Προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Μαραθώνα


Η Νέα Μητροπολιτική Αττική ξεκινά τη μελέτη για το έργο «Κτηματογράφηση – Τροποποίηση Πολεοδομικής Μελέτης – Συμπληρωματική Πράξη Εφαρμογής Παραρεμάτιας περιοχής 5ης Π.Ε. Νέας Μάκρης»
.


Ο Δήμος Μαραθώνα θέτει ως προτεραιότητα την ένταξη της παραρεμάτιας ζώνης της 5ης Πολεοδομικής Ενότητας Νέας Μάκρης σε σχέδιο πόλης, λαμβάνοντας πλέον υπ' όψιν και τις εγκεκριμένες οριογραμμές του ρέματος «Βαζάνα».

Μετά από την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της 5ης Π.Ε. στο τμήμα εκτός της παραρεμάτιας περιοχής, από το 2002, έχουν διαπιστωθεί σημαντικά προβλήματα που αφορούν στην αποκατάσταση των ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών, στην αξιοποίηση περιουσίας των Δημοτών και στη λειτουργικότητα του πολεοδομικού σχεδιασμού.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Νέα Μητροπολιτική Αττική της Περιφέρειας Αττικής υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Μαραθώνα για την τεχνική του υποστήριξη στο έργο «Κτηματογράφηση – Τροποποίηση Πολεοδομικής Μελέτης – Συμπληρωματική Πράξη Εφαρμογής Παραρεμάτιας περιοχής 5ης Π.Ε. Νέας Μάκρης».

Σκοπός του έργου είναι να λάβουν χώρα οι απαραίτητες εργασίες για την κτηματογράφηση, την εκπόνηση της πολεοδομικής μελέτης καθώς και τη σύνταξη της μελέτης πράξης εφαρμογής για την παραρεμάτια περιοχή της 5ης Π.Ε. Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Μητροπολιτική Αττική ανέλαβε:

  1. Την τοπογραφική αποτύπωση / κτηματογράφηση της προς πολεοδόμηση παραρεμάτιας περιοχής της 5ης Πολεοδομικής Ενότητας στη Νέα Μάκρη.
  2. Την εκπόνηση της πολεοδομικής μελέτης.
  3. Την εκπόνηση της μελέτης πράξης εφαρμογής.
  4. Την έκδοση των απαραίτητων εγκρίσεων για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Περιφέρειας Αττικής «ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.» θα έχει την αρμοδιότητα εκπόνησης, ελέγχου και θεώρησης της μελέτης, ενώ, σε περίπτωση που από την εξέλιξη του έργου προκύψουν προσαρμογές ή νέες ανάγκες λόγω ευρημάτων που θα εντοπιστούν, θα γίνει κατάλληλη προσαρμογή ή τροποποίηση της σύμβασης σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
23 Σεπ 2022
Status
Πυλωνας
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
21 μήνες
Πρoγραμμα
Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου

0101
0101

Μελέτη για την Εθνική Οδό 91

0202
0101

Μελέτη Επεμβάσεων - Γέφυρες Αττικής

0303
0101

Υλοποίηση Μελετών για το Δήμο Μοσχάτου

0404
0101

Μελέτη για τον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Νέα

29 Ιουλ 2022
29 Ιουλ 2022

Workshops της Περιφέρειας Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ 2021-27 

Η Νέα Μητροπολιτική Αττική συμμετέχει στις θεματικές συναντήσεις με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου».

Νέα

23 Μαϊ 2022
23 Μαϊ 2022

Νέος Ποδηλατικός Άξονας στην Ιερά Οδό

Ενέργειες για τον Σχεδιασμό και τη Μεθοδολογία ανάπτυξης ποδηλατικής υποδομής επί της Ιεράς Οδού.

Νέα

26 Απρ 2022
26 Απρ 2022

Έγκριση Αρχιτεκτονικών Μελετών από το ΥΠΕΝ 

Αφορά σε μελέτες ωρίμανσης που υλοποιεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός.

Νέα

8 Απρ 2022
8 Απρ 2022

Σύσκεψη Εργασίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Λυσσιατρείο και Απολυμαντήριο, δύο ιστορικά κτίρια της Αττικής, στο επίκεντρο μελετών αξιοποίησής τους.