Αδριάνειο Υδραγωγείο: Προκαταρκτική Μελέτη από τη Νέα Μητροπολιτική Αττική για ένα έργο πνοής


Σε πλήρη εξέλιξη η υλοποίηση της «Προκαταρκτικής Μελέτης του Κεντρικού Άξονα του Αδριάνειου Υδραγωγείου» μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής.


Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» για την παροχή υπηρεσίας με θέμα «Προκαταρκτική Μελέτη του Κεντρικού Άξονα του Αδριάνειου Υδραγωγείου», δρομολογείται η ολοκληρωμένη πρόταση για ένα από τα πιο εμβληματικά έργα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την Αττική. Το Αδριάνειο Υδραγωγείο αποτελεί το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, εν λειτουργία, αειφόρο έργο της αρχαιότητας μήκους 20 χλμ. από την Πάρνηθα έως την Δεξαμενή και διαπερνά 8 Δήμους της Αττικής: Αχαρνές, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ν. Ψυχικό και Αμπελοκήπους.  

Η Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, του Προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», κ. Νίκου Παπαγεωργίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ιωσήφ Πάρσαλη, επιβεβαιώνει τη στρατηγική, τους ευρύτερους στόχους και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής στην προώθηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Η ανάδειξη και αξιοποίηση του Αδριάνειου Υδραγωγείου ως έργου περιβαλλοντικής ανάπτυξης και βελτίωσης του μικροκλίματος, καθώς και ως διαδρομή πολιτισμού, τουρισμού και αναψυχής, αποτελούν κύριους άξονες της συγκεκριμένης μελέτης που θα προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία παρεμβάσεων και οδικού χάρτη υλοποίησής τους, αναδεικνύοντας την περιβαλλοντική και τεχνική αρτιότητα του Αδριάνειου Υδραγωγείου όπως και την οικονομική και κοινωνική του σημασία.

«Πρόκειται για ένα υπερτοπικό έργο με μέγιστη περιβαλλοντική, πολιτιστική και κοινωνική σημασία. Η μελέτη θα πρέπει να αναδείξει κάθε πτυχή των παραπάνω πυλώνων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης κατά την σχετική υπογραφή.

Nα σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού της στρατηγικής και της εξειδίκευσης των παρεμβάσεων, η «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» έχει προχωρήσει σε συνεργασία την ΕΥΔΑΠ που είναι κύριος των αγωγών καθώς και λοιπούς ενδιαφερόμενους φορείς, τις τοπικές κοινωνίες αλλά και το Adrienne Arsht – Rockefeller Foundation Resilience Center για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου σχεδιασμού με γνώμονα την κλιματική αλλαγή και συγκεκριμένα την αντιμετώπιση της αύξησης της θερμοκρασίας στην Αττική, επιχειρώντας να καταστήσει την συγκεκριμένη χωρική επένδυση, την πρώτη «πράσινη» και «κλιματικά ανθεκτική» Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Αττικής.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
22 Φεβ 2022
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!