Προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Μαραθώνα


Η Νέα Μητροπολιτική Αττική ξεκινά τη μελέτη για το έργο «Κτηματογράφηση – Τροποποίηση Πολεοδομικής Μελέτης – Συμπληρωματική Πράξη Εφαρμογής Παραρεμάτιας περιοχής 5ης Π.Ε. Νέας Μάκρης»
.


Ο Δήμος Μαραθώνα θέτει ως προτεραιότητα την ένταξη της παραρεμάτιας ζώνης της 5ης Πολεοδομικής Ενότητας Νέας Μάκρης σε σχέδιο πόλης, λαμβάνοντας πλέον υπ' όψιν και τις εγκεκριμένες οριογραμμές του ρέματος «Βαζάνα».

Μετά από τη κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της 5ης Π.Ε. στο τμήμα εκτός της παραρεμάτιας περιοχής, από το 2002, έχουν διαπιστωθεί σημαντικά προβλήματα που αφορούν στην αποκατάσταση των ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών, στην αξιοποίηση περιουσίας των Δημοτών και στη λειτουργικότητα του πολεοδομικού σχεδιασμού.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Νέα Μητροπολιτική Αττική της Περιφέρειας Αττικής υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Μαραθώνα για την τεχνική του υποστήριξη στο έργο «Κτηματογράφηση – Τροποποίηση Πολεοδομικής Μελέτης – Συμπληρωματική Πράξη Εφαρμογής Παραρεμάτιας περιοχής 5ης Π.Ε. Νέας Μάκρης».

Σκοπός του έργου είναι να λάβουν χώρα οι απαραίτητες εργασίες για την κτηματογράφηση, την εκπόνηση της πολεοδομικής μελέτης καθώς και τη σύνταξη της μελέτης πράξης εφαρμογής για την παραρεμάτια περιοχή της 5ης Π.Ε. Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Μητροπολιτική Αττική ανέλαβε:

  1. Την τοπογραφική αποτύπωση / κτηματογράφηση της προς πολεοδόμηση παραρεμάτιας περιοχής της 5ης Πολεοδομικής Ενότητας στη Νέα Μάκρη.
  2. Την εκπόνηση της πολεοδομικής μελέτης.
  3. Την εκπόνηση της μελέτης πράξης εφαρμογής.
  4. Την έκδοση των απαραίτητων εγκρίσεων για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Περιφέρειας Αττικής «ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.» θα έχει την αρμοδιότητα εκπόνησης, ελέγχου και θεώρησης της μελέτης, ενώ, σε περίπτωση που από την εξέλιξη του έργου προκύψουν προσαρμογές ή νέες ανάγκες λόγω ευρημάτων που θα εντοπιστούν, θα γίνει κατάλληλη προσαρμογή ή τροποποίηση της σύμβασης σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

PROJECT INFORMATION
DATE OF PUBLICATION
Sep 23, 2022
Status
Pillar
DURATION
21 months
Program
Technical program of the Municipality

0101
0101

Study On The National Road 91

0202
0101

Interventions Study - Bridges of Attica

0303
0101

Studies for the Municipality of Moschato

0404
0101

Study for the Municipality of Keratsini-Drapetsona

News

Jul 29, 2022
Jul 29, 2022

Workshops of the Region of Attica for the new NSRF (ESPA) 2021-27

New Metropolitan Attica participates in the thematic meetings with the central slogan "Attica is changing. The NSRF in your city".

News

May 23, 2022
May 23, 2022

New Bicycle Axis in Iera Odos Street

Planning and Methodology for the development of cycling infrastructures in Iera Odos.

News

Apr 26, 2022
Apr 26, 2022

Approval of Architectural Studies by the Ministry of Interior

It concerns maturation studies conducted by the Development Agency. 

News

Apr 8, 2022
Apr 8, 2022

Workshop in the Agricultural University of Athens

Lyssiatreio and “Apolymantirio”, two historical buildings of Attica, at the center of their utilization studies.