Στη τελική ευθεία ο Παραλιακός Οδικός Άξονας Ωρωπού – Μαραθώνα 


Ένα εμβληματικό έργο ανάκαμψης & αναβάθμισης της Βορειοανατολικής Αττικής


Στη τελική ευθεία βρίσκεται η παραλιακή διασύνδεση του Δήμου Ωρωπού με το Δήμο Μαραθώνα, μετά την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών αφορά στην εκπόνηση της «Μελέτης κατασκευής παραλιακής οδού Μαραθώνα – Ωρωπού». Πρόκειται για έναν παραλιακό οδικό άξονα μήκους περίπου 18 χλμ. που θα προσδώσει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή, περιλαμβάνοντας – μεταξύ άλλων, ανισόπεδους κόμβους, οχετούς, αντιπλημμυρικά έργα και γέφυρες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Ένα νευραλγικό κι εμβληματικό έργο μπαίνει σήμερα στη τελική ευθεία με στόχο την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Βορειοανατολικής Αττικής και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η παραλιακή διασύνδεση του Μαραθώνα με τον Ωρωπό θα δώσει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση». 

Το υπό μελέτη οδικό έργο αφορά σε χάραξη υπεραστικής οδού από τη λεωφόρο Ραμνούντος 3χλμ δυτικά του οικισμού Αγίας Μαρίνας, δήμου Μαραθώνα έως το ανατολικό άκρο του οικισμού Άγιοι Απόστολοι, Δήμου Ωρωπού, συνολικού μήκους 18,3 χιλιομέτρων. Η διαδρομή της οδού ακολουθεί κυρίως την βορειοανατολική ακτογραμμή της Αττικής και διέρχεται διαμέσου του Αρχαιολογικού χώρου Ραμνούντος, των οικισμών Σέσι, παραλία Βαρνάβα και Άγιοι Δημήτριος και Παντελεήμων.

Η οδός αυτή εκτός του ότι πρόκειται να εξυπηρετήσει όλους τους παρόδιους οικισμούς θα αποτελέσει συνέχεια για την περιμετρική παραλιακή σύνδεση της βορειοανατολικής Αττικής από την Σκάλα Ωρωπού έως τον οικισμό Αγίας Μαρίνας. Εξασφαλίζει μαζί με το λοιπό οδικό δίκτυο την πρόσβαση σε τουριστικές και αρχαιολογικές περιοχές. Η οδός αυτή ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα κληθεί να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό παραθεριστών που έχουν δεύτερη κατοικία στην περιοχή και στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Ευβοϊκού κόλπου.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
17 Μαρ 2023
SHARE

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής  | Νέα Θεσμοφόρια

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της αττικής γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Νέα

18 Σεπ 2023
18 Σεπ 2023

Mια ηχηρή ‘Ωδή στη Γη’ άνοιξε η αυλαία του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Ένα μαγευτικό συμφωνικό χορόδραμα, πλήθος κόσμου και ηχηρά μηνύματα οικολογικής ευαισθητοποίησης και αφύπνισης πρωταγωνίστησαν στα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

31 Ιουλ 2023
31 Ιουλ 2023

Φεστιβάλ Γαίας – Ένας νέος, σύγχρονος και διαδραστικός θεσμός έρχεται στην Αττική

Το Φεστιβάλ ΓΑΙΑΣ έρχεται να οικοδομήσει ένα ουσιαστικό «πεδίο συνάντησης» μεταξύ της Αττικής γης και των προϊόντων της.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!