Εκδήλωση Απολογισμού Διετίας για τη Νέα Μητροπολιτική Αττική


Δυναμική τροχιά ανάπτυξης επαληθεύουν τα δυόμισι έτη λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής, Νέα Μητροπολιτική Αττική.
Ολοκληρώθηκε ο απολογισμός της διετίας με 50 έργα σημαντικής προστιθέμενης αξίας στην περιφερειακή οικονομία της Αττικής.


Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Gazarte, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, παρουσιάστηκε η επιτυχημένη πορεία των 30 μηνών δράσης του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.». Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ενώ δυναμικό παρόν έδωσαν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης, προσωπικότητες του ακαδημαϊκού κόσμου και επιχειρηματικά στελέχη κ.α.

Γ. Πατούλης: «Υπηρετούμε το όραμα μας με συνέπεια και ευθύνη. Ξεπερνά τα 43 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός των 50 PROJECTS που έχουν υλοποιηθεί από τη Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.. Στα 140 εκ. ευρώ η κινητοποίηση πόρων.»

Η Νέα Μητροπολιτική Αττική ξεκίνησε την πορεία της το 2021. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να καταστεί Αναπτυξιακός Οργανισμός Νέας Γενιάς, ένας αξιόπιστος εταίρος κι ένας πολύτιμος φορέας επίσπευσης και υλοποίησης έργων για τη Δημόσια Διοίκηση και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα 50 έργα της τελευταίας διετίας (εν εξελίξει ή ολοκληρωμένα), προϋπολογισμού άνω των 43 εκατομμυρίων ευρώ, επαληθεύουν απτά την ανάδειξη της Νέα Μητροπολιτική Αττική σ’ έναν σύγχρονο οργανισμό που λειτουργεί με τις πλέον επιτυχημένες πρακτικές management. Θέτοντας ως βασικό στόχο την καθιέρωσή της ως έναν σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό αναπτυξιακό οργανισμό που θα συμβάλλει στην προώθηση στόχων - πυλώνων των φορέων της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης, η Νέα Μητροπολιτική Αττική προωθεί αναπτυξιακές πολιτικές μέσα από τη διαχείριση  προγραμμάτων και έργων με θετικό κοινωνικοοικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

«Ο στόχος του οράματος μας επετεύχθη! Δημιουργήσαμε έναν Αναπτυξιακό Οργανισμό πρότυπο, μέσα από την αξιοποίηση των εργαλείων της Δημόσιας Διοίκησης.»

Ο Γιώργος Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε τα μέλη της Διοίκησης του Οργανισμού, καθώς κατάφεραν να επιτύχουν έναν από τους στόχους του Οράματός του για την Αττική, δημιουργώντας έναν Αναπτυξιακό Οργανισμό πρότυπο, μέσα από την αξιοποίηση των εργαλείων της Δημόσιας Διοίκησης. Ενδεικτικά ανέφερε: «Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Πέτρος Μαμαλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, το Διοικητικό Συμβούλιο και το ανθρώπινο δυναμικό που την απαρτίζει, έχουν καταβάλει τα μέγιστα, ώστε σήμερα να είμαστε εδώ και να παρακολουθούμε τον σημαντικό – για το διάστημα των δυόμιση μόνο ετών από την έναρξη λειτουργίας της – απολογισμό δράσεων της. Λειτουργώντας πάντα με αρτιότητα, αποτελεσματικότητα και ποιότητα, με γνώμονα τη δημιουργία του μεγαλύτερου δυνατού αναπτυξιακού αποτυπώματος σε σχέση με τους κινητοποιούμενους πόρους». 

Ο Πρόεδρος της Νέα Μητροπολιτική Αττική, Νίκος Παπαγεωργίου, στην ομιλία του επισήμανε τα εξής: «Σήμερα είμαστε εδώ, πραγματώνοντας τους στόχους μας. Ο Οργανισμός παράγει απτό αποτέλεσμα, έχει κατοχυρώσει τη θέση του στον αναπτυξιακό χάρτη, αναπτύσσει διαρκώς τις δραστηριότητές του, και θέτει βάσεις για ακόμα πιο δημιουργική πορεία τα επόμενα χρόνια. Συνεχίζουμε δυναμικά, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να συμβάλουμε στο αναπτυξιακό όραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βέβαια της Περιφέρειας Αττικής, μέσα από έργα και δράσεις με υψηλή αξία και συμβολή στην αναπτυξιακή διαδικασία.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ιωσήφ Πάρσαλης, παρουσίασε τη πορεία των 2,5 ετών αναφορικά με την οργάνωση και ανάπτυξη της Εταιρείας καθώς και το σύνολο των 50 έργων που έχει αναλάβει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός μέσα από Video, τονίζοντας πως: «Το έργο του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής για τα 2,5 πρώτα χρόνια λειτουργίας συμβάλλει στη δημιουργία δημόσιας αξίας, κινητοποιώντας ήδη πολλαπλάσιους πόρους άνω των 140εκ ευρώ, συμβάλλοντας στην εκτέλεση έργων με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα και με σημαντικές επιδράσεις σε όρους βελτίωσης του δημοσίου χώρου και της ποιότητας ζωής, καθώς και ενίσχυσης της κοινωνικό-οικονομικής ανάπτυξης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.»

50 έργα που χαρίζουν σημαντική προστιθέμενη αξία
στην περιφερειακή οικονομία της Αττικής


Δείτε σχετικό Βίντεο: https://youtu.be/lVU5m2LojA8

Στην Εκδήλωση παρέστησαν η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Γκερέκου Άντζελα, ο Μπακογιάννης Ευθύμιος, Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Οικονόμου Βασίλης, Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, ο Σελίμης Ιωάννης, Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής, οι Αντιπεριφερειάρχες, Κεφαλογιάννη Λουκία Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Θεοδωρόπουλος Χρήστος Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα και Μέλος ΔΣ της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής, Κοσμόπουλος Ελευθέριος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Αδαμοπούλου Γεωργία, Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Μέλος ΔΣ, Νέα Μητροπολιτική Αττική, Αλεξανδράτος Χαράλαμπος, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Λεονάρδου Πολυτίμη Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμικής Ανάπτυξης και Μέλος ΔΣ, Νέα Μητροπολιτική Αττική, Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου,  Μαυρίδης Αναστάσιος, Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ντηνιακός Ευάγγελος, Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Χουρσαλάς Νικόλαος, Δήμαρχος Κορυδαλλού, ο Αδαμόπουλος Σπυρίδων Γραμματέας ΠΕΣΥ και Αναπληρωματικό Μέλος, Νέα Μητροπολιτική Αττική, η Δαλιάνη Φωτεινή, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος με αρμοδιότητες της Δ/νσης Χωρικού σχεδιασμού, Καλογήρου Φαίη, Εντεταλμένη Σύμβουλος με αρμοδιότητες της Δ/νσης Αναπτυξιακού, Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα κοινωνικής φροντίδας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σπύρος Γκίντζιος, ο Λέκκας Ευθύμιος, Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαυρίκου Σοφία, Καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, Θάνος Ιωάννης, Καθηγητής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαλιορής Κωνσταντίνος, Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ, στελέχη Δήμων, Περιφέρειας, Επιμελητηρίων, Κεντρικής Κυβέρνησης, Πρυτάνεις, Συνεργάτες κ.α.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
4 Ιουλ 2023
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!