Διαχειριστικές Μελέτες για Πάρκα και Άλση αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής


Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ξεκινά την εκπόνηση διαχειριστικών, φυτοτεχνικών και δασοτεχνικών μελετών για το Αττικό Άλσος, το λόφο Φινόπουλου & το Πεδίον του Άρεως.


Τόσο το Αττικό Άλσος και το Πεδίον του Άρεως, όσο και ο λόφος Εθνικής Αντίστασης (Φινόπουλου), βρίσκονται στο λεκανοπέδιο Αττικής και η διαχείρισή τους εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Η δρομολόγηση εγκεκριμένων διαχειριστικών μελετών είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς χωρίς αυτές δεν επιτρέπεται η εκτέλεση νέων έργων στα πάρκα.

Η νέα μελέτη που αναλαμβάνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική A.E.» με τίτλο «Μελέτες στα πλαίσια Διαχειριστικών Μελετών για τα Πάρκα και Άλση αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής» αφορά στην εκπόνηση διαχειριστικών μελετών για το Αττικό Άλσος και το λόφο Εθνικής Αντίστασης (Φινόπουλου) και στην εκπόνηση φυτοτεχνικών και δασοτεχνικών μελετών για το Πεδίον του Άρεως και το Αττικό Άλσος.

Ειδικότερα, η μελέτη θα περιλαμβάνει:

Πεδίον του Άρεως

Σύνταξη ειδικής φυτοτεχνικής μελέτης με αποτύπωση και ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, καθώς επίσης και με προτάσεις για τη διατήρηση και συντήρηση της υπάρχουσας βλάστησης και τη συμπλήρωση αυτής όπου κριθεί απαραίτητο. Επιπρόσθετα θα συνταχθεί ειδική δασική μελέτη με αντικείμενο την περιγραφή των βιοφυσικών χαρακτηριστικών, την αναλυτική περιγραφή της δασικής βλάστησης, την πρόταση επεμβάσεων στη βλάστηση κ.α.

Αττικό Άλσος

Σύνταξη διαχειριστικής μελέτης που θα περιλαμβάνει το ιστορικό και την περιγραφή του χώρου, χωροταξικές και πολεοδομικές πληροφορίες, προτεινόμενα έργα, υποδομές και βλάστηση καθώς και τις εκτιμώμενες ωφέλειες των επεμβάσεων στη λειτουργία της πόλης. Θα ακολουθήσει σύνταξη ειδικής φυτοτεχνικής και δασικής μελέτης σχετικά με τις αναγκαίες και τακτικές επεμβάσεις στη βλάστηση που θα συμβάλλουν στη συνολική αναβάθμιση του άλσους.

Λόφος Εθνικής Αντίστασης (Φινόπουλου)

Σύνταξη διαχειριστικής μελέτης για την προστασία και ανάδειξη του Λόφου Εθνικής Αντίστασης (Φινόπουλου) η οποία θα περιλαμβάνει το ιστορικό και την περιγραφή του χώρου καθώς και προτάσεις χρήσεων γης για τη βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
3 Νοε 2022
Status
Πυλωνας
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
24 Μήνες
Αναδοχος
Ίδιοι Πόροι Περιφέρειας Αττικής

0101
0101

Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Μυκόνου

0202
0101

Μελέτη για τις Παιδικές Χαρές στο Πεδίον του Άρεως

0303
0101

Μελέτη για το Δήμο Σπετσών

0404
0101

Μητροπολιτικοί Χώροι Πρασίνου Αττικής

Νέα

3 Μαρ 2023
3 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για 108 Γέφυρες της Αττικής

Σημαντικά τα αποτελέσματα της μελέτης που προέκυψαν μετά την βασική επιθεώρηση 108 γεφυρών της Περιφέρειας Αττικής από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό.

Νέα

29 Ιουλ 2022
29 Ιουλ 2022

Workshops της Περιφέρειας Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ 2021-27 

Η Νέα Μητροπολιτική Αττική συμμετέχει στις θεματικές συναντήσεις με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου».

Νέα

3 Ιουν 2022
3 Ιουν 2022

Green Agenda

Το Πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής για το Περιβάλλον.