Ξεκινά το Παρατηρητήριο Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Αττικής 


Ένας νέος ολοκληρωμένος τεχνοκρατικός μηχανισμός για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας


Η Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε. ξεκινά άμεσα, με πόρους του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2027, την ανάπτυξη και λειτουργία Παρατηρητηρίου Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Αττικής.

 

Η Πράξη αφορά στην ανάπτυξη και λειτουργία Παρατηρητηρίου Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Αττικής, που θα αποτελέσει έναν δυναμικό και διαδραστικό κόμβο στρατηγικής πληροφόρησης, ενημέρωσης και ενεργοποίησης διαφορετικών εμπλεκομένων μερών. Στόχος είναι η συνολική αναβάθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε περιφερειακό επίπεδο, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της ανθεκτικότητας της περιφερειακής οικονομίας, ενώ για την υλοποίηση της Πράξης αξιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα  προηγούμενης μελέτης ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα.

Στο αντικείμενο του Παρατηρητηρίου Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνεται η παρακολούθηση των μεταβολών, των τάσεων και των εξελίξεων στο  επιχειρηματικό, παραγωγικό και επενδυτικό περιβάλλον της Περιφέρειας Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, συμπεριλαμβάνονται η συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων που αφορούν σε θέματα εξωστρέφειας, καινοτομίας, ανθεκτικότητας, καθώς και η παροχή επιστημονικής γνώσης και τεκμηρίωσης προς τους φορείς χάραξης πολιτικής σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, προς αναβάθμιση των διαδικασιών σχεδιασμού και εφαρμογής πολιτικών, όπως η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση.

Το Παρατηρητήριο Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας σκοπεύει να καταστεί ένας υψηλού επιπέδου, σύγχρονος, τεχνοκρατικός και υποστηρικτικός μηχανισμός δημόσιου χαρακτήρα, που θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για την Περιφέρεια Αττικής και τις αρμόδιες υπηρεσίες της μέσα από την υποστήριξη και ενίσχυση των διαδικασιών διαμόρφωσης πολιτικών και προγραμμάτων, στο πλαίσιο των ευρύτερων στρατηγικών επιδιώξεων της και λειτουργώντας υποστηρικτικά ως προς αυτήν.

Επισημαίνεται ότι, η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί κεντρικό πυλώνα οικονομικής, επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, δεδομένου ότι εντός των γεωγραφικών ορίων της εδράζονται επιχειρήσεις που συμβάλλουν στο μεγαλύτερο βαθμό στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν από κάθε άλλη Περιφέρεια, αλλά και θεσμοί που διαμορφώνουν τους όρους λειτουργίας των επιμέρους αγορών και άσκησης των οικονομικών, επενδυτικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται πως η ανάπτυξη της πρότασης για το Παρατηρητήριο Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας βασίζεται στα παραδοτέα του έργου «Υπηρεσίες Υποστήριξης για την Εξειδίκευση Προτεραιοτήτων Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας στην Περιφέρεια Αττικής», που υλοποιήθηκε από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.», στο πλαίσιο της Πράξης «Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων και Ειδικών Δράσεων για την Π.Π. 2021 – 2027»


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
31 Ιουλ 2023
SHARE

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής  | Νέα Θεσμοφόρια

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της αττικής γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Νέα

18 Σεπ 2023
18 Σεπ 2023

Mια ηχηρή ‘Ωδή στη Γη’ άνοιξε η αυλαία του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Ένα μαγευτικό συμφωνικό χορόδραμα, πλήθος κόσμου και ηχηρά μηνύματα οικολογικής ευαισθητοποίησης και αφύπνισης πρωταγωνίστησαν στα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

31 Ιουλ 2023
31 Ιουλ 2023

Φεστιβάλ Γαίας – Ένας νέος, σύγχρονος και διαδραστικός θεσμός έρχεται στην Αττική

Το Φεστιβάλ ΓΑΙΑΣ έρχεται να οικοδομήσει ένα ουσιαστικό «πεδίο συνάντησης» μεταξύ της Αττικής γης και των προϊόντων της.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!