Το Πεδίον Άρεως ένα πάρκο για μικρά παιδιά με νέα πρότυπα έργα από την Περιφέρεια Αττικής


Η Νέα Μητροπολιτική Αττική αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου, που αφορά στην εγκατάσταση εξοπλισμού πρότυπης παιδικής χαράς για μικρά παιδιά στο «Πεδίον του Άρεως».


Μέσω της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», ξεκίνησε η μελέτη για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού Πρότυπων Έργων για Μικρά Παιδιά για το Πάρκο «Πεδίον Άρεως» της Περιφέρειας Αττικής».

Σκοπός του έργου είναι η προμήθεια και η εγκατάσταση εξοπλισμού πρότυπων έργων για μικρά παιδιά, δαπέδων ασφαλείας, αποστραγγιστικού συστήματος, φωτισμού και πλακών γκαζόν σε υφιστάμενους χώρους παιδικών χαρών εντός του Πάρκου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός αναλαμβάνει:

  1. Τη Μελέτη του έργου που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης με τοπογραφική αποτύπωση του υφιστάμενου χώρου, τον σχεδιασμό και κατάλληλη χωροθέτηση και τη διαμόρφωση της παρέμβασης.
  2. Την Παροχή υπηρεσιών για τη διενέργεια των διαγωνιστικών διαδικασιών και την επίβλεψη αυτών καθώς και την επίβλεψη των εκτελεστέων εργασιών και προμηθειών και την παραλαβή τους.
  3. Την Εκτέλεση του έργου εγκατάστασης νέου εξοπλισμού.

Το Πεδίον του Άρεως είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χώρος πρασίνου της Αθήνας μετά τον Εθνικό κήπο, και βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Κατατάσσεται στα πάρκα περιπάτου και αποτελείται ουσιαστικά από ένα σύνολο χαράξεων με γεωμετρικές καμπύλες και κυρίως τόξα κύκλων που ορίζουν διαδρομές περιπάτου. Το Πεδίον του Άρεως έχει έκταση 277 στρέμματα – βρίσκεται μόλις 1 χλμ. μακριά από την Ομόνοια, και μαζί με τη λεωφόρο είναι ένα φυσικό χώρισμα δύο εμβληματικών συνοικιών του δήμου Αθηναίων: της Κυψέλης και των Εξαρχείων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
16 Ιαν 2023
Status
Πυλωνας
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
24 μήνες
Πρoγραμμα
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής

0101
0101

Έργα υποδομής στην περιοχή «Μάτι» της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

0202
0101

Μελέτη για τον Δήμο Χαλανδρίου

0303
0101

Μελέτη Ποδηλατικής Υποδομής Ιεράς Οδού 

0404
0101

Μελέτη για το Δήμο Σπετσών

Νέα

21 Δεκ 2022
21 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Βιοκλιματική – Αστική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου».

Νέα

16 Δεκ 2022
16 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η Μελέτη για το Θέατρο Πέτρας

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση των Υποδομών του Θεάτρου Πέτρας».

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για 108 Γέφυρες της Αττικής

Σημαντικά τα αποτελέσματα της μελέτης που προέκυψαν μετά την βασική επιθεώρηση 108 γεφυρών της Περιφέρειας Αττικής από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό.

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Έγκριση σύστασης DMMO Περιφέρειας Αττικής 

Ελήφθη η απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής για τη σύσταση DMMO από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Περιφέρειας Αττικής.