Ολοκληρώθηκε το Α’ μέρος της Μελέτης Έργων Αποχέτευσης Όμβριων Δ.Ε. Ερυθρών


Με τον εντοπισμό των ρεμάτων και την υποβολή προτάσεων των απαιτούμενων τεχνικών έργων διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού.


Η «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος του έργου «Μελέτη Έργων Αποχέτευσης Όμβριων Δ.Ε. Ερυθρών». Η εν λόγω μελέτη αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τον οικισμό των Ερυθρών, ενώ το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στη μελέτη των απαιτούμενων υδραυλικών έργων αποχετεύσεως όμβριων και αντιπλημμυρικής προστασίας με τις απαιτούμενες τοπογραφικές εργασίες και καλύπτει τη περιοχή του οικισμού που περικλείεται από την υφιστάμενη περιμετρική οδό καθώς και ολόκληρη την έκταση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και τις προβλεπόμενες επεκτάσεις, σε συνολική επιφάνεια 1900 στρεμμάτων.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής

Η Δημοτική Ενότητα Ερυθρών (παλαιότερα Κριεκούκι) βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νομού Αττικής, σε υψόμετρο 390 μέτρων στις παρυφές των βουνών μεταξύ του Κιθαιρώνα δυτικά και του όρους Πάστρα ανατολικά. Η συνολική έκταση του υφιστάμενου ρυμοτομικού σχεδίου της Δ.Ε. Ερυθρών περικλείεται από την Περιμετρική Εθνική Οδό Μάνδρας - Θηβών και είναι 2000 στρεμμάτων ενώ διαχωρίζεται σε τρεις διακριτές συνοικίες, την Ανατολική που αποτελεί λεκάνη απορροής με αποδέκτη το Ανατολικό Υδατορέμα με επιφάνεια 700 στρ. και την Κεντρική και Δυτική με αποδέκτη το ρέμα Ζαμπουρνιά με επιφάνεια 1300 στρ. Η Βόρεια Συνοικία με έκταση 300 στρ παραμένει προς το παρόν αδιαμόρφωτη. Το σύστημα αποχέτευσης που έχει μελετηθεί και εγκριθεί σε προγενέστερες μελέτες αποχέτευσης της Δ.Ε. Ερυθρών είναι το χωριστικό.

Το ιδιαίτερα έντονο ανάγλυφο, οι πτυχώσεις του εδάφους και οι μεγάλες υψομετρικές διαφορές της περιοχής του οικισμού των Ερυθρών δικαιολογούν την επιλογή του χωριστικού συστήματος αποχέτευσης.

Στην προμελέτη (Α’ παραδοτέο) έχουν εντοπισθεί τα ρέματα που διασχίζουν τη περιοχή μελέτης με τις αντίστοιχες λεκάνες απορροής, τα οποία κατέρχονται από τους γύρω λόφους και εκβάλλουν στο γενικό αποδέκτη, το ρέμα Ζαμπουρνιά και τελικά τον ποταμό Ασωπό. Για τα ρέματα αυτά υποβάλλονται προτάσεις των απαιτούμενων τεχνικών έργων διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού και των κατάντη αγροτικών εκτάσεων για την κατά το δυνατόν μείωση των πλημμυρικών παροχών όμβριων που συλλέγονται και καταλήγουν στο χαμηλό τμήμα στη βόρεια έξοδο του οικισμού Ερυθρών και προτείνεται η βέλτιστη λύση που θα μελετηθεί οριστικά στο επόμενο στάδιο της μελέτης.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
5 Μαϊ 2023
SHARE

Νέα

8 Μαϊ 2023
8 Μαϊ 2023

Ολοκληρώθηκε το ‘A μέρος της μελέτης για τον εκσυγχρονισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού από Ελευσίνα έως Μέγαρα

Η αναβάθμιση της ασφάλειας και σήμανσης στο επίκεντρο της μελέτης.

Νέα

21 Απρ 2023
21 Απρ 2023

Ξεκινούν 6 Νέες Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 - 2027

Τροποποίηση της Πράξης «Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων και Ειδικών Δράσεων κατά την Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027».

Νέα

21 Απρ 2023
21 Απρ 2023

Μελέτη Αστικής Παρέμβασης στην Βεργίνα

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορούν στην Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Βέροιας.

Νέα

27 Μαρ 2023
27 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την Κατασκήνωση Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας

Υλοποιήθηκε η μελέτη για την αντιμετώπιση των φθορών και την αναβάθμιση των υποδομών της παιδικής κατασκήνωσης Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας.

Νέα

17 Μαρ 2023
17 Μαρ 2023

Στη τελική ευθεία ο Παραλιακός Οδικός Άξονας Ωρωπού – Μαραθώνα  

Ένα εμβληματικό έργο ανάκαμψης & αναβάθμισης της Βορειοανατολικής Αττικής.

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε το 1ο μέρος της μελέτης για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό 91

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης με τίτλο «Επεμβάσεις βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας σε υπολειπόμενες θέσεις της Ε.Ο.91 στο τμήμα από Βάρκιζα έως Σούνιο».

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Νέα

15 Φεβ 2023
15 Φεβ 2023

Γαλάζια και Πράσινη Ζώνη Αδριάνειου Υδραγωγείου

Ολοκληρώθηκε ο Οδηγός Μετριασμού Θερμότητας για το Αδριάνειο Υδραγωγείο από το Atlantic Council.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!