Αδριάνειο Υδραγωγείο: Προκαταρκτική Μελέτη από τη Νέα Μητροπολιτική Αττική για ένα έργο πνοής


Σε πλήρη εξέλιξη η υλοποίηση της «Προκαταρκτικής Μελέτης του Κεντρικού Άξονα του Αδριάνειου Υδραγωγείου» μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής.


Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική» για την παροχή υπηρεσίας με θέμα «Προκαταρκτική Μελέτη του Κεντρικού Άξονα του Αδριάνειου Υδραγωγείου», δρομολογείται η ολοκληρωμένη πρόταση για ένα από τα πιο εμβληματικά έργα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την Αττική. Το Αδριάνειο Υδραγωγείο αποτελεί το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, εν λειτουργία, αειφόρο έργο της αρχαιότητας μήκους 20 χλμ. από την Πάρνηθα έως την Δεξαμενή και διαπερνά 8 Δήμους της Αττικής: Αχαρνές, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ν. Ψυχικό και Αμπελοκήπους.  

Η Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, του Προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική», κ. Νίκου Παπαγεωργίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ιωσήφ Πάρσαλη, επιβεβαιώνει τη στρατηγική, τους ευρύτερους στόχους και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής στην προώθηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Η ανάδειξη και αξιοποίηση του Αδριάνειου Υδραγωγείου ως έργου περιβαλλοντικής ανάπτυξης και βελτίωσης του μικροκλίματος, καθώς και ως διαδρομή πολιτισμού, τουρισμού και αναψυχής, αποτελούν κύριους άξονες της συγκεκριμένης μελέτης που θα προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία παρεμβάσεων και οδικού χάρτη υλοποίησής τους, αναδεικνύοντας την περιβαλλοντική και τεχνική αρτιότητα του Αδριάνειου Υδραγωγείου όπως και την οικονομική και κοινωνική του σημασία.

«Πρόκειται για ένα υπερτοπικό έργο με μέγιστη περιβαλλοντική, πολιτιστική και κοινωνική σημασία. Η μελέτη θα πρέπει να αναδείξει κάθε πτυχή των παραπάνω πυλώνων» ανέφερε  χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης κατά την σχετική υπογραφή.

Nα σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού της στρατηγικής και της εξειδίκευσης των παρεμβάσεων, η «Νέα Μητροπολιτική Αττική» έχει προχωρήσει σε συνεργασία την ΕΥΔΑΠ που είναι κύριος των αγωγών καθώς και λοιπούς ενδιαφερόμενους φορείς, τις τοπικές κοινωνίες αλλά και το AdrienneArsht – Rockefeller Foundation Resilience Center για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου σχεδιασμού με γνώμονα την κλιματική αλλαγή και συγκεκριμένα την αντιμετώπιση της αύξησης της θερμοκρασίας στην Αττική, επιχειρώντας να καταστήσει την συγκεκριμένη χωρική επένδυση, την πρώτη «πράσινη» και «κλιματικά ανθεκτική» Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Αττικής.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
22 Φεβ 2022
SHARE

Νέα

31 Ιαν 2023
31 Ιαν 2023

Εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού για τους DMΜOs

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής, η παρουσίαση του πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMΜOs) από το Υπουργείο Τουρισμού.

Νέα

21 Δεκ 2022
21 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Βιοκλιματική – Αστική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου».

Νέα

16 Δεκ 2022
16 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η Μελέτη για το Θέατρο Πέτρας

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση των Υποδομών του Θεάτρου Πέτρας».

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για 108 Γέφυρες της Αττικής

Σημαντικά τα αποτελέσματα της μελέτης που προέκυψαν μετά την βασική επιθεώρηση 108 γεφυρών της Περιφέρειας Αττικής από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό.

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Έγκριση σύστασης DMMO Περιφέρειας Αττικής 

Ελήφθη η απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής για τη σύσταση DMMO από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Περιφέρειας Αττικής.

Νέα

12 Νοε 2022
12 Νοε 2022

Η Αττική ξανά στην Kορυφή των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «World’s Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

Νέα

18 Οκτ 2022
18 Οκτ 2022

Η Αττική υποψήφια ως «World's Leading Sustainable Tourism Destination 2022»

Ακόμη μια υποψηφιότητα για την Αττική στον παγκόσμιο θεσμό των World Travel Awards.

Νέα

3 Οκτ 2022
3 Οκτ 2022

Η Αττική Ξανά στην Πρώτη Θέση των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «Europe's Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

εγγραφη στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Form newsletter

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!