Στη τελική ευθεία ο Παραλιακός Οδικός Άξονας Ωρωπού – Μαραθώνα 


Ένα εμβληματικό έργο ανάκαμψης & αναβάθμισης της Βορειοανατολικής Αττικής


Στη τελική ευθεία βρίσκεται η παραλιακή διασύνδεση του Δήμου Ωρωπού με το Δήμο Μαραθώνα, μετά την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών αφορά στην εκπόνηση της «Μελέτης κατασκευής παραλιακής οδού Μαραθώνα – Ωρωπού». Πρόκειται για έναν παραλιακό οδικό άξονα μήκους περίπου 18 χλμ. που θα προσδώσει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή, περιλαμβάνοντας – μεταξύ άλλων, ανισόπεδους κόμβους, οχετούς, αντιπλημμυρικά έργα και γέφυρες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Ένα νευραλγικό κι εμβληματικό έργο μπαίνει σήμερα στη τελική ευθεία με στόχο την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Βορειοανατολικής Αττικής και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η παραλιακή διασύνδεση του Μαραθώνα με τον Ωρωπό θα δώσει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση». 

Το υπό μελέτη οδικό έργο αφορά σε χάραξη υπεραστικής οδού από τη λεωφόρο Ραμνούντος 3χλμ δυτικά του οικισμού Αγίας Μαρίνας, δήμου Μαραθώνα έως το ανατολικό άκρο του οικισμού Άγιοι Απόστολοι, Δήμου Ωρωπού, συνολικού μήκους 18,3 χιλιομέτρων. Η διαδρομή της οδού ακολουθεί κυρίως την βορειοανατολική ακτογραμμή της Αττικής και διέρχεται διαμέσου του Αρχαιολογικού χώρου Ραμνούντος, των οικισμών Σέσι, παραλία Βαρνάβα και Άγιοι Δημήτριος και Παντελεήμων.

Η οδός αυτή εκτός του ότι πρόκειται να εξυπηρετήσει όλους τους παρόδιους οικισμούς θα αποτελέσει συνέχεια για την περιμετρική παραλιακή σύνδεση της βορειοανατολικής Αττικής από την Σκάλα Ωρωπού έως τον οικισμό Αγίας Μαρίνας. Εξασφαλίζει μαζί με το λοιπό οδικό δίκτυο την πρόσβαση σε τουριστικές και αρχαιολογικές περιοχές. Η οδός αυτή ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα κληθεί να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό παραθεριστών που έχουν δεύτερη κατοικία στην περιοχή και στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Ευβοϊκού κόλπου.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
17 Μαρ 2023
SHARE

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε το 1ο μέρος της μελέτης για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό 91

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης με τίτλο «Επεμβάσεις βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας σε υπολειπόμενες θέσεις της Ε.Ο.91 στο τμήμα από Βάρκιζα έως Σούνιο».

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Νέα

15 Φεβ 2023
15 Φεβ 2023

Γαλάζια και Πράσινη Ζώνη Αδριάνειου Υδραγωγείου

Ολοκληρώθηκε ο Οδηγός Μετριασμού Θερμότητας για το Αδριάνειο Υδραγωγείο από το Atlantic Council.

Νέα

15 Φεβ 2023
15 Φεβ 2023

Αδριάνειο Υδραγωγείο – Προκαταρκτική Μελέτη

Τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής μελέτης ως εργαλείο διαμόρφωσης της στρατηγικής της ΟΧΕ Αδριάνειο Υδραγωγείο.

Νέα

31 Ιαν 2023
31 Ιαν 2023

Εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού για τους DMΜOs

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής, η παρουσίαση του πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMΜOs) από το Υπουργείο Τουρισμού.

Νέα

21 Δεκ 2022
21 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Βιοκλιματική – Αστική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου».

Νέα

16 Δεκ 2022
16 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η Μελέτη για το Θέατρο Πέτρας

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση των Υποδομών του Θεάτρου Πέτρας».

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για 108 Γέφυρες της Αττικής

Σημαντικά τα αποτελέσματα της μελέτης που προέκυψαν μετά την βασική επιθεώρηση 108 γεφυρών της Περιφέρειας Αττικής από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό.

εγγραφη στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Form newsletter

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!