Η «Νέα Μητροπολιτική Αττική» αναλαμβάνει 6 Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027


Ένταξη της Πράξης «Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων και Ειδικών Δράσεων κατά την Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027», με δικαιούχο τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική», σε χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020.


Με την ένταξη της Πράξης «Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων και Ειδικών Δράσεων κατά την Π.Π. 2021-2027», προχωράει η υλοποίηση έξι (6) μελετών για την εξειδίκευση αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027. Η Πράξη, με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Νέα Μητροπολιτική Αττική», εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Τεχνική Υποστήριξη της Εφαρμογής (ΕΤΠΑ)», και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Νέα Μητροπολιτική Αττική», βάσει του ρόλου του ως επιστημονικού και τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, πρότεινε την υλοποίηση των εν λόγω μελετών στην Περιφέρεια Αττικής και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής (ΕΥΔΕΠ) και κατόπιν αξιολόγησης της πρότασης, η Πράξη εντάχθηκε σε χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», με την υπ’ αριθ. 3332/10-11-2021 Απόφαση Ένταξης του Περιφερειάρχη Αττικής.

Οι μελέτες αφορούν σε έξι (6) κομβικούς τομείς της αναπτυξιακής στρατηγικής της Περιφέρειας Αττικής για την επόμενη περίοδο, και ειδικότερα:

  1. Την προώθηση της ηλεκτροκίνησης εντός της Περιφέρειας Αττικής και τη δημιουργία υπερτοπικού δικτύου φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

  2. Τον προσδιορισμό των ενεργειακών αναγκών της Περιφέρειας Αττικής και τη διερεύνηση της σκοπιμότητας αξιοποίησης του εργαλείου των ενεργειακών κοινοτήτων για την κάλυψη των αναγκών αυτών με τρόπο οικονομικά και περιβαλλοντικά αποδοτικό.

  3. Την εξειδίκευση των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής για την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια καθώς και την ανάπτυξη κατάλληλων μηχανισμών παρέμβασης.

  4. Τη δημιουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής, ως ενός μηχανισμού για την παρακολούθηση της αγοράς εργασίας και υποστήριξης της χάραξης και άσκησης κατάλληλων πολιτικών.

  5. Τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Οικονομίας για την υποστήριξη του ευρύτερου τομέα των Πολιτισμικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών, που αποτελεί κλάδο προτεραιότητας για την Περιφέρεια Αττικής με βάση την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης.

  6. Την εκπόνηση οδικού χάρτη για τη δημιουργία και λειτουργία Δομής Διαχείρισης Προορισμού (DMO) σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την ολοκληρωμένη διακυβέρνηση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής και την επίτευξη συνεργειών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στόχος της Πράξης και των έξι μελετών, είναι να οδηγήσουν σε ώριμες προτάσεις παρεμβάσεων που θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027. Το αμέσως επόμενο διάστημα, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική», θα προχωρήσει στη διαδικασία υλοποίησης της Πράξης, με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και τους κανόνες διαχείρισης των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
19 Νοε 2021
SHARE

Νέα

31 Ιαν 2023
31 Ιαν 2023

Εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού για τους DMΜOs

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής, η παρουσίαση του πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMΜOs) από το Υπουργείο Τουρισμού.

Νέα

21 Δεκ 2022
21 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Βιοκλιματική – Αστική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου».

Νέα

16 Δεκ 2022
16 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η Μελέτη για το Θέατρο Πέτρας

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση των Υποδομών του Θεάτρου Πέτρας».

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για 108 Γέφυρες της Αττικής

Σημαντικά τα αποτελέσματα της μελέτης που προέκυψαν μετά την βασική επιθεώρηση 108 γεφυρών της Περιφέρειας Αττικής από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό.

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Έγκριση σύστασης DMMO Περιφέρειας Αττικής 

Ελήφθη η απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής για τη σύσταση DMMO από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Περιφέρειας Αττικής.

Νέα

12 Νοε 2022
12 Νοε 2022

Η Αττική ξανά στην Kορυφή των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «World’s Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

Νέα

18 Οκτ 2022
18 Οκτ 2022

Η Αττική υποψήφια ως «World's Leading Sustainable Tourism Destination 2022»

Ακόμη μια υποψηφιότητα για την Αττική στον παγκόσμιο θεσμό των World Travel Awards.

Νέα

3 Οκτ 2022
3 Οκτ 2022

Η Αττική Ξανά στην Πρώτη Θέση των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «Europe's Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

εγγραφη στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Form newsletter

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!