Η «Νέα Μητροπολιτική Αττική» αναλαμβάνει 6 Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027


Ένταξη της Πράξης «Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων και Ειδικών Δράσεων κατά την Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027», με δικαιούχο τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», σε χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020.


Με την ένταξη της Πράξης «Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων και Ειδικών Δράσεων κατά την Π.Π. 2021-2027», προχωράει η υλοποίηση έξι (6) μελετών για την εξειδίκευση αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027. Η Πράξη, με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Τεχνική Υποστήριξη της Εφαρμογής (ΕΤΠΑ)», και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», βάσει του ρόλου του ως επιστημονικού και τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, πρότεινε την υλοποίηση των εν λόγω μελετών στην Περιφέρεια Αττικής και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής (ΕΥΔΕΠ) και κατόπιν αξιολόγησης της πρότασης, η Πράξη εντάχθηκε σε χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», με την υπ’ αριθ. 3332/10-11-2021 Απόφαση Ένταξης του Περιφερειάρχη Αττικής.

Οι μελέτες αφορούν σε έξι (6) κομβικούς τομείς της αναπτυξιακής στρατηγικής της Περιφέρειας Αττικής για την επόμενη περίοδο, και ειδικότερα:

  1. Την προώθηση της ηλεκτροκίνησης εντός της Περιφέρειας Αττικής και τη δημιουργία υπερτοπικού δικτύου φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

  2. Τον προσδιορισμό των ενεργειακών αναγκών της Περιφέρειας Αττικής και τη διερεύνηση της σκοπιμότητας αξιοποίησης του εργαλείου των ενεργειακών κοινοτήτων για την κάλυψη των αναγκών αυτών με τρόπο οικονομικά και περιβαλλοντικά αποδοτικό.

  3. Την εξειδίκευση των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής για την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια καθώς και την ανάπτυξη κατάλληλων μηχανισμών παρέμβασης.

  4. Τη δημιουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής, ως ενός μηχανισμού για την παρακολούθηση της αγοράς εργασίας και υποστήριξης της χάραξης και άσκησης κατάλληλων πολιτικών.

  5. Τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Οικονομίας για την υποστήριξη του ευρύτερου τομέα των Πολιτισμικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών, που αποτελεί κλάδο προτεραιότητας για την Περιφέρεια Αττικής με βάση την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης.

  6. Την εκπόνηση οδικού χάρτη για τη δημιουργία και λειτουργία Δομής Διαχείρισης Προορισμού (DMO) σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την ολοκληρωμένη διακυβέρνηση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής και την επίτευξη συνεργειών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στόχος της Πράξης και των έξι μελετών, είναι να οδηγήσουν σε ώριμες προτάσεις παρεμβάσεων που θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027. Το αμέσως επόμενο διάστημα, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», θα προχωρήσει στη διαδικασία υλοποίησης της Πράξης, με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και τους κανόνες διαχείρισης των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
19 Νοε 2021
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!