Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας | Νέα Θεσμοφόρια 


Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.


Σε μία μοναδική εκδήλωση στον πανέμορφο χώρο του Ble Pavillon, παρουσιάστηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, σε δημοσιογράφους και προσκεκλημένους του τουριστικού τομέα και της πρωτογενούς παραγωγής, το Ελληνικό Πρωινό Αττικής Γης. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοναδική βιωματική εμπειρία, και να ανακαλύψουν την αξία της Ελληνικής – Μεσογειακής διατροφής και των προϊόντων της Αττικής, μέσα από την επιστημονική ματιά του Γεώργιου Μπόσκου, καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και διατροφολόγου.

Στην εκδήλωση ξεδιπλώθηκε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι με προϊόντα της Αττικής Γης. Μέσα από παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων στο ειδικά διαμορφωμένο Attica Corner, ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις και παρουσιάσεις, προβλήθηκαν οι μοναδικές γεύσεις των τοπικών προϊόντων της Αττικής Γης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του παραδοσιακού Ελληνικού καφέ στη χόβολη, να απολαύσουν βιολογικά αφεψήματα από βότανα της Αττικής, να δοκιμάσουν μοναδικά προϊόντα της Αττικής, όπως το φιστίκι Αιγίνης, το μέλι, το ελαιόλαδο, τα σύκα, την παραδοσιακή λεμονάδα αλλά και να ανακαλύψουν νέες συνταγές από αγνά τοπικά προϊόντα.

Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι το εμπνευσμένο πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με στόχο τη σύνδεση του γαστρονομικού πλούτου της χώρας με την εμπειρία του επισκέπτη και την προώθηση της γαστρονομικής κληρονομίας του κάθε τόπου μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεχωρίσει προϊόντα από την κάθε περιοχή. Με τη σφραγίδα πιστοποίησης του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί μία καινοτομία, ένα δομημένο πρόγραμμα, παρέχοντας μια ευκαιρία στον επισκέπτη να ανακαλύψει τη γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά του προορισμού. Ο στόχος είναι τα ποιοτικά, τοπικά προϊόντα της Ελλάδας να τοποθετηθούν σε κάθε στάδιο της ταξιδιωτικής εμπειρίας του επισκέπτη.

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, δήλωσε: «Στο παρελθόν ανήκουν οι δεκαετίες όπου, η επιτυχία του τουρισμού μετριόταν σε κεφάλια ή τζίρο. Η επιτυχία και η δυναμική του τουριστικού προϊόντος μετριέται πλέον στη διάχυση που έχει στην τοπική κοινωνία καθώς και στις θετικές επιπτώσεις και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που επιφέρει σε τομείς εκτός αυτού του τουρισμού αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γαστρονομία αλλά και τομείς όπως η καινοτομία, η βιομηχανία και όσα άλλα συνθέτουν τον κοινωνικό ιστό του τόπου. 

Ειδικότερα το Πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», βασίζεται σε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης του ποιοτικού πρωτογενή τομέα της χώρας στις διάφορες περιοχές, με 45 τοπικά σύμφωνα τα οποία έχουν υπογραφεί μεταξύ παραγωγών και ξενοδόχων, με 1.300 και πλέον ξενοδοχεία τα οποία έχουν πιστοποιηθεί με το μόνο πιστοποιημένο προϊόν που συνδέει έμπρακτα τον πρωτογενή με τον ξενοδοχειακό και τον τουριστικό κλάδο.  Το Ελληνικό Πρωινό αποτελεί μία βάση πάνω στην οποία θα συνεχίσουμε να χτίζουμε προκειμένου να ενισχύσουμε την γαστρονομική ταυτότητά μας η οποία είναι θεματοφύλακας του πολιτιστικού στοιχείου και της παράδοσης της χώρας μας.».

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Άντζελα Γκερέκου, δήλωσε: «Στόχος όλων μας, τόσο της Πολιτείας όσο και του επιχειρηματικού κόσμου, πρέπει να είναι πλέον αυτά τα ποιοτικά, τοπικά προϊόντα μας να τοποθετηθούν σε κάθε στάδιο της ταξιδιωτικής εμπειρίας του επισκέπτη. Σε αυτό το πνεύμα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει ήδη καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια το πραγματικά εμπνευσμένο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό». Αυτό το μενού θα απολαύσουμε σήμερα το οποίο έχει ειδικά διαμορφωθεί με τοπικά, κορυφαία προϊόντα της Αττικής. Και βέβαια πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε αυτή η θαυμάσια πρωτοβουλία του ΞΕΕ να επεκταθεί πέραν του Πρωινού, σε όλες τις επιχειρήσεις διαμονής και εστίασης, σε κάθε κρίκο της αλυσίδας της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», κ. Ιωσήφ Πάρσαλης ανέφερε: «Η γαστρονομική εμπειρία του Ελληνικού Πρωϊνού που επικεντρώνεται στην αυθεντικότητα, συνεισφέρει οικονομικά στη τοπική κοινότητα, ενισχύει τη τοπική οικονομία και του τοπικούς παραγωγούς, συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη με τη μείωση των εισαγωγών και μεταφορών. Αυτό το μήνυμα επιδιώκουμε ως Αναπτυξιακός Οργανισμός της Αττικής να ενισχύσουμε μέσα από τη συνέργεια και συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και τον ΕΟΤ. Να στηρίξουμε όσο μπορούμε το Ελληνικό Πρωινό κι ειδικότερα της Αττικής και να θέσουμε τις βάσεις για μελλοντικά projects, μέσα από το Attica DMMO.».

 


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
21 Σεπ 2023
SHARE

Νέα

31 Ιουλ 2025
31 Ιουλ 2025

CARMINE | Καινοτόμα Εργαλεία για τη ζέστη 

Ψηφιακό Δίδυμο για την Ανθεκτικότητα στις Υψηλές Θερμοκρασίες  σε Αθήνα & άλλες Μητροπολιτικές Περιοχές από το  Ευρωπαϊκό Έργο CARMINE.

Νέα

25 Ιουλ 2025
25 Ιουλ 2025

Co-Creation Workshop από τον DMMO για το τουριστικό προϊόν «Athens Wine Routes»

Αναδεικνύοντας την ταυτότητα του Αττικού Αμπελώνα.

Νέα

25 Ιουλ 2025
25 Ιουλ 2025

Co-Creation Workshop από τον DMMO για το τουριστικό προϊόν «Athens Seafront Experience»

Athens Riviera: Όταν η εμπειρία σχεδιάζεται συλλογικά.

Νέα

30 Ιουν 2025
30 Ιουν 2025

Athens to the islands – DMMO Workshop

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ψηφιακό εργαστήρι συνδιαμόρφωσης «Από την Αθήνα στα Νησιά: Συνδέοντας Εμπειρίες & Προορισμούς - Διάλογος & Συνδιαμόρφωση για τον Τουριστικό Σχεδιασμό», με στόχο την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης και ποιοτικής τουριστικής εμπειρίας για τα νησιά της Αττικής.

Νέα

23 Ιουν 2025
23 Ιουν 2025

Περιοδεία στα Νησιά Αργοσαρωνικού | Πρόεδρος NMA

Οι συναντήσεις του Δημήτρη Φραγκάκη με τοπικούς φορείς των νησιών του Αργοσαρωνικού με στόχο την προβολή τους

Νέα

4 Ιουν 2025
4 Ιουν 2025

Νέα Μητροπολιτική Αττική-Δήμος Αγκιστρίου

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός αναλαμβάνει τη Μελέτη του έργου «Υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης Δήμου Αγκιστρίου».

Νέα

30 Μαΐ 2025
30 Μαΐ 2025

Athens Wine Routes – DMMO Webinar

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εξειδικευμένο webinar «Athens Wine Routes», αναδεικνύοντας τη δυναμική της Αττικής ως οινοτουριστικού προορισμού με έμφαση στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τον ρόλο του DMMO.

Νέα

22 Μαΐ 2025
22 Μαΐ 2025

Ο Δημήτρης Φραγκάκης στο CNN Insights – Athens 365 

Η Αθήνα ως βιωματικός τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!