Συνάντηση Συνεργασίας με Δήμους Νήσων Αττικής για τη Χωρική Στρατηγική Ανάπτυξης Νήσων Αττικής


Την Παρασκευή 1η Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της «Νέα Μητροπολιτική Αττική», του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής, ευρεία, υβριδική Συνάντηση Εργασίας, με στόχο τον συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στη διαμόρφωση πρότασης χωρικής στρατηγικής για τα Νησιά της Αττικής, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027.

Στη Συνάντηση Εργασίας συμμετείχαν: η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο Δήμαρχος Αιγίνης Ιωάννης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Κυθήρων και Πρόεδρος Δικτύου Νήσων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σπετσών Αθανάσιος Λαμπρόπουλος, ο Κώστας Λίτσας, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων,το μέλος του ΔΣ του Δικτύου Νήσων Μαρίνης Μπερέτσος, ο Πρόεδρος της «Νέα Μητροπολιτική Αττική», Νίκος Παπαγεωργίου και ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Ιωσήφ Πάρσαλης, Σύμβουλοι Μελετητές, Διοίκηση και συνεργάτες του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική.

 

Σκοπός της συζήτησης ήταν η εξέλιξη της πορείας προετοιμασίας για την υποβολή  προτάσεων Χωρικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Νήσων Αττικής, και συγκεκριμένα:

  • Αποτύπωση της κατάστασης & των προκλήσεων
  • Παρουσίαση των αξόνων και πεδίων παρεμβάσεων
  • Συζήτηση επί των προτεραιοτήτων
  • Διαμόρφωση οδικού χάρτη της συνεργασίας κι επόμενα βήματα

Ως αποτέλεσμα της σύσκεψης εργασίας, συμφωνήθηκε το πλαίσιο υλοποίησης της συνεργασίας, το οποίο περιλαμβάνει σειρά επισκέψεων τεχνικών κλιμακίων στα νησιά της Αττικής με στόχο τη διαβούλευση με κάθε Δημοτική Αρχή καθώς και τους τοπικούς φορείς, με στόχο τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης στρατηγικής και δράσεων για την χωρική ανάπτυξη των Νήσων της Αττικής. 


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
4 Απρ 2022
SHARE

Νέα

31 Ιαν 2023
31 Ιαν 2023

Εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού για τους DMΜOs

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής, η παρουσίαση του πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMΜOs) από το Υπουργείο Τουρισμού.

Νέα

21 Δεκ 2022
21 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Βιοκλιματική – Αστική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου».

Νέα

16 Δεκ 2022
16 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η Μελέτη για το Θέατρο Πέτρας

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση των Υποδομών του Θεάτρου Πέτρας».

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για 108 Γέφυρες της Αττικής

Σημαντικά τα αποτελέσματα της μελέτης που προέκυψαν μετά την βασική επιθεώρηση 108 γεφυρών της Περιφέρειας Αττικής από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό.

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Έγκριση σύστασης DMMO Περιφέρειας Αττικής 

Ελήφθη η απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής για τη σύσταση DMMO από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Περιφέρειας Αττικής.

Νέα

12 Νοε 2022
12 Νοε 2022

Η Αττική ξανά στην Kορυφή των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «World’s Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

Νέα

18 Οκτ 2022
18 Οκτ 2022

Η Αττική υποψήφια ως «World's Leading Sustainable Tourism Destination 2022»

Ακόμη μια υποψηφιότητα για την Αττική στον παγκόσμιο θεσμό των World Travel Awards.

Νέα

3 Οκτ 2022
3 Οκτ 2022

Η Αττική Ξανά στην Πρώτη Θέση των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «Europe's Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

εγγραφη στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Form newsletter

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!