Ολοκληρώθηκε το ‘A μέρος της μελέτης για τον εκσυγχρονισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού από Ελευσίνα έως Μέγαρα


Η αναβάθμιση της ασφάλειας και σήμανσης στο επίκεντρο της μελέτης.


Η Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε. στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης: «Βελτίωση - Εκσυγχρονισμός και Αναβάθμιση Ασφάλειας και Σήμανσης της ΠΕΟΑΚ από Ελευσίνα έως Μέγαρα» ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος του παραδοτέου που περιλαμβάνει την τοπογραφική αποτύπωση της οδού, την συγκοινωνιακή προμελέτη, την υδραυλική προμελέτη αποστράγγισης της οδού και την ηλεκτρομηχανολογική προμελέτη.

Η μελέτη, αφορά στην εκπόνηση συγκοινωνιακών μελετών για την βελτίωση και την αναβάθμιση, κατά τμήματα της υφιστάμενης οδού καθώς και την μελέτη σήμανσης και ασφάλειας του συνόλου της αρτηρίας. Το συνολικό τμήμα που θα μελετηθεί αφορά τμήμα της Παλαιάς Εθνικής οδού Ελευσίνα - Μέγαρα, συνολικού μήκους περίπου 12,4 χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παλαιά Εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου έχει κατασκευασθεί πριν το 1945 ενώ η αστικοποίηση των παρόδιων περιοχών Νεράκι, Λουτρόπυργος και Νέας Περάμου έχουν επιβαρύνει κυκλοφορικά την οδό ενώ παράλληλα πολλοί είναι οι χρήστες μεταξύ Μεγάρων - Ελευσίνας που την προτιμούν. Επιπλέον, η παρόδια αστικοποίηση στο μεγαλύτερο μέρος της οδού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η οδός κατασκευάστηκε ως υπεραστική με ενιαίο κατάστρωμα κυκλοφορίας πλαισιωμένη από ανεπένδυτα ερείσματα, αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα ασφάλειας και λειτουργικής εξυπηρέτησης.

Η οδός καλείται να εξυπηρετήσει τις παρόδιες ιδιοκτησίες, την κυκλοφορία των πεζών, τη στάση επί της οδού και άλλες λειτουργίες για τις οποίες δεν είναι εξοπλισμένη. Ιδιαίτερη πίεση και περιορισμός του εύρους κατάληψης της οδού υπάρχει από την υλοποίηση ορίων των παρόδιων ιδιοκτησιών καθώς και από κολώνες ΟΚΩ, από δέντρα που έχουν αναπτυχθεί, τοίχους και εμπόδια.

Συμπερασματικά, προκύπτει η ανάγκη εκσυγχρονισμού της οδού, η αναβάθμιση της ασφάλειας, η εφαρμογή των κατάλληλων τυπικών αστικών και υπεραστικών διατομών, η μελέτη της αποστράγγισης και αποχέτευσης ομβρίων, η μελέτη φωτισμού και κάθε στοιχείου που απαιτείται σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
8 Μαϊ 2023
SHARE

Νέα

5 Μαϊ 2023
5 Μαϊ 2023

Ολοκληρώθηκε το Α’ μέρος της Μελέτης Έργων Αποχέτευσης Όμβριων Δ.Ε. Ερυθρών

Με τον εντοπισμό των ρεμάτων και την υποβολή προτάσεων των απαιτούμενων τεχνικών έργων διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού.

Νέα

21 Απρ 2023
21 Απρ 2023

Ξεκινούν 6 Νέες Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 - 2027

Τροποποίηση της Πράξης «Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων και Ειδικών Δράσεων κατά την Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027».

Νέα

21 Απρ 2023
21 Απρ 2023

Μελέτη Αστικής Παρέμβασης στην Βεργίνα

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορούν στην Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Βέροιας.

Νέα

27 Μαρ 2023
27 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την Κατασκήνωση Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας

Υλοποιήθηκε η μελέτη για την αντιμετώπιση των φθορών και την αναβάθμιση των υποδομών της παιδικής κατασκήνωσης Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας.

Νέα

17 Μαρ 2023
17 Μαρ 2023

Στη τελική ευθεία ο Παραλιακός Οδικός Άξονας Ωρωπού – Μαραθώνα  

Ένα εμβληματικό έργο ανάκαμψης & αναβάθμισης της Βορειοανατολικής Αττικής.

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε το 1ο μέρος της μελέτης για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό 91

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης με τίτλο «Επεμβάσεις βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας σε υπολειπόμενες θέσεις της Ε.Ο.91 στο τμήμα από Βάρκιζα έως Σούνιο».

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Νέα

15 Φεβ 2023
15 Φεβ 2023

Γαλάζια και Πράσινη Ζώνη Αδριάνειου Υδραγωγείου

Ολοκληρώθηκε ο Οδηγός Μετριασμού Θερμότητας για το Αδριάνειο Υδραγωγείο από το Atlantic Council.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!