Ολοκλήρωση Μελέτης για την Κατασκήνωση Ι.Μ. Νίκαιας


Υλοποιήθηκε η μελέτη για την αντιμετώπιση των φθορών και την αναβάθμιση των υποδομών της παιδικής κατασκήνωσης Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας.


Η «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης με τη Περιφέρεια Αττικής και την Ι.Μ. Νίκαιας, ολοκλήρωσε την εκπόνηση της «Μελέτης Βελτίωσης υποδομών παιδικών κατασκηνώσεων Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας».

Η μελέτη περιλαμβάνει την καταγραφή των προτεινόμενων παρεμβάσεων διαμόρφωσης & αποκατάστασης γενικών χώρων της κατασκήνωσης όπως την είσοδο αυτής, τον περιφερειακό περιπατητικό δρόμο, συγκεκριμένους οικίσκους, χώρους υγιεινής αλλά και χώρους πρασίνου. Επιπλέον περιλαμβάνονται και προτάσεις αποκατάστασης και αναβάθμισης σε χώρους δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης όπως τα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ καθώς και τον χώρο της πισίνας - κολυμβητηρίου. Επιπλέον, κατόπιν των αναλυτικών προμετρήσεων των εργασιών, παραδόθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης, Σχέδιο Ασφάλειας & Υγείας, Φάκελος Ασφάλειας & Υγείας, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών και την τεχνική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Η κατασκήνωση της Ι.Μ. Νίκαιας βρίσκεται στη Θέση «Πράρθι» του Δημοτικού Διαμερίσματος Στεφάνη Δερβενοχωρίων του Δήμου Τανάγρας και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας. Συγκεκριμένα η κατασκήνωση βρίσκεται σε υψόμετρο εξακοσίων (600) περίπου μέτρων και η έκταση της αγγίζει τα εξήντα (66) στρέμματα, σε ένα καταπράσινο τοπίο. Η κατασκήνωση λειτουργεί τους εαρινούς μήνες και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο και φιλοξενεί κάθε χρόνο περίπου διακόσια (200) παιδιά από Δήμους της Περιφερειακής ενότητας Πειραιά και Νήσων, όπως τον Δήμο Περάματος, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω κλπ.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
27 Μαρ 2023
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

0101
0101

Μελέτη για τις Παιδικές Χαρές στο Πεδίον του Άρεως

0202
0101

Μελέτη Για Πάρκα & Άλση Αττικής

0303
0101

Κατασκηνώσεις Ι.Μ. Νίκαιας

0404
0101

Μελέτη για τον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!