Συνάντηση Συνεργασίας με Δήμους Νήσων Αττικής για τη Χωρική Στρατηγική Ανάπτυξης Νήσων Αττικής


Την Παρασκευή 1η Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής, ευρεία, υβριδική Συνάντηση Εργασίας, με στόχο τον συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στη διαμόρφωση πρότασης χωρικής στρατηγικής για τα Νησιά της Αττικής, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027.

Στη Συνάντηση Εργασίας συμμετείχαν: η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο Δήμαρχος Αιγίνης, Ιωάννης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Κυθήρων και Πρόεδρος Δικτύου Νήσων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σπετσών, Αθανάσιος Λαμπρόπουλος, ο Κώστας Λίτσας, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, το μέλος του ΔΣ του Δικτύου Νήσων, Μαρίνης Μπερέτσος, ο Πρόεδρος της «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», Νίκος Παπαγεωργίου και ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Ιωσήφ Πάρσαλης, Σύμβουλοι Μελετητές, Διοίκηση και συνεργάτες του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.».

 

Σκοπός της συζήτησης ήταν η εξέλιξη της πορείας προετοιμασίας για την υποβολή προτάσεων Χωρικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Νήσων Αττικής, και συγκεκριμένα:

  • Αποτύπωση της κατάστασης & των προκλήσεων.
  • Παρουσίαση των αξόνων και πεδίων παρεμβάσεων.
  • Συζήτηση επί των προτεραιοτήτων.
  • Διαμόρφωση οδικού χάρτη της συνεργασίας κι επόμενα βήματα.

Ως αποτέλεσμα της σύσκεψης εργασίας, συμφωνήθηκε το πλαίσιο υλοποίησης της συνεργασίας, το οποίο περιλαμβάνει σειρά επισκέψεων τεχνικών κλιμακίων στα νησιά της Αττικής με στόχο τη διαβούλευση με κάθε Δημοτική Αρχή καθώς και τους τοπικούς φορείς, με στόχο τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης στρατηγικής και δράσεων για την χωρική ανάπτυξη των Νήσων της Αττικής. 


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
4 Απρ 2022
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!