Σε εξέλιξη η Μελέτη Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού


Ολοκληρώθηκε το Α’ Παραδοτέο της Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.


Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Νέα Μητροπολιτική Αττική υλοποιεί την πράξη με τίτλο «Τεύχος Οδηγιών Σχεδιασμού και Μεθοδολογίας στρατηγικής ανάπτυξης ποδηλατικής υποδομής επί της Ιεράς Οδού», σκοπός της οποίας είναι η εκπόνηση μελέτης σχεδιασμού και μεθοδολογίας στρατηγικής ανάπτυξης ποδηλατικών υποδομών κατά μήκος της Ιεράς Οδού, η οποία διατρέχει τους Δήμους Αθηναίων, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου και έχει ως αρχή τη συμβολή της με την οδό Πειραιώς/ Παν. Τσαλδάρη και πέρας τη Λ. Αθηνών. 

Μέχρι την παρούσα στιγμή έχει ολοκληρωθεί και παραληφθεί το πρώτο Παραδοτέο «Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης - Υποστηρικτικές μελέτες», που περιλαμβάνει την τοπογραφική αποτύπωση της Ιεράς Οδού καθώς και την καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά στις κυκλοφοριακές συνθήκες, στα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού και στα υπόγεια δίκτυα ομβρίων και βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο Παραδοτέο που αφορά στην υποβολή Πρότασης - Κατευθυντήριων Μελετών που περιλαμβάνουν Συγκοινωνιακή Μελέτη και Μελέτη Σήμανσης και ασφάλισης, Υδραυλική μελέτη και Ηλεκτρολογική μελέτη.


Η πράξη «Τεύχος Οδηγιών Σχεδιασμού και Μεθοδολογίας στρατηγικής ανάπτυξης ποδηλατικών υποδομών επί της Ιεράς Οδού» υλοποιείται από τη «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» έτους 2022, με προϋπολογισμό 400.000€.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
20 Ιουλ 2023
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!