Ολοκληρώθηκε η Μελέτη του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης & Λειτουργίας του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού Αττικής


Στο επίκεντρο της μελέτης, η ολοκληρωμένη και πολυεπίπεδη προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ψηφιακής καινοτομίας.


Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» ολοκλήρωσε τη μελέτη που αφορά στην Εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης και Λειτουργίας Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού για την Περιφέρεια Αττικής για την επιτάχυνση της ψηφιακής αναβάθμισης, την προώθηση της ψηφιακής καινοτομίας και τη διάχυσή της στην οικονομία και την κοινωνία.

Η Μελέτη αφορά στην ανάλυση του ευρύτερου περιβάλλοντος και των αντίστοιχων πρακτικών και περιλαμβάνει μια συνολική, συνεκτική εικόνα αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Περιφέρεια Αττικής και στους δήμους της. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται οι τάσεις και οι δυναμικές που εντοπίζονται, οι κυριότερες προκλήσεις, οι  μελέτες περιπτώσεων αντίστοιχων δομών και μηχανισμών, καθώς  και οι βέλτιστες πρακτικές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αναλυτικότερα, αξιολογήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα και στην Περιφέρεια Αττικής μέσω του δείκτη DESI (Digital Economy and Society Index- Δείκτης Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας) με τον οποίο αξιολογείται ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ιδιωτικών και δημόσιων δομών στις ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο της Μελέτης παρουσιάζονται οι βασικές προτεραιότητες που θα πρέπει να  ληφθούν υπόψη στη χάραξη του στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδιασμού του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ενώ παράλληλα αναλύθηκαν τα οφέλη για τα εμπλεκόμενα μέρη από τη δημιουργία και τη λειτουργία του Κέντρου.

Επιπλέον, προσδιορίστηκαν οι Πυλώνες Δράσης του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, σε σχέση με:

  • τις αναδυόμενες νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή μετάβαση,
  • την ψηφιακή ενδυνάμωση και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων,
  • την ανάπτυξη και στήριξη του ψηφιακού οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας,
  • την υπεύθυνη χρήση τεχνολογίας και την ψηφιακή συμπεριληπτικότητα,
  • την ψηφιακή επίγνωση και εξωστρέφεια.

Τέλος, καταγράφηκε η προτεινόμενη δομή διακυβέρνησης του Κέντρου, ενώ αναλύθηκαν στοιχεία όπως οι οργανωτικές απαιτήσεις, η στελέχωση, δράσεις εξωστρέφειας και διάχυσης του έργου του Κέντρου προς τους ωφελούμενους αλλά και η πρόταση εγκατάστασης.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
16 Ιουλ 2023
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!