Παιδικές Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας


Προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής και την Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας για τη μελέτη βελτίωσης των υποδομών και την επαναλειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς
Μητρόπολης Νίκαιας.


Με την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» αναλαμβάνει το έργο με τίτλο «Μελέτη Βελτίωσης υποδομών παιδικών κατασκηνώσεων Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας», με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια στην ασφάλεια, τη φροντίδα και την προστασία της υγείας των πολιτών της Αττικής.

Το έργο αφορά στην εκπόνηση της σχετικής μελέτης, κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας για την αναγκαιότητα αποκατάστασης των προβλημάτων που παρουσιάζουν οι υποδομές της πρότυπης παιδικής κατασκήνωσης που διατηρεί στη Βοιωτία, στην οποία φιλοξενούνται κάθε καλοκαίρι 200 παιδιά. Οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη από μία ώρα από τη Νίκαια, χτισμένες σε υψόμετρο 580 μέτρων στις βόρειες πλαγιές της Πάρνηθας, στη θέση «Πράρθι» του Δημοτικού Διαμερίσματος Στεφάνης Δερβενοχωρίων του Δήμου Τανάγρας Νομού Βοιωτίας.

Η Μελέτη αποκατάστασης και επισκευής των χώρων της κατασκήνωσης, που λειτουργεί εδώ και τριάντα ένα (31) χρόνια, κρίνεται απαραίτητη, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία της, όσο και για την ασφάλεια των παιδιών που κατασκηνώνουν σε αυτήν κατά την εαρινή περίοδο.

Για την Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας

Κάθε χρόνο η Ι. Μ. Νίκαιας προσκαλεί τους νέους από τους Δήμους Νίκαιας, Κερατσινίου, Περάματος, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και άλλων γειτονικών περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στη Στεφάνη, «σ’ ένα παραδεισένιο τόπο, με καθαρό αέρα, γαλάζιο ουρανό, ευωδιαστά λουλούδια, με όμορφο παιγνίδι, με ελεύθερο χρόνο για στοχασμό, με τα όμορφα κελαδίσματα των πουλιών να σμίγουν με τις παιδικές και νεανικές φωνές, με καθοδήγηση μέσα στα όρια του σεβασμού της προσωπικότητας και των επιλογών, να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία διακοπών».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
9 Σεπ 2022
Status
Πυλωνας
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
12 μήνες
Πρoγραμμα
Ίδιοι Πόροι Περιφέρειας Αττικής

0101
0101

Μελέτη για τον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

0202
0101

Μελέτη Επεμβάσεων - Γέφυρες Αττικής

0303
0101

Μελέτη για το Θέατρο Πέτρας

0404
0101

Δήμος Χαλανδρίου | Αστική Ανάπλαση

Νέα

29 Ιουλ 2022
29 Ιουλ 2022

Workshops της Περιφέρειας Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ 2021-27 

Η Νέα Μητροπολιτική Αττική συμμετέχει στις θεματικές συναντήσεις με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου».

Νέα

3 Ιουν 2022
3 Ιουν 2022

Green Agenda

Το Πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής για το Περιβάλλον.

Νέα

27 Μαϊ 2022
27 Μαϊ 2022

Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής, σε φάση προετοιμασίας για τη χάραξη της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Νέα

26 Απρ 2022
26 Απρ 2022

Έγκριση Αρχιτεκτονικών Μελετών από το ΥΠΕΝ 

Αφορά σε μελέτες ωρίμανσης που υλοποιεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός.