Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου


Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Βιοκλιματική – Αστική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου».


Στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «Βιοκλιματική – Αστική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου», η Νέα Μητροπολιτική Αττική ολοκλήρωσε την εκπόνηση της μελέτης που αφορά στην σχετική υποβολή της Τεχνικής Έκθεσης και στην υποβολή της Μελέτης Ανάπλασης και των τευχών της δημοπράτησης για το έργο.

Τα προτεινόμενα έργα έχουν ως στόχο να αναβαθμίσουν το κέντρο της πόλης και να αποτελέσουν τη βάση, ως αναπόσπαστο τμήμα, για την περαιτέρω υλοποίηση και ολοκλήρωση Έργων Βιώσιμης Κινητικότητας στον Δήμο Χαλανδρίου.

Περιγραφή των προτεινόμενων Παρεμβάσεων

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του εσωτερικού μικροπεριβάλλοντος και την ποιοτική ανάδειξη της περιοχής παρέμβασης μέσω της βελτίωσης των υποδομών, της αποθάρρυνση εισροής μεγάλου αριθμού οχημάτων στο κέντρο, της ενίσχυσης της προσβασιμότητας, της αύξησης της φύτευσης και της προώθησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Η προσβασιμότητα ενισχύεται συνολικά μέσω του φυσικού σχεδιασμού και της οργάνωσης της παρόδιας στάθμευσης, της ανακατασκευής και διαπλάτυνσης πεζοδρομίων, της ανάπλασης και κατασκευής νέων πεζοδρόμων και της χωροθέτησης νέων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ.

Σε επίπεδο γειτονιάς, οι δρόμοι ηπιοποιούνται δημιουργώντας θύλακες προστασίας από τα αυτοκίνητα, ενώ αναδεικνύονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κεντρικής περιοχής (όπως η κεντρική πλατεία, οι κεντρικοί πράσινοι χώροι και οι πεζόδρομοι, τα σχολεία και οι εμπορικές περιοχές), η οποία συνδέεται με τις όμορες γειτονιές.

Στο κέντρο του Χαλανδρίου προωθούνται εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης, μέσω της διαμόρφωσης λωρίδων κίνησης ποδηλάτων και πεζών που συνδέονται με μεγάλης πολεοδομικής σημασίας χρήσεις (όπως εμπορικά καταστήματα, χώροι αναψυχής και πρασίνου, πολιτισμικοί χώροι, πλατείες, σχολεία κ.λ.π.) ενώ προτείνεται η τοποθέτηση βάσεων στάθμευσης & φόρτισης προσωπικών ελαφριών οχημάτων (ηλεκτρικά πατίνια και ηλεκτρικά ποδήλατα) και ποδηλατοστασιών σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η περιοχή μελέτης προτείνεται να επιστρωθεί ένα εξαιρετικής αντοχής και ιδιαίτερης αισθητικής περιβαλλοντικό υλικό, που συμβάλει στη μείωση των επιφανειακών θερμοκρασιών και συμβάλει στη βελτίωση του μικροκλίματος του αστικού περιβάλλοντος, περιορίζοντας έτσι το φαινόμενο της θερμικής νησίδας και εξασφαλίζοντας τη διαχρονικότητα της παρέμβασης.

Ως προς τη φύτευση, ενισχύονται οι υπάρχουσες δεντροστοιχίες με δημιουργία νέων θέσεων και αναπτύσσεται επιπλέον πράσινο μέσω της φύτευσης επιπλέον δενδροστοιχιών και παρτεριών στους πεζοδρόμους και τα πεζοδρόμια που διαθέτουν επαρκές πλάτος, διαμορφώνοντας έτσι ένα συνεκτικό δίκτυο πρασίνου, που ορίζει, εμπλουτίζει και αναβαθμίζει το δημόσιο χώρο.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
21 Δεκ 2022
SHARE

Νέα

17 Μαρ 2023
17 Μαρ 2023

Στη τελική ευθεία ο Παραλιακός Οδικός Άξονας Ωρωπού – Μαραθώνα  

Ένα εμβληματικό έργο ανάκαμψης & αναβάθμισης της Βορειοανατολικής Αττικής.

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε το 1ο μέρος της μελέτης για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό 91

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης με τίτλο «Επεμβάσεις βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας σε υπολειπόμενες θέσεις της Ε.Ο.91 στο τμήμα από Βάρκιζα έως Σούνιο».

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Νέα

15 Φεβ 2023
15 Φεβ 2023

Γαλάζια και Πράσινη Ζώνη Αδριάνειου Υδραγωγείου

Ολοκληρώθηκε ο Οδηγός Μετριασμού Θερμότητας για το Αδριάνειο Υδραγωγείο από το Atlantic Council.

Νέα

15 Φεβ 2023
15 Φεβ 2023

Αδριάνειο Υδραγωγείο – Προκαταρκτική Μελέτη

Τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής μελέτης ως εργαλείο διαμόρφωσης της στρατηγικής της ΟΧΕ Αδριάνειο Υδραγωγείο.

Νέα

31 Ιαν 2023
31 Ιαν 2023

Εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού για τους DMΜOs

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής, η παρουσίαση του πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMΜOs) από το Υπουργείο Τουρισμού.

Νέα

16 Δεκ 2022
16 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η Μελέτη για το Θέατρο Πέτρας

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση των Υποδομών του Θεάτρου Πέτρας».

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για 108 Γέφυρες της Αττικής

Σημαντικά τα αποτελέσματα της μελέτης που προέκυψαν μετά την βασική επιθεώρηση 108 γεφυρών της Περιφέρειας Αττικής από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό.

εγγραφη στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Form newsletter

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!