Διαβούλευση Μελέτης για τη σύσταση του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού Αττικής

Η «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας Αττικής, αξιοποιώντας τη σχετική διάταξη που προβλέπει ο νόμος 4875/2021, προτίθεται να λειτουργήσει ως Οργανισμός Διαχείρισης & Προώθησης Προορισμού (DMΜO).  

Για το σκοπό αυτό έχει προχωρήσει στην εκπόνηση Μελέτης / Οδικού Χάρτη δημιουργίας Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στην Περιφέρεια Αττικής, που έχει υλοποιηθεί  στο Πλαίσιο της Πράξης που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014-2020,

Εν όψει των επόμενων βημάτων σύστασης και λειτουργίας του DMMO Αττικής, τίθεται η παραπάνω μελέτη σε διαβούλευση, προκειμένου να οριστικοποιηθεί και να αποτελέσει τη βάση για τη συνεργασία & συμπόρευση με τους Φορείς του Τουρισμού της Αττικής.

Σας προσκαλούμε να εκφράσετε τις απόψεις σας και να καταθέσετε τις προτάσεις σας αναφορικά με τη σύσταση του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού Αττικής.  

 • Αντικείμενο της Διαβούλευσης

  Η δεύτερη φάση της διαβούλευσης, στηρίζεται στα αποτελέσματα της παρακάτω μελέτης, και επιδιώκει τη σύνθεση και λήψη απόψεων και προτάσεων από όλους τους Φορείς αναφορικά με τη σύσταση του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού Αττικής.

  Μελέτη

  Αντικείμενο του έργου «Υπηρεσίες Συμβούλου Υποστήριξης για την εκπόνηση οδικού χάρτη δημιουργίας Δομής για τη Διαχείριση του Προορισμού στην Περιφέρεια Αττικής» της Πράξης «Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την εξειδίκευση αναπτυξιακών προτεραιοτήτων και ειδικών δράσεων κατά την Π.Π. 2021 – 2027» με Κωδικό ΟΠΣ 5145430, υπήρξε η υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» για την εξειδίκευση των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων και ειδικών δράσεων της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027. 

  Ειδικότερα, αντικείμενο του παρόντος Υποέργου είναι η επιστημονική και συμβουλευτική υποστήριξη με σκοπό την εκπόνηση οδικού χάρτη για τη δημιουργία και λειτουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (Destination Management and Marketing Organization – DMMO) στην Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική ανάπτυξη, διαχείριση και ανάδειξη του προορισμού και του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Αττικής. 

  Η μελέτη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

  • Βιβλιογραφική έρευνα για ολοκληρωμένα προγράμματα διαχείρισης προορισμού διεθνώς
  • Έρευνα καλών πρακτικών στη λειτουργία των σύγχρονων DMMOs
  • Συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO)
  • Αποτύπωση και ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά με την ανάπτυξη, διαχείριση και προώθηση του προορισμού σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής
  • Αποτύπωση τουριστικού αποθέματος, ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και χαρακτηριστικών εισερχόμενου τουρισμού Περιφέρειας Αττικής
  • Σκοπιμότητα Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού της Περιφέρειας Αττικής
  • Θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής
  • Στρατηγικοί Στόχοι Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού και αντικείμενο του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού
  • Διαμόρφωση προτεινόμενου σχήματος συνεργασίας μεταξύ των φορέων


  Δείτε περισσότερα για τη μελέτη εδώ.

 • Λήψη Ενημερωτικών Αρχείων

  Διατίθεται για λήψη το παρακάτω αρχείο ενημέρωσης για τη μελέτη που εκπονήθηκε, η οποία παρουσιάζει τη στρατηγική και την πορεία των μελετών για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, καθώς και βέλτιστες πρακτικές του κόσμου.

   

  DMO Αττικής_Σύνοψη_Μελέτης.pdf

  Download
   
   

 • Λάβετε μέρος

  Αν είστε εμπλεκόμενος φορέας στο χώρο του τουρισμού ή πολίτης και θέλετε να εκφράσετε τη γνώμη σας για την μελέτη του Οργανισμού Διαχείρισης & Προώθησης Προορισμού, παρακαλούμε καταθέστε τη γνώμη σας εδώ ή στο public-forum@developattica.gr.  Δεν μπορείτε να λάβετε πλέον μέρος, η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί.
  Διαβούλευση - DMO

  Επιλέξτε ιδιότητα

  Uploaded Img
  0%
  thumbnails...

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τον προγραμματισμό συνάντησης εργασίας για τον Τουρισμό, θα χαρούμε να λάβουμε email στο: dmo@developattica.gr

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
27 Οκτ 2022
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
31 Οκτ 2022
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ
15 Δεκ 2022
Status
ΦΟΡΕΑΣ
ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.

0101
0101

Διαβούλευση για τη Δημιουργία Κέντρου Επιχειρηματικότητας Αττικής 

0202
0101

Διαβούλευση για την ΟΧΕ Νήσων Αττικής

0303
0101

Διαβούλευση για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

0404
0101

Διαβούλευση για την ΟΧΕ Πρασίνου 

Νέα

1 Δεκ 2022
1 Δεκ 2022

Έγκριση σύστασης DMMO Περιφέρειας Αττικής 

Ελήφθη η απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής για τη σύσταση DMMO από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Περιφέρειας Αττικής.

Νέα

18 Οκτ 2022
18 Οκτ 2022

Η Αττική υποψήφια ως «World's Leading Sustainable Tourism Destination 2022»

Ακόμη μια υποψηφιότητα για την Αττική στον παγκόσμιο θεσμό των World Travel Awards.

Νέα

3 Οκτ 2022
3 Οκτ 2022

Η Αττική Ξανά στην Πρώτη Θέση των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «Europe's Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

Νέα

29 Ιουλ 2022
29 Ιουλ 2022

Workshops της Περιφέρειας Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ 2021-27 

Η Νέα Μητροπολιτική Αττική συμμετέχει στις θεματικές συναντήσεις με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου».

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!