Ολοκληρώθηκε το ‘A μέρος της μελέτης για τον εκσυγχρονισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού από Ελευσίνα έως Μέγαρα


Η αναβάθμιση της ασφάλειας και σήμανσης στο επίκεντρο της μελέτης.


Η Νέα Μητροπολιτική Αττική στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης: «Βελτίωση - Εκσυγχρονισμός και Αναβάθμιση Ασφάλειας και Σήμανσης της ΠΕΟΑΚ από Ελευσίνα έως Μέγαρα» ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος του παραδοτέου που περιλαμβάνει την τοπογραφική αποτύπωση της οδού, την συγκοινωνιακή προμελέτη, την υδραυλική προμελέτη αποστράγγισης της οδού και την ηλεκτρομηχανολογική προμελέτη.

Η μελέτη, αφορά στην εκπόνηση συγκοινωνιακών μελετών για την βελτίωση και την αναβάθμιση, κατά τμήματα της υφιστάμενης οδού καθώς και την μελέτη σήμανσης και ασφάλειας του συνόλου της αρτηρίας. Το συνολικό τμήμα που θα μελετηθεί αφορά τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, από Ελευσίνα έως Μέγαρα, συνολικού μήκους περίπου 12,4 χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παλαιά Εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου έχει κατασκευασθεί πριν το 1945 ενώ η αστικοποίηση των παρόδιων περιοχών Νεράκι, Λουτρόπυργος και Νέας Περάμου έχουν επιβαρύνει κυκλοφορικά την οδό ενώ παράλληλα πολλοί είναι οι χρήστες μεταξύ Μεγάρων και Ελευσίνας που την προτιμούν. Επιπλέον, η παρόδια αστικοποίηση στο μεγαλύτερο μέρος της οδού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η οδός κατασκευάστηκε ως υπεραστική με ενιαίο κατάστρωμα κυκλοφορίας πλαισιωμένη από ανεπένδυτα ερείσματα, αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα ασφάλειας και λειτουργικής εξυπηρέτησης.

Η οδός καλείται να εξυπηρετήσει τις παρόδιες ιδιοκτησίες, την κυκλοφορία των πεζών, τη στάση επί της οδού και άλλες λειτουργίες για τις οποίες δεν είναι εξοπλισμένη. Ιδιαίτερη πίεση και περιορισμός του εύρους κατάληψης της οδού υπάρχει από την υλοποίηση ορίων των παρόδιων ιδιοκτησιών καθώς και από κολώνες ΟΚΩ, από δέντρα που έχουν αναπτυχθεί, τοίχους και εμπόδια.

Συμπερασματικά, προκύπτει η ανάγκη εκσυγχρονισμού της οδού, η αναβάθμιση της ασφάλειας, η εφαρμογή των κατάλληλων τυπικών αστικών και υπεραστικών διατομών, η μελέτη της αποστράγγισης και αποχέτευσης ομβρίων, η μελέτη φωτισμού και κάθε στοιχείου που απαιτείται σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
8 Μαϊ 2023
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!