Ολοκλήρωση Μελέτης για την Κατασκήνωση Ι.Μ. Νίκαιας


Υλοποιήθηκε η μελέτη για την αντιμετώπιση των φθορών και την αναβάθμιση των υποδομών της παιδικής κατασκήνωσης Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας


Η «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης με τη Περιφέρεια Αττικής και την Ι.Μ. Νίκαιας, ολοκλήρωσε την εκπόνηση της «Μελέτης Βελτίωσης υποδομών παιδικών κατασκηνώσεων Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας».

Η μελέτη περιλαμβάνει την καταγραφή των προτεινόμενων παρεμβάσεων διαμόρφωσης & αποκατάστασης γενικών χώρων της κατασκήνωσης όπως την είσοδο αυτής, τον περιφερειακό περιπατητικό δρόμο, συγκεκριμένους οικίσκους, χώρους υγιεινής αλλά και χώρους πρασίνου. Επιπλέον περιλαμβάνονται και προτάσεις αποκατάστασης και αναβάθμισης σε χώρους δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης όπως τα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ καθώς και τον χώρου της πισίνας - κολυμβητηρίου. Επιπλέον, κατόπιν των αναλυτικών προμετρήσεων των εργασιών, παραδόθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης, Σχέδιο Ασφάλειας & Υγείας, Φάκελος Ασφάλειας & Υγείας, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών και την τεχνική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Η κατασκήνωση της Ι.Μ. Νίκαιας βρίσκεται στη Θέση «Πράρθι» του Δημοτικού Διαμερίσματος Στεφάνη Δερβενοχωρίων του Δήμου Τανάγρας και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας. Συγκεκριμένα η κατασκήνωση βρίσκεται σε υψόμετρο εξακοσίων (600) περίπου μέτρων και η έκταση της αγγίζει τα εξήντα (66) στρέμματα, σε ένα καταπράσινο τοπίο. Η κατασκήνωση λειτουργεί τους εαρινούς μήνες και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο και φιλοξενεί κάθε χρόνο περίπου διακόσια (200) παιδιά από Δήμους της Περιφερειακής ενότητας Πειραιά και Νήσων, όπως τον Δήμο Περάματος, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω κλπ. 

DATE OF PUBLICATION
Mar 27, 2023
SHARE

News

Oct 2, 2023
Oct 2, 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

News

Sep 29, 2023
Sep 29, 2023

Παράδοση & Αττική Γη

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

News

Sep 27, 2023
Sep 27, 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής  | Νέα Θεσμοφόρια

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

News

Sep 25, 2023
Sep 25, 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

News

Sep 21, 2023
Sep 21, 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια  

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο. 

News

Sep 19, 2023
Sep 19, 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια 

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της αττικής γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. 

News

Sep 18, 2023
Sep 18, 2023

Mια ηχηρή ‘Ωδή στη Γη’ άνοιξε η αυλαία του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Ένα μαγευτικό συμφωνικό χορόδραμα, πλήθος κόσμου και ηχηρά μηνύματα οικολογικής ευαισθητοποίησης και αφύπνισης πρωταγωνίστησαν στα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

News

Jul 31, 2023
Jul 31, 2023

Gaia Festival – A new, modern and interactive institution comes to Attica

The GAIAS Festival comes to build an essential "meeting ground" between the land of Attica and its products

0101
0101

Study For The Playgrounds In Pedion Tou Areos

0202
0101

Study On Metropolitan Parks Of Attica

0303
0101

Summer Camps of the Holy Metropolis of Nikaia

0404
0101

Study For The Municipality of Keratsini-Drapetsona 

Quick Search

Search below!