Μελέτη Κατασκευής Παραλιακής Οδού Μαραθώνα - Ωρωπού


Ένα εμβληματικό έργο ανάκαμψης & αναβάθμισης της Βορειοανατολικής Αττικής.


Την εκπόνηση της «Μελέτης κατασκευής της παραλιακής οδού Μαραθώνα – Ωρωπού» για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής αναλαμβάνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Η κατασκευή της οδού θεωρείται ένα εμβληματικό έργο ανάκαμψης και αναβάθμισης της Βορειοανατολικής Αττικής που θα εξυπηρετήσει όλους τους παρόδιους οικισμούς και θα αποτελέσει συνέχεια για την περιμετρική παραλιακή σύνδεση της βορειοανατολικής Αττικής από την Σκάλα Ωρωπού έως τον οικισμό Αγίας Μαρίνας. Μαζί με το λοιπό οδικό δίκτυο θα εξασφαλίζει την πρόσβαση σε τουριστικές και αρχαιολογικές περιοχές ενώ ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα κληθεί να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό παραθεριστών που έχουν δεύτερη κατοικία στην περιοχή και στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Ευβοϊκού κόλπου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των παραδοτέων προβλέπεται η παροχή υπηρεσίας για τη διενέργεια διαγωνισμού, την ανάθεση της μελέτης, την επίβλεψη, τη θεώρηση και την έγκριση αυτής, καθώς και τη θεώρηση και έγκριση των τευχών δημοπράτησης αλλά και η εκπόνηση των συγκοινωνιακών μελετών καθώς και των απαραίτητων υποστηρικτικών μελετών για τον σχεδιασμό υπεραστικής οδού σύνδεσης του Δήμου Μαραθώνα με το Δήμο Ωρωπού  Ανατολικής Αττικής.  

Το έργο διαρθρώνεται στους παρακάτω άξονες:

  • Προγραμματισμός και Προετοιμασία Φακέλου Δημοσίας Σύμβασης
  • Προκαταρκτική Μελέτη
  • Προμελέτη
  • Οριστική Μελέτη-Τεύχη Δημοπράτησης  και  ΣΑΥ -  ΦΑΥ

Η μελέτη εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την εξειδίκευση αναπτυξιακών προτεραιοτήτων και ειδικών δράσεων κατά την Π.Π. 2021 – 2027» (με Κωδικό ΟΠΣ 5145430).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
26 Ιουλ 2023
Status
Πυλωνας
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
50 μήνες
Αναδοχος
ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.
Πρoγραμμα
ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

0101
0101

Έργα υποδομής στην περιοχή «Μάτι» της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

0202
0101

Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Μυκόνου

0303
0101

Διαχείριση Φερτών Υλικών στη Δυτική Αττική

0404
0101

Μελέτη για τις Παιδικές Χαρές στο Πεδίον του Άρεως

0505
0101

Μελέτη για τον Δήμο Παιανίας

Νέα

20 Ιουλ 2023
20 Ιουλ 2023

Σε πλήρη εξέλιξη η Μελέτη Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε το Α’ Παραδοτέο της Μελέτη Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

16 Ιουλ 2023
16 Ιουλ 2023

Ολοκληρώθηκε η Μελέτη Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού Αττικής

Με ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης & λειτουργίας, δρομολογείται το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Νέα

15 Ιουλ 2023
15 Ιουλ 2023

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι Μελέτες για τα Πάρκα και Άλση της Περιφέρειας Αττικής

Εξελίσσεται με βάση το χρονοδιάγραμμα η Προγραμματική Σύμβαση στο πλαίσιο  Διαχειριστικών Μελετών για τα Πάρκα και Άλση Περιφέρειας Αττικής.

Νέα

15 Ιουλ 2023
15 Ιουλ 2023

Αποτελέσματα της πρώτης φάσης της Μελέτης 18 αναπλάσεων του Δήμου Σπετσών

Η πρώτη φάση της Μελέτης 18 αναπλάσεων του Δήμου Σπετσών ολοκληρώθηκε και τα πρώτα αποτελέσματα σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση.