσο και των Δήμων και ευρύτερα των φορέων της Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης, λειτουργώντας συνεργατικά, συνθετικά και στρατηγικά για την επίτευξη των στόχων τους.

Ηλεκτροκίνηση, Ενεργειακές Κοινότητες, Επιχειρηματικότητα, Παρατηρητήριο Απασχόλησης, Δομή Διαχείρισης Προορισμού: 6 μελέτες σε σημαντικούς Αναπτυξιακούς Πυλώνες της Αττικής

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός τοποθετεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, την αξιοποίηση του εργαλείου των Ενεργειακών Κοινοτήτων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Περιφέρειας Αττικής, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, τη δημιουργία του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας (Παρατηρητήριο Απασχόλησης), τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού & Δημιουργικής Οικονομίας καθώς και την ανάπτυξη μίας σύγχρονης Δομής Διαχείρισης Προορισμού (Destination Management Organization – DMO) με στόχο μια Περιφέρεια Αττικής πιο ανταγωνιστική, πιο πράσινη, πιο βιώσιμη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αδριάνειο Υδραγωγείο: Προγραμματική Σύμβαση για την Προκαταρκτική Μελέτη και τη Διαμόρφωση Στρατηγικής

Με την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης για την παροχή υπηρεσίας «Προκαταρκτική Μελέτη του Κεντρικού Άξονα του Αδριάνειου Υδραγωγείου» μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού, η «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» θα εκπονήσει μελέτη για ένα μοναδικό έργο που συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, στοχεύοντας στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου, την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή παρέμβασης και την περιβαλλοντικά βέλτιστη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων του. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διεθνείς Συνεργασίες Αιχμής για την κλιματική αλλαγή στην Αττική

Επιπροσθέτως, η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» και του Adrienne Arsht – Rockefeller Foundation Resilience Center στοχεύει στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου σχεδιασμού για την προτεινόμενη Χωρική Επένδυση του Αδριάνειου Υδραγωγείου, με γνώμονα την κλιματική αλλαγή και πιο συγκεκριμένα την αντιμετώπιση της αύξησης της θερμοκρασίας στην Αττική, επιχειρώντας να καταστήσει την συγκεκριμένη επένδυση, την πρώτη «πράσινη» και «κλιματικά ανθεκτική» ευρύτερη χωρική παρέμβαση στην Αττική.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εκπόνηση Μελετών και Ωρίμανση Έργων

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Αναπτυξιακού Οργανισμού, που έχει ήδη δομηθεί και στελεχωθεί, προγραμματίζει μια σειρά παρεμβάσεων που αφορούν στην εκπόνηση μελετών και στην υποστήριξη διαδικασιών σχεδιασμού και ωρίμανσης έργων. Ειδικότερα, την τρέχουσα περίοδο, μια σειρά έργων και μελετών βρίσκονται στο στάδιο προετοιμασίας σε συνεργασία με φορείς της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης καθώς και με βασικούς συνεργάτες του Αναπτυξιακού Οργανισμού και σύντομα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα.

Μεταξύ άλλων, δρομολογείται η προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και ερευνών για την «Επισκευή γέφυρας Α/Δ οδού Βρυούλων επί της Ε.Ο. Λαμίας, μεταξύ Αγίων Αναργύρων - Νέας Φιλαδέλφειας» που αποτελεί νευραλγικό έργο για την καθημερινότητα και ασφάλεια των πολιτών της Αττικής. Η Τεχνική Υπηρεσία του Αναπτυξιακού Οργανισμού αναπτύσσεται διαρκώς, σε επίπεδο υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού ώστε να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως ένας αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος για την Αυτοδιοίκηση, τη Δημόσια Διοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για τον σκοπό της τακτικής ενημέρωσης, ο Οργανισμός θα συνεχίσει να αναρτά νέα και ανακοινώσεις που σχετίζονται με έργα, μελέτες και προγραμματικές συμφωνίες.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
10 Δεκ 2021
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!