Ολοκληρώθηκε η Μελέτη για την Αστική παρέμβαση στην περιοχή της Βεργίνας


Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Βέροιας.


Στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «Ολοκληρωμένη Αστική παρέμβαση στην Περιοχή της Βεργίνας», η Νέα Μητροπολιτική Αττική ολοκλήρωσε την εκπόνηση της μελέτης που αφορά στις ανάγκες των τεχνικών προμελετών και μελετών καθώς και την υποστήριξης προς τον Δήμο Βέροιας.

Οι αρχές σχεδιασμού της μελέτης έχουν ως γνώμονα την αναβάθμιση του Αστικού Οδικού Δικτύου, με τη διαφοροποίηση της μορφής και των υλικών των οδοστρωμάτων, με την διαμόρφωση των πεζοδρομίων, με την χρήση κατάλληλου τύπου φωτιστικών σωμάτων καθώς και με την δενδροφύτευση κατάλληλου είδους φυτών που ευδοκιμούν στην περιοχή. Η υιοθέτηση αυτών των χαρακτηριστικών βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας και θα ακολουθήσει τη διεθνή τάση για τη διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με όριο ταχύτητας τα 30km/h με ιδιαίτερο σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο.

Παράλληλα, οι στόχοι παρέμβασης περιλαμβάνουν τη βιώσιμη επίλυση τη αστικής κυκλοφορίας, αφενός για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών & οχημάτων, με την ασφαλή συνύπαρξη όλων και αφετέρου για την αισθητική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου αστικού ιστού μέσω «έξυπνων» εφαρμογών.

Στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, έχουν μελετηθεί:

  • Η κυκλοφοριακή οργάνωση του οδικού δικτύου της Βεργίνας (μονοδρομήσεις, αντιδρομήσεις, διαμορφώσεις οδών ήπιας κυκλοφορίας κλπ), που θα ευνοεί τις ήπιας μορφής αστικές μετακινήσεις σε όλο τον οικισμό.
  • Η ανάπλαση του οδοστρώματος του εν λόγω οδικού δικτύου με «ψυχρά» υλικά» και χρήση κατάλληλου χρωματισμού κυβόλιθών, καθώς και η διαμόρφωση κατάλληλου συστήματος απορροής ομβρίων.
  • Η διαμόρφωση των κατάλληλων στρώσεων οδοστρωσίας και υποδομής έδρασης των κυβόλιθών με έμφαση στη βιωσιμότητα.
  • Διαπλατύνσεις πεζοδρομίων και γενικότερα ο ανασχεδιασμός της Αστικής Υποδομής ώστε να είναι συμβατός με τα προβλεπόμενα στις Οδηγίες Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ «Σχεδιάζοντας για Όλους» με έμφαση στην εξυπηρέτηση των Α.μεΑ..
  • Βιοκλιματική διαμόρφωση των πεζοδρομίων με χρησιμοποίηση κατάλληλων υλικών αλλά και εκτεταμένη ανάπτυξη αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων) με έμφαση στη χρήση νέας τεχνολογίας (φόρτιση κινητών, Wi-Fi κλπ).
  • Εκτεταμένη φύτευση κατάλληλων δέντρων, συμβατών με την χλωρίδα της περιοχής, τα οποία θα προσφέρουν έντονη σκίαση ώστε να καθιστούν τις διαδρομές ελκυστικές στους πεζούς.
  • Τοποθέτηση φωτισμού κατά μήκος των οδικών αξόνων με ταυτόχρονη υπογειοποίηση των υπαρχόντων δικτύων.

Όλες οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν σκοπό να συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό της περιοχής, γεγονός απαραίτητο, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν μοναδικό τουριστικό-αρχαιολογικό προορισμό, όχι μόνο για την Βόρεια Ελλάδα αλλά για ολόκληρη τη χώρα.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
21 Απρ 2023
SHARE

Νέα

8 Μαϊ 2023
8 Μαϊ 2023

Ολοκληρώθηκε το ‘A μέρος της μελέτης για τον εκσυγχρονισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού από Ελευσίνα έως Μέγαρα

Η αναβάθμιση της ασφάλειας και σήμανσης στο επίκεντρο της μελέτης.

Νέα

5 Μαϊ 2023
5 Μαϊ 2023

Ολοκληρώθηκε το Α’ μέρος της Μελέτης Έργων Αποχέτευσης Όμβριων Δ.Ε. Ερυθρών

Με τον εντοπισμό των ρεμάτων και την υποβολή προτάσεων των απαιτούμενων τεχνικών έργων διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού.

Νέα

21 Απρ 2023
21 Απρ 2023

Ξεκινούν 6 Νέες Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 - 2027

Τροποποίηση της Πράξης «Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων και Ειδικών Δράσεων κατά την Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027».

Νέα

27 Μαρ 2023
27 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την Κατασκήνωση Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας

Υλοποιήθηκε η μελέτη για την αντιμετώπιση των φθορών και την αναβάθμιση των υποδομών της παιδικής κατασκήνωσης Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας.

Νέα

17 Μαρ 2023
17 Μαρ 2023

Στη τελική ευθεία ο Παραλιακός Οδικός Άξονας Ωρωπού – Μαραθώνα  

Ένα εμβληματικό έργο ανάκαμψης & αναβάθμισης της Βορειοανατολικής Αττικής.

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε το 1ο μέρος της μελέτης για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό 91

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης με τίτλο «Επεμβάσεις βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας σε υπολειπόμενες θέσεις της Ε.Ο.91 στο τμήμα από Βάρκιζα έως Σούνιο».

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Νέα

15 Φεβ 2023
15 Φεβ 2023

Γαλάζια και Πράσινη Ζώνη Αδριάνειου Υδραγωγείου

Ολοκληρώθηκε ο Οδηγός Μετριασμού Θερμότητας για το Αδριάνειο Υδραγωγείο από το Atlantic Council.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!