Ολοκληρώθηκε το Α’ μέρος της Μελέτης Έργων Αποχέτευσης Όμβριων Δ.Ε. Ερυθρών


Με τον εντοπισμό των ρεμάτων και την υποβολή προτάσεων των απαιτούμενων τεχνικών έργων διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού.


Η «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος του έργου «Μελέτη Έργων Αποχέτευσης Όμβριων Δ.Ε. Ερυθρών». Η εν λόγω μελέτη αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τον οικισμό των Ερυθρών, ενώ το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στη μελέτη των απαιτούμενων υδραυλικών έργων αποχετεύσεως όμβριων και αντιπλημμυρικής προστασίας με τις απαιτούμενες τοπογραφικές εργασίες και καλύπτει την περιοχή του οικισμού που περικλείεται από την υφιστάμενη περιμετρική οδό καθώς και ολόκληρη την έκταση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και τις προβλεπόμενες επεκτάσεις, σε συνολική επιφάνεια 1900 στρεμμάτων.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής

Η Δημοτική Ενότητα Ερυθρών (παλαιότερα Κριεκούκι) βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νομού Αττικής, σε υψόμετρο 390 μέτρων στις παρυφές των βουνών μεταξύ του Κιθαιρώνα δυτικά και του όρους Πάστρα ανατολικά. Η συνολική έκταση του υφιστάμενου ρυμοτομικού σχεδίου της Δ.Ε. Ερυθρών περικλείεται από την Περιμετρική Εθνική Οδό Μάνδρας - Θηβών και είναι 2000 στρεμμάτων ενώ διαχωρίζεται σε τρεις διακριτές συνοικίες, την Ανατολική που αποτελεί λεκάνη απορροής με αποδέκτη το Ανατολικό Υδατορέμα με επιφάνεια 700 στρ. και την Κεντρική και Δυτική με αποδέκτη το ρέμα Ζαμπουρνιά με επιφάνεια 1300 στρ. Η Βόρεια Συνοικία με έκταση 300 στρ παραμένει προς το παρόν αδιαμόρφωτη. Το σύστημα αποχέτευσης που έχει μελετηθεί και εγκριθεί σε προγενέστερες μελέτες αποχέτευσης της Δ.Ε. Ερυθρών είναι το χωριστικό.

Το ιδιαίτερα έντονο ανάγλυφο, οι πτυχώσεις του εδάφους και οι μεγάλες υψομετρικές διαφορές της περιοχής του οικισμού των Ερυθρών δικαιολογούν την επιλογή του χωριστικού συστήματος αποχέτευσης.

Στην προμελέτη (Α’ παραδοτέο) έχουν εντοπισθεί τα ρέματα που διασχίζουν τη περιοχή μελέτης με τις αντίστοιχες λεκάνες απορροής, τα οποία κατέρχονται από τους γύρω λόφους και εκβάλλουν στο γενικό αποδέκτη, το ρέμα Ζαμπουρνιά και τελικά τον ποταμό Ασωπό. Για τα ρέματα αυτά υποβάλλονται προτάσεις των απαιτούμενων τεχνικών έργων διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού και των κατάντη αγροτικών εκτάσεων για την κατά το δυνατόν μείωση των πλημμυρικών παροχών όμβριων που συλλέγονται και καταλήγουν στο χαμηλό τμήμα στη βόρεια έξοδο του οικισμού Ερυθρών και προτείνεται η βέλτιστη λύση που θα μελετηθεί οριστικά στο επόμενο στάδιο της μελέτης.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
5 Μαϊ 2023
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!