Ο νέος ποδηλατικός άξονας της Ιεράς Οδού που θα εξυπηρετήσει τους Δήμους της Δυτικής Αττικής


Ενέργειες για τον Σχεδιασμό και τη Μεθοδολογία στρατηγικής ανάπτυξης ποδηλατικής υποδομής επί της Ιεράς Οδού.


Το συγκεκριμένο σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας στη διαβούλευση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής. Με το σχέδιο- πλαίσιο για τη Δυτική Πύλη της Αθήνας (ΟΡΣΑ 1991), προβλέφθηκε ο ποδηλατόδρομος κατά μήκος της Ιεράς Οδού, ενώ στον σχεδιασμό του ΡΣΑ Αθήνας-Αττικής (το 2014) ως προς το Μητροπολιτικό Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών, σε πρώτη φάση προτεραιότητας/ υλοποίησης περιλαμβάνεται στο δίκτυο η Ιερά Οδός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Οδός, ο αρχαιότερος δρόμος που συνέδεε την Αθήνα με την Ελευσίνα διατρέχει σήμερα τους Δήμους Αθηναίων, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου περνώντας μέσα από περιοχές βιομηχανικών χρήσεων όσο και περιοχές αμιγούς κατοικίας και χώρων πρασίνου (Βοτανικός κήπος), άρα το έργο της δημιουργίας ποδηλατοδρόμου έχει υπερτοπικό χαρακτήρα ενώ η συνολική ανάδειξη και ανάπλασή του δρόμου αποκτά ιδιαίτερη σημασία, σε συνδυασμό με την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023.

Ο προτεινόμενος ποδηλατόδρομος θα εκτείνεται σε μήκος 8 χλμ και θα συνδέει τον Δήμο Χαϊδαρίου με το κέντρο της Αθήνας, έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια του ποδηλατικού δικτύου με τον Μητροπολιτικό Ποδηλατικό Άξονα «Φάληρο-Κηφισιά» και κατ’ επέκταση με το σύνολο των ποδηλατικών υποδομών  της Αττικής. Οι μετακινούμενοι με ποδήλατο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε σταθμούς του Μετρό καθώς και σε σημαντικές χρήσεις στους όμορους δήμους (ενδεικτικά Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Διομήδειος Βοτανικός Κήπος κ.ά) και να διασχίζουν το σύνολο της διαδρομής με ασφάλεια και ευκολία.

 Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, προετοιμάζεται για να συνδράμει με την παροχή υπηρεσιών για την δημιουργία Τεύχους Οδηγιών Σχεδιασμού και Μεθοδολογίας στρατηγικής ανάπτυξης της ποδηλατικής υποδομής επί της Ιεράς Οδού.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
23 Μαϊ 2022
SHARE

Νέα

12 Νοε 2022
12 Νοε 2022

Η Αττική ξανά στην Kορυφή των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «World’s Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

Νέα

18 Οκτ 2022
18 Οκτ 2022

Η Αττική υποψήφια ως «World's Leading Sustainable Tourism Destination 2022»

Ακόμη μια υποψηφιότητα για την Αττική στον παγκόσμιο θεσμό των World Travel Awards.

Νέα

3 Οκτ 2022
3 Οκτ 2022

Η Αττική Ξανά στην Πρώτη Θέση των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «Europe's Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

Νέα

29 Ιουλ 2022
29 Ιουλ 2022

Workshops της Περιφέρειας Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ 2021-27 

Η Νέα Μητροπολιτική Αττική συμμετέχει στις θεματικές συναντήσεις με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου».

Νέα

21 Ιουλ 2022
21 Ιουλ 2022

Η Αττική υποψήφια ως Europe's Leading Sustainable Tourism Destination 2022

Για μία ακόμη χρονιά η Αττική διεκδικεί έναν από τους κορυφαίους τίτλους του μεγαλύτερου θεσμού της τουριστικής βιομηχανίας, των World Travel Awards.

Νέα

7 Ιουλ 2022
7 Ιουλ 2022

#2 Εργαστήριο Συν-Σχεδιασμού για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σημαντικά αποτελέσματα του Workshop της προηγούμενης ημέρας, δηλαδή προτάσεις παρεμβάσεων για μείωση των θερμοκρασιών.

Νέα

4 Ιουλ 2022
4 Ιουλ 2022

#1 Εργαστήριο Συν-Σχεδιασμού για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Η μείωση των θερμοκρασιών μέσω της χρήσης πρασίνου, του νερού και ειδικών υλικών, στο επίκεντρο του εργαστηρίου που οργάνωσε η Νέα Μητροπολιτική Αττική.

Νέα

24 Ιουν 2022
24 Ιουν 2022

Προστατευόμενες Περιοχές στα Νησιά της Αττικής

Οι περιοχές αυτές, συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των Νήσων της Αττικής.

#DMO

εγγραφη στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Form newsletter

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!