Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου


Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Βιοκλιματική – Αστική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου».


Στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «Βιοκλιματική – Αστική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου», η Νέα Μητροπολιτική Αττική ολοκλήρωσε την εκπόνηση της μελέτης που αφορά στη σχετική υποβολή της Τεχνικής Έκθεσης και στην υποβολή της Μελέτης Ανάπλασης και των τευχών της δημοπράτησης για το έργο.

Τα προτεινόμενα έργα έχουν ως στόχο να αναβαθμίσουν το κέντρο της πόλης και να αποτελέσουν τη βάση, ως αναπόσπαστο τμήμα, για την περαιτέρω υλοποίηση και ολοκλήρωση Έργων Βιώσιμης Κινητικότητας στον Δήμο Χαλανδρίου.

Περιγραφή των προτεινόμενων Παρεμβάσεων

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του εσωτερικού μικροπεριβάλλοντος και την ποιοτική ανάδειξη της περιοχής παρέμβασης μέσω της βελτίωσης των υποδομών, της αποθάρρυνση εισροής μεγάλου αριθμού οχημάτων στο κέντρο, της ενίσχυσης της προσβασιμότητας, της αύξησης της φύτευσης και της προώθησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Η προσβασιμότητα ενισχύεται συνολικά μέσω του φυσικού σχεδιασμού και της οργάνωσης της παρόδιας στάθμευσης, της ανακατασκευής και διαπλάτυνσης πεζοδρομίων, της ανάπλασης και κατασκευής νέων πεζοδρόμων και της χωροθέτησης νέων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ.

Σε επίπεδο γειτονιάς, οι δρόμοι ηπιοποιούνται δημιουργώντας θύλακες προστασίας από τα αυτοκίνητα, ενώ αναδεικνύονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κεντρικής περιοχής (όπως η κεντρική πλατεία, οι κεντρικοί πράσινοι χώροι και οι πεζόδρομοι, τα σχολεία και οι εμπορικές περιοχές), η οποία συνδέεται με τις όμορες γειτονιές.

Στο κέντρο του Χαλανδρίου προωθούνται εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης, μέσω της διαμόρφωσης λωρίδων κίνησης ποδηλάτων και πεζών που συνδέονται με μεγάλης πολεοδομικής σημασίας χρήσεις (όπως εμπορικά καταστήματα, χώροι αναψυχής και πρασίνου, πολιτισμικοί χώροι, πλατείες, σχολεία κ.λ.π.) ενώ προτείνεται η τοποθέτηση βάσεων στάθμευσης & φόρτισης προσωπικών ελαφριών οχημάτων (ηλεκτρικά πατίνια και ηλεκτρικά ποδήλατα) και ποδηλατοστασιών σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η περιοχή μελέτης προτείνεται να επιστρωθεί ένα εξαιρετικής αντοχής και ιδιαίτερης αισθητικής περιβαλλοντικό υλικό, που συμβάλει στη μείωση των επιφανειακών θερμοκρασιών και συμβάλει στη βελτίωση του μικροκλίματος του αστικού περιβάλλοντος, περιορίζοντας έτσι το φαινόμενο της θερμικής νησίδας και εξασφαλίζοντας τη διαχρονικότητα της παρέμβασης.

Ως προς τη φύτευση, ενισχύονται οι υπάρχουσες δεντροστοιχίες με δημιουργία νέων θέσεων και αναπτύσσεται επιπλέον πράσινο μέσω της φύτευσης επιπλέον δενδροστοιχιών και παρτεριών στους πεζοδρόμους και τα πεζοδρόμια που διαθέτουν επαρκές πλάτος, διαμορφώνοντας έτσι ένα συνεκτικό δίκτυο πρασίνου, που ορίζει, εμπλουτίζει και αναβαθμίζει το δημόσιο χώρο.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
21 Δεκ 2022
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!