Σύσκεψη Εργασίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Λυσσιατρείο και Απολυμαντήριο, δύο ιστορικά κτίρια της Αττικής, στο επίκεντρο μελετών αξιοποίησής τους.


Την Πέμπτη 31 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο ενημέρωσης και συνεργασίας  αναφορικά με το αντικείμενο των μελετών για την αξιοποίηση των ιστορικών χώρων του πρώην Λυσσιατρείου και Απολυμαντηρίου σε Κέντρο Δημιουργικής Οικονομίας και Κέντρο Επιχειρηματικότητας αντίστοιχα.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν από την πλευρά του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ο Πρύτανης κ. Σπυρίδων Κίντζιος, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και δια Βίου Μάθησης κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, ο Αν. Καθηγητής κ. Θωμάς Μπαρτζάνας και η Επίκουρη Καθηγήτρια κα Σόφη Μαυρίκου. Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Γεν. Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας κ. Σταύρος Χριστακόπουλος, και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», ο Πρόεδρος κ. Νίκος Παπαγεωργίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, καθώς επίσης Μελετητές και Συνεργάτες.

Πρόκειται για μελέτες που έχει αναλάβει να εκπονήσει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» στο πλαίσιο της Πράξης «Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων και Ειδικών Δράσεων κατά την Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027» (Κωδ. ΟΠΣ/MIS: 5145430), που εντάχθηκε σε χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 και τον Άξονα Προτεραιότητας «Τεχνική Υποστήριξη της Εφαρμογής (ΕΤΠΑ)», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση αναφορικά με το περιεχόμενο και το στάδιο εκπόνησης των μελετών και η συνεργασία  μέσω συμμετοχικού σχεδιασμού των εμπλεκόμενων φορέων.  

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της Συνάντησης Εργασίας πραγματοποιήθηκαν:

  • Παρουσίαση του περιγράμματος αντικειμένου & παραδοτέων των μελετών.
  • Διερεύνηση των πεδίων ενδιαφέροντος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ειδικότερα στον τομέα αγροδιατροφικής καινοτομίας και ανάπτυξης που αποτελεί αντικείμενο προγραμματικής σύμβασης του Πανεπιστημίου με την Περιφέρεια Αττικής.
  • Παρουσίαση επιτυχημένων case studies από χώρες του εξωτερικού.
  • Διαμόρφωση οδικού χάρτη της συνεργασίας κι επόμενα βήματα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους του Γεωργικού Μουσείου που συγκεντρώνει την ιστορία της αγροτικής ζωής της Ελλάδας.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
8 Απρ 2022
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!