Νέα Συνεργασία για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Νέα Μητροπολιτική Αττική με τον Δήμο Βέροιας


Νέα Συνεργασία ξεκίνησε με τον Δήμο Βέροιας, μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά στη σύνταξη και ωρίμανση μελετών για το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ».


Ο Δήμος Βέροιας συμπράττει με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό με το έργο αυτό να συνιστά μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στον οικισμό της Βεργίνας η οποία θα προσδώσει ενιαία χαρακτηριστικά στο Αστικό Οδικό Δίκτυο, σε ότι αφορά στη μορφή και τα υλικά των οδοστρωμάτων, τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων και του αστικού εξοπλισμού τους (έξυπνα παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, υποδομών infokiosk), την χρήση κατάλληλου τύπου φωτιστικών σωμάτων και την δενδροφύτευση κατάλληλου είδους φυτών που ευδοκιμούν στην περιοχή κλπ.

Η υιοθέτηση ενιαίων χαρακτηριστικών θα βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, ακολουθώντας την διεθνή τάση για διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με όριο ταχύτητας τα 30km/h με ιδιαίτερο σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ιστορικά τόπο, εμβληματικό για τη βόρεια Ελλάδα, ο οποίος κατοικείται εδώ και αιώνες και όπου το οικιστικό απόθεμα πολλών εποχών συνυπάρχει σε ένα αλληλένδετο πλέγμα.

Η παρέμβαση θα επιφέρει αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή, δεδομένου ότι η διαμόρφωση ανθρωποκεντρικού αστικού περιβάλλοντος και η χρήση του από τους επισκέπτες της περιοχής θα οδηγήσει σε ανάπτυξη ποικίλων χρήσεων γης (εστίαση, τουριστικά περίπτερα, διαδρομές περιπατητικές επίσκεψης των διάσπαρτων αρχαιολογικών χώρων, ώστε να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της μελέτης ενδεικτικά θα εξεταστούν:

  • Η κυκλοφοριακή οργάνωση του οδικού δικτύου της Βεργίνας (μονοδρομήσεις, αντιδρομήσεις, διαμορφώσεις οδών ήπιας κυκλοφορίας κλπ.), που θα ευνοεί τις ήπιας μορφής αστικές μετακινήσεις σε όλο τον οικισμό και η διαμόρφωση 2 κυκλικών κόμβων στην είσοδο και έξοδο του οικισμού οι οποίοι πέρα από την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, θα οριοθετήσουν και τις προσβάσεις του οικισμού στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Μελίκης.
  • Η διαμόρφωση οδών ήπιας κυκλοφορίας κατάλληλου πλάτους οδοστρώματος (διεύρυνση πεζοδρομίων) και η αναθεώρηση του συνόλου της οριζόντιας και κυρίως της κατακόρυφης σήμανσης.
  • Η ανάπλαση του οδοστρώματος του εν λόγω οδικού δικτύου με «ψυχρά» υλικά» τα οποία θα συμβάλλουν στη διατήρηση της θερμοκρασίας και η διαμόρφωση κατάλληλου συστήματος απορροής όμβριων.

Επιπλέον, εξετάζεται η διαπλάτυνση πεζοδρομίων και ο γενικότερος ανασχεδιασμός της Αστικής Υποδομής με έμφαση στην εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ όπως και η βιοκλιματική διαμόρφωση τους με χρησιμοποίηση κατάλληλων υλικών, η εκτεταμένη φύτευση κατάλληλων δέντρων, συμβατών με την χλωρίδα της περιοχής, η τοποθέτηση φωτισμού κατά μήκος των οδικών αξόνων καθώς και η εκτεταμένη ανάπτυξη αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων) με έμφαση στη χρήση νέας τεχνολογίας (φόρτιση κινητών, Wi-Fi κλπ.).

Με την υπογραφή της σύμβασης ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Νέα Μητροπολιτική Αττική ενισχύει το ρόλο του ως σημείο αναφοράς για την προώθηση της ανάπτυξης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής, όχι μόνο σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
4 Φεβ 2022
SHARE

Νέα

17 Μαρ 2023
17 Μαρ 2023

Στη τελική ευθεία ο Παραλιακός Οδικός Άξονας Ωρωπού – Μαραθώνα  

Ένα εμβληματικό έργο ανάκαμψης & αναβάθμισης της Βορειοανατολικής Αττικής.

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε το 1ο μέρος της μελέτης για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό 91

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης με τίτλο «Επεμβάσεις βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας σε υπολειπόμενες θέσεις της Ε.Ο.91 στο τμήμα από Βάρκιζα έως Σούνιο».

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Νέα

15 Φεβ 2023
15 Φεβ 2023

Γαλάζια και Πράσινη Ζώνη Αδριάνειου Υδραγωγείου

Ολοκληρώθηκε ο Οδηγός Μετριασμού Θερμότητας για το Αδριάνειο Υδραγωγείο από το Atlantic Council.

Νέα

15 Φεβ 2023
15 Φεβ 2023

Αδριάνειο Υδραγωγείο – Προκαταρκτική Μελέτη

Τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής μελέτης ως εργαλείο διαμόρφωσης της στρατηγικής της ΟΧΕ Αδριάνειο Υδραγωγείο.

Νέα

31 Ιαν 2023
31 Ιαν 2023

Εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού για τους DMΜOs

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής, η παρουσίαση του πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMΜOs) από το Υπουργείο Τουρισμού.

Νέα

21 Δεκ 2022
21 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Βιοκλιματική – Αστική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου».

Νέα

16 Δεκ 2022
16 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η Μελέτη για το Θέατρο Πέτρας

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση των Υποδομών του Θεάτρου Πέτρας».

εγγραφη στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Form newsletter

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!