Ψηφίστε την Αττική για την ανάδειξή της ως World’s Leading Sustainable Tourism Destination 2022 


Για μια ακόμα χρονιά, η Αττική διεκδικεί έναν από τους κορυφαίους τίτλους του μεγαλύτερου θεσμού της τουριστικής βιομηχανίας.


Η Περιφέρεια Αττικής, μετά την διάκρισή της ως «Europe's Leading Sustainable Tourism Destination 2022» στον πλέον καταξιωμένο θεσμό των World Travel Awards, είναι  πλέον υποψήφια και για την κατηγορία «World’s Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

Η Αττική, συναγωνίζεται κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς, όπως την Ταϊλάνδη, το Ντουμπάι, το Αμπού Ντάμπι, τον Μαυρίκιο, τη Μοζαμβίκη, το Νεπάλ, τα Νησιά Σολομώντος, την Τανζανία, τις Σεϋχέλλες και το Βιετνάμ.

Η Νέα Μητροπολιτική Αττική, υλοποίησε το σχεδιασμό του προγράμματος υποψηφιότητας της Περιφέρειας Αττικής για την κατάκτηση του «World’s Leading Sustainable Tourism Destination 2022» στα World Travel Awards.

Η υποψηφιότητα της Περιφέρειας Αττικής στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

 1. Στις σύγχρονες υποδομές που διαθέτει.
 2. Στον πολιτιστικό της πλούτο και στα απαράμιλλης αισθητικής τοπία της.
 3. Στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, προκειμένου να καταστεί η Αττική μια «πράσινη» Περιφέρεια - πρότυπο.

  Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει:
 • Την ενημέρωση – επικαιροποίηση των περιβαλλοντολογικών μελετών.
 • Τη δημιουργία νέων, φιλικών προς το περιβάλλον μονάδων διαχείρισης αποβλήτων, που θα λειτουργούν ως ολοκληρωμένα Πάρκα Κυκλικής Οικονομίας.
 • Την ενίσχυση της ανακύκλωσης.
 • Τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και την κατασκευή διαδημοτικών μονάδων διαχείρισής τους σε όλη την Αττική.
 • Τη διαμόρφωση ενός επικαιροποιημένου master plan για την αντιπλημμυρική προστασία.
 • Τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου μοντέλου πολιτικής προστασίας.
 • Την ενεργειακή αναβάθμιση της Περιφέρειας.

Η Αττική, η Μητροπολιτική Περιφέρεια της χώρας μας, δεν είναι απλά μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη, αλλά ένας σύγχρονος ταξιδιωτικός προορισμός με βιώσιμα χαρακτηριστικά, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις εποχής και μπορεί να ικανοποιήσει τις υψηλές προσδοκίες των ταξιδιωτών, όλες τις εποχές του χρόνου.

WorldTravelAwards:

Τα World Travel Awards αποτελούν τον κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό που από το 1993 βραβεύει τους βασικούς πρωταγωνιστές της τουριστικής βιομηχανίας και σήμερα αναγνωρίζεται ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν του κλάδου αυτού. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στο Grand Final Gala Ceremony στο Μουσκάτ, Σουλτανάτο του Ομάν, στις 11 Νοεμβρίου 2022.

Ψήφισε την Περιφέρεια Αττικής ως «World’s Leading Sustainable Tourism Destination 2022» εδώ.

Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
18 Οκτ 2022
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!