Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Σπετσών


H Νέα Μητροπολιτική Αττική αναλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης 18 Αναπλάσεων για τον Δήμο Σπετσών.


Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», ξεκινάει την εκπόνηση μελέτης, με τίτλο: «Μελέτη ανάδειξης και βιοκλιματικής αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων και δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στην πλατεία Ωρολογίου Δήμου Σπετσών».

Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί ο σχεδιασμός των αναπλάσεων δεκαοκτώ (18) κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Σπετσών και πιο συγκεκριμένα στις ακόλουθες περιοχές: Πλατεία Κουνουπίτσας - Λαϊκή Αγορά, Ανάληψη Μιμόζα, Πλατεία Ιατρείου, Άγιοι Απόστολοι, Άγιος Ιωάννης, Ντάπια, Ευαγγελίστρια, Κουνουπίτσα 1, Λαϊκή Κοκκιναριά, Μουράγιο, Παλαιό Λιμάνι 1, Παλαιό Λιμάνι 2, Παλαιό Λιμάνι 3, Πευκάκια, Πλατεία Ρολογιού, Υπαπαντή, Μαργαρίτα, Εισόδια. 

Η ανάπλαση θα περιλαμβάνει την διαμόρφωση πλατειών, πεζοδρόμων παραπλεύρως, διευθέτηση της κυκλοφορίας με ήπια κυκλοφορία οχημάτων, την ανακατασκευή και τη διαμόρφωση πεζοδρομίων, την αντικατάσταση του υφιστάμενου αστικού εξοπλισμού και προσθήκη νέου όπου απαιτείται ως και την ανάπλαση πλατειών.

Σε όλες τις περιοχές παρέμβασης, πέρα από τις πλακοστρώσεις, θα προβλεφθεί ο απαραίτητος αστικός εξοπλισμός και φωτισμός, καθώς επίσης το έργο θα μελετηθεί και ως προς την διαχείριση των ομβρίων υδάτων με διευθέτηση τους και σύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο, όπου είναι δυνατό. Παράλληλα, όπου είναι εφικτό θα προβλεφθεί ενίσχυση της φύτευσης.

Επιπλέον, στην περιοχή του Ρολογιού προβλέπεται η δημιουργία πολιτιστικού κέντρου. Αντικείμενο της συγκεκριμένης μελέτης αποτελεί η αποκατάσταση και διαρρύθμιση του υπάρχοντος κατασκευασμένου κτιρίου με στόχο την επαναχρησιμοποίησή του και την αξιοποίησή του για πολιτιστικές δράσεις του Δήμου.

Το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης της μελέτης περιλαμβάνει τμηματικά παραδοτέα ενώ η ολοκλήρωση μαζί με τις εγκρίσεις εκτιμάται συνολικά σε 15 μήνες.

Λίγα λόγια για τις Σπέτσες

Οι Σπέτσες είναι ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Περιφέρειας Αττικής. Επιβλητικά αρχοντικά, παραδοσιακοί οικισμοί, μετακινήσεις με ποδήλατο, ή αλλιώς ένας τόπος που το παρελθόν και το παρόν συνυπάρχουν με απόλυτη αρμονία.

Η γνωριμία με στις Σπέτσες ξεκινά από την Ντάπια, το κύριο λιμάνι του νησιού, όπου βρίσκεται το παλαιό πυροβολείο. Στο νου μας έρχονται στιγμές από την ιστορία της Ελλάδας, σε χρόνια και μορφές ηρωικές όπως της Μπουμπουλίνας ενώ, περιδιαβαίνοντας στα λιθόστρωτα σοκάκια ταξιδεύουμε στην παράδοση, τη γεύση και την όμορφη νησιωτική φύση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπατος στον εσωτερικό δρόμο που αρχίζει από την Ντάπια και καταλήγει στο παλαιό λιμάνι.

Ο μοναδικός οικισμός των Σπετσών στον οποίο αναφέρεται η μελέτη βρίσκεται στη Β.Α. πλευρά του νησιού είναι αμφιθεατρικός και εκτείνεται από την ακτή ως το λόφο, ενώ σε ό,τι αφορά τον αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα έχει κτίρια τόσο βυζαντινά και Μεσαιωνικά, όσο και της εποχής της τουρκοκρατίας αλλά και νεότερα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
14 Δεκ 2022
Status
Πυλωνας
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
15 μήνες
Πρoγραμμα
Αντώνης Τρίτσης

0101
0101

Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Μυκόνου

0202
0101

Μελέτη Ποδηλατικής Υποδομής Ιεράς Οδού 

0303
0101

Μελέτη για τις Παιδικές Χαρές στο Πεδίον του Άρεως

0404
0101

Μελέτη για την Εθνική Οδό 91

0505
0101

Μελέτη Ανάπλασης Λιμένα Αγίου Νικολάου

0606
0101

Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Αμαρουσίου

Νέα

16 Δεκ 2022
16 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η Μελέτη για το Θέατρο Πέτρας

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση για την «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση των Υποδομών του Θεάτρου Πέτρας».

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για 108 Γέφυρες της Αττικής

Σημαντικά τα αποτελέσματα της μελέτης που προέκυψαν μετά την βασική επιθεώρηση 108 γεφυρών της Περιφέρειας Αττικής από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό.

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Έγκριση σύστασης DMMO Περιφέρειας Αττικής 

Ελήφθη η απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής για τη σύσταση DMMO από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Περιφέρειας Αττικής.

Νέα

12 Νοε 2022
12 Νοε 2022

Η Αττική ξανά στην Kορυφή των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «World’s Leading Sustainable Tourism Destination 2022».