Σε εξέλιξη βρίσκονται οι Μελέτες για τα Πάρκα και Άλση της Περιφέρειας Αττικής


Εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος η Προγραμματική Σύμβαση στο πλαίσιο  Διαχειριστικών Μελετών για τα Πάρκα και Άλση Περιφέρειας Αττικής.


 Εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος η Προγραμματική Σύμβαση στο πλαίσιο  Διαχειριστικών Μελετών για τα Πάρκα και Άλση Περιφέρειας Αττικής. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών και αναμένεται η έγκριση τους από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, για το Αττικό Άλσος έχει ολοκληρωθεί η διαχειριστική μελέτη η οποία αναμένεται να λάβει την απαραίτητη έγκριση από τη Δ/νση Δασών Αθηνών του ΥΠΕΝ, ενώ για τις ανάγκες αξιοποίησης και ανάδειξής του συντάχθηκαν ειδική φυτοτεχνική και δασοτεχνική μελέτη, οι οποίες κατόπιν έγκρισης της προαναφερθείσας διαχειριστικής μελέτης, θα υποβληθούν στην Δ/νση Δασών.

Επιπρόσθετα, έχει ολοκληρωθεί ειδική φυτοτεχνική και δασοτεχνική μελέτη για την ανάπτυξη του πρασίνου στο Πεδίον του Άρεως και των χρήσεων του πάρκου, με ενδεικτικές προτάσεις, όπως την επαναλειτουργία του φυτωρίου του πάρκου, την δημιουργία βοτανικού κήπου αλλά και πάρκου ορνιθοπανίδας εντός αυτού, κ.α.

Τέλος, σε ότι αφορά στο Λόφο Φινοπούλου, εκπονήθηκε και ολοκληρώθηκε η διαχειριστική μελέτη για την προστασία αλλά και ανάδειξή του ως μέρος αναψυχής για τους κάτοικους της Αθήνας και όχι μόνο, ενώ αναμένεται η έγκριση της από την Δ/νση Δασών Αθηνών.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
15 Ιουλ 2023
SHARE

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής  | Νέα Θεσμοφόρια

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της αττικής γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Νέα

18 Σεπ 2023
18 Σεπ 2023

Mια ηχηρή ‘Ωδή στη Γη’ άνοιξε η αυλαία του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Ένα μαγευτικό συμφωνικό χορόδραμα, πλήθος κόσμου και ηχηρά μηνύματα οικολογικής ευαισθητοποίησης και αφύπνισης πρωταγωνίστησαν στα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

31 Ιουλ 2023
31 Ιουλ 2023

Φεστιβάλ Γαίας – Ένας νέος, σύγχρονος και διαδραστικός θεσμός έρχεται στην Αττική

Το Φεστιβάλ ΓΑΙΑΣ έρχεται να οικοδομήσει ένα ουσιαστικό «πεδίο συνάντησης» μεταξύ της Αττικής γης και των προϊόντων της.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!