Έργα Υποδομής στην Περιοχή «Μάτι» της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής


Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» αναλαμβάνει την υλοποίηση έξι (6) έργων με στόχο την αποκατάσταση των καταστροφικών συνεπειών στην πληγείσα από τις πυρκαγιές περιοχή «Μάτι».


Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» αναλαμβάνει την υλοποίηση έξι (6) έργων με στόχο την αποκατάσταση των καταστροφικών συνεπειών στην πληγείσα από τις πυρκαγιές περιοχή «Μάτι» της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης Ειδικού Λογαριασμού Αρωγής Πυρόπληκτων της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 και του Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Συνοπτικά τα έργα αφορούν στα εξής:

Έργο 1: «Ενεργειακή αυτονομία – αναβάθμιση χώρου δασικής αναψυχής»

Έργο 2: «Αποκατάσταση κτιρίων εντός Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ)»

Έργο 3: «Δημιουργία παραλιακού περιπάτου»

Έργο 4: «Δίκτυο πυρόσβεσης πόλης»

Έργο 5: «Ψηφιακές εφαρμογές και εξοπλισμός έξυπνης πόλης»

Έργο 6: «Διαμόρφωση παραρεμάτιας περιοχής»

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των παραδοτέων προβλέπεται η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και η σύνταξη τευχών δημοπράτησης καθώς και η διενέργεια διαγωνισμών για την ανάδειξη των αναδόχων αλλά και η επίβλεψη και παραλαβή των έργων. Ο προγραμματισμός των έργων περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού, την τοποθέτηση συστήματος τηλεδιαχείρισης ύδρευσης, την εγκατάσταση συστήματος πυρανίχνευσης για τον έγκαιρο εντοπισμό και την αναγγελία πυρκαγιάς, την επισκευή και ανακαίνιση δύο (2) κτιρίων εντός του «ΝΑΤ», την εκτέλεση των εργασιών διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου των κτηρίων καθώς και τη κατασκευή ενός ξύλινου αναψυκτήριου και βοηθητικών χώρων. Με την εκτέλεση του έργου «Δίκτυο πυρόσβεσης πόλης» θα επιδιωχθεί η αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιάς εντός του σχεδίου της περιοχής «Μάτι» μέσω της προμήθειας και εγκατάστασης ολοκληρωμένων συστημάτων πυρανίχνευσης και τηλεδιαχείρισης της ύδρευσης, ενώ οι ψηφιακές εφαρμογές και ο εξοπλισμός έξυπνης πόλης θα εξασφαλίσουν τον πλήρη έλεγχο και παρακολούθηση του φωτισμού της περιοχής με τη χρήση έξυπνων λαμπτήρων για την εξοικονόμηση κόστους και ενέργειας και την εγκατάσταση συστήματος τηλεδιαχείρισης. Επιπλέον, θα μελετηθεί και κατασκευαστεί παραλιακός πεζόδρομος πλάτους 3,50μ. και συνολικού μήκους περί τα 3,5χλμ., με στόχο τόσο την ενίσχυση της κινητικότητας και της άθλησης των πολιτών όσο και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και του αστικού τοπίου αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Τέλος, προβλέπεται η διαμόρφωση της παραρεμάτιας περιοχής με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ζώνης ανάπλασης και τη δημιουργία πεζοπορικής διαδρομής που θα αποτελέσει πόλο προσέλκυσης των κατοίκων και επισκεπτών.

Το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των έργων μαζί με τις εγκρίσεις εκτιμάται συνολικά σε 42 μήνες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
12 Μαϊ 2023
Status
Πυλωνας
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
42 μήνες
Πρoγραμμα
Ειδικός Λογαριασμός Αρωγής Πυρόπληκτων


0101
0606

Ενεργειακη αυτονομια – αναβαθμιση χωρου δασικης αναψυχης

0202
0606

Αποκατασταση κτιριων εντος Ναυτικου Απομαχικου Ταμειου (ΝΑΤ)

0303
0606

Δημιουργια παραλιακου περιπατου

0404
0606

Δικτυο πυροσβεσης πολης

0505
0606

Ψηφιακες εφαρμογες και εξοπλισμος εξυπνης πολης

0606
0606

Διαμορφωση παραρεματιας περιοχης

0101
0101

Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Αμαρουσίου

Νέα

8 Μαϊ 2023
8 Μαϊ 2023

Ολοκληρώθηκε το ‘A μέρος της μελέτης για τον εκσυγχρονισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού από Ελευσίνα έως Μέγαρα

Η αναβάθμιση της ασφάλειας και σήμανσης στο επίκεντρο της μελέτης.

Νέα

5 Μαϊ 2023
5 Μαϊ 2023

Ολοκληρώθηκε το Α’ μέρος της Μελέτης Έργων Αποχέτευσης Όμβριων Δ.Ε. Ερυθρών

Με τον εντοπισμό των ρεμάτων και την υποβολή προτάσεων των απαιτούμενων τεχνικών έργων διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού.

Νέα

21 Απρ 2023
21 Απρ 2023

Ξεκινούν 6 Νέες Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 - 2027

Τροποποίηση της Πράξης «Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων και Ειδικών Δράσεων κατά την Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027».

Νέα

27 Μαρ 2023
27 Μαρ 2023

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την Κατασκήνωση Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας

Υλοποιήθηκε η μελέτη για την αντιμετώπιση των φθορών και την αναβάθμιση των υποδομών της παιδικής κατασκήνωσης Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας.