Αδριάνειο Υδραγωγείο: Προκαταρκτική Μελέτη από τη Νέα Μητροπολιτική Αττική για ένα έργο πνοής


Σε πλήρη εξέλιξη η υλοποίηση της «Προκαταρκτικής Μελέτης του Κεντρικού Άξονα του Αδριάνειου Υδραγωγείου» μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής.


Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική» για την παροχή υπηρεσίας με θέμα «Προκαταρκτική Μελέτη του Κεντρικού Άξονα του Αδριάνειου Υδραγωγείου», δρομολογείται η ολοκληρωμένη πρόταση για ένα από τα πιο εμβληματικά έργα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την Αττική. Το Αδριάνειο Υδραγωγείο αποτελεί το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, εν λειτουργία, αειφόρο έργο της αρχαιότητας μήκους 20 χλμ. από την Πάρνηθα έως την Δεξαμενή και διαπερνά 8 Δήμους της Αττικής: Αχαρνές, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ν. Ψυχικό και Αμπελοκήπους.  

Η Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, του Προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική», κ. Νίκου Παπαγεωργίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ιωσήφ Πάρσαλη, επιβεβαιώνει τη στρατηγική, τους ευρύτερους στόχους και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής στην προώθηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Η ανάδειξη και αξιοποίηση του Αδριάνειου Υδραγωγείου ως έργου περιβαλλοντικής ανάπτυξης και βελτίωσης του μικροκλίματος, καθώς και ως διαδρομή πολιτισμού, τουρισμού και αναψυχής, αποτελούν κύριους άξονες της συγκεκριμένης μελέτης που θα προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία παρεμβάσεων και οδικού χάρτη υλοποίησής τους, αναδεικνύοντας την περιβαλλοντική και τεχνική αρτιότητα του Αδριάνειου Υδραγωγείου όπως και την οικονομική και κοινωνική του σημασία.

«Πρόκειται για ένα υπερτοπικό έργο με μέγιστη περιβαλλοντική, πολιτιστική και κοινωνική σημασία. Η μελέτη θα πρέπει να αναδείξει κάθε πτυχή των παραπάνω πυλώνων» ανέφερε  χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης κατά την σχετική υπογραφή.

Nα σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού της στρατηγικής και της εξειδίκευσης των παρεμβάσεων, η «Νέα Μητροπολιτική Αττική» έχει προχωρήσει σε συνεργασία την ΕΥΔΑΠ που είναι κύριος των αγωγών καθώς και λοιπούς ενδιαφερόμενους φορείς, τις τοπικές κοινωνίες αλλά και το AdrienneArsht – Rockefeller Foundation Resilience Center για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου σχεδιασμού με γνώμονα την κλιματική αλλαγή και συγκεκριμένα την αντιμετώπιση της αύξησης της θερμοκρασίας στην Αττική, επιχειρώντας να καταστήσει την συγκεκριμένη χωρική επένδυση, την πρώτη «πράσινη» και «κλιματικά ανθεκτική» Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Αττικής.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
22 Φεβ 2022
SHARE

Νέα

29 Ιουλ 2022
29 Ιουλ 2022

Workshops της Περιφέρειας Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ 2021-27 

Η Νέα Μητροπολιτική Αττική συμμετέχει στις θεματικές συναντήσεις με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου».

Νέα

21 Ιουλ 2022
21 Ιουλ 2022

Η Αττική υποψήφια ως Europe's Leading Sustainable Tourism Destination 2022

Για μία ακόμη χρονιά η Αττική διεκδικεί έναν από τους κορυφαίους τίτλους του μεγαλύτερου θεσμού της τουριστικής βιομηχανίας, των World Travel Awards.

Νέα

7 Ιουλ 2022
7 Ιουλ 2022

#2 Εργαστήριο Συν-Σχεδιασμού για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σημαντικά αποτελέσματα του Workshop της προηγούμενης ημέρας, δηλαδή προτάσεις παρεμβάσεων για μείωση των θερμοκρασιών.

Νέα

4 Ιουλ 2022
4 Ιουλ 2022

#1 Εργαστήριο Συν-Σχεδιασμού για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Η μείωση των θερμοκρασιών μέσω της χρήσης πρασίνου, του νερού και ειδικών υλικών, στο επίκεντρο του εργαστηρίου που οργάνωσε η Νέα Μητροπολιτική Αττική.

Νέα

24 Ιουν 2022
24 Ιουν 2022

Προστατευόμενες Περιοχές στα Νησιά της Αττικής

Οι περιοχές αυτές, συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των Νήσων της Αττικής.

#DMO

Νέα

8 Ιουν 2022
8 Ιουν 2022

Τηλεδιάσκεψη για τον Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού Αττικής

Η διαμόρφωση του οδικού χάρτη για την ίδρυση DMO στην Αττική, από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Περιφέρειας Αττικής.

#DMO

Νέα

3 Ιουν 2022
3 Ιουν 2022

Green Agenda

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ευκαιρία δέσμευσης του Αναπτυξιακού Οργανισμού για προώθηση της «Πράσινης» ανάπτυξης.

#WorldEnvironmentDay

Νέα

1 Ιουν 2022
1 Ιουν 2022

Συνεργασία με την ΜΚΟ “Όχι Παίζουμε - UrbanDig Project”

Μνημόνιο Συνεργασίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού για το Αδριάνειο Υδραγωγείο.

εγγραφη στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Form newsletter

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!