Ωρίμανση μελετών για την αναβάθμιση του Θεάτρου Πέτρας


Νέα Προγραμματική Σύμβαση της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής με τον Δήμο Πετρούπολης.


Η Νέα Μητροπολιτική Αττική υπέγραψε με τον Δήμο Πετρούπολης προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης που αφορά στην αποκατάσταση και αναβάθμιση των υποδομών του θεάτρου Πέτρας στο πλαίσιο της Πράξης: «Παροχή υπηρεσιών ωρίμανσης μελετών για το έργο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΤΡΑΣ».

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από τον Δήμαρχο Πετρούπολης κ. Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο και τους κ. Νίκο Παπαγεωργίου και κ. Ιωσήφ Πάρσαλη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Αναπτυξιακού Οργανισμού αντίστοιχα, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και εγκαταστάσεων του Θεάτρου Πέτρας και την περαιτέρω αντισεισμική του θωράκιση για να συνεχίσει να φιλοξενεί με ασφάλεια τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής και του θεάτρου.

Πρόκειται για ένα ανοικτό θέατρο εγκατεστημένο σε ανενεργό λατομείο. Η λειτουργία του ως θέατρο, για περίπου 25 έτη, με επιτυχημένες διεθνείς και εγχώριες εκδηλώσεις, το κατέστησε εμβληματικό, όχι μόνο για την Δυτική Αττική, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Οι υποδομές του Θεάτρου Πέτρας έχουν υποστεί κάποιες φθορές κατά τη διάρκεια των ετών λειτουργίας του αλλά και λόγω του σεισμού τον Ιούλιο του 2019.

Το προτεινόμενο έργο συνιστά αναδιαμόρφωση του θεάτρου Πέτρας. Ειδικότερα, υπάρχει ανάγκη διαμόρφωσης της εισόδου του υπαίθριου θεάτρου και νέου φουαγιέ – αναψυκτήριου, ανακαίνισης του χώρου των καμαρινιών, διαμόρφωσης νέου μικρού θεάτρου και αναδιαμόρφωσης της περίφραξης του χώρου.

Το έργο περιλαμβάνει  ενδεικτικά την υλοποίηση μελετών όπως:

  • Γεωλογική και Γεωτεχνική μελέτη ευστάθειας των βραχωδών πρανών που περικλείουν την περιοχή του Θεάτρου Πέτρας.
  • Μελέτη για την ανακατασκευή των υφιστάμενων παλιών εγκαταστάσεων και πλήρης ανακατασκευή του μεταλλικού θεάτρου.
  • Μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου του Θεάτρου Πέτρας και αναδιαμόρφωση των χώρων που υφίστανται ώστε να χρησιμοποιηθούν για την λειτουργία σχολής θεάτρου και μικρής θεατρικής σκηνής.
  • Επεμβάσεις για την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας όλου του χώρου.
  • Παρεμβάσεις για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ (ράμπες, W.C.).
  • Ενίσχυση και αναβάθμιση του πρασίνου που υπάρχει στον ευρύτερο χώρο.
  • Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για όλη την παρέμβαση.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
14 Μαρ 2022
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!