Green Agenda


Το Πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής για το Περιβάλλον.


Ο σεβασμός στο περιβάλλον που μας φιλοξενεί, η προστασία της βιοποικιλότητας και ο στόχος ενός μειωμένου περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αποτελούν τις βασικές αξίες και κατευθυντήριες γραμμές του Προγράμματος του Αναπτυξιακού Οργανισμού για το Περιβάλλον, για το διάστημα 2022 – 2025, που βρίσκεται ήδη σε φάση εκτέλεσης.  

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 05 Ιουνίου, αποτελεί μια ευκαιρία δέσμευσης και πρακτικού σχεδιασμού με στόχο την προώθηση της «πράσινης ανάπτυξης». Έργα όπως το Αδριάνειο Υδραγωγείο, οι βιοκλιματικές αναπλάσεις, η μελέτη για την ανάδειξη των μητροπολιτικών χώρων πρασίνου αλλά και ένα σύνολο - υπό δρομολόγηση -  έργων, επιβεβαιώνουν τόσο τη δυναμική συμβολή μας στην Πράσινη Συμμαχία της Αττικής, όσο και τον τρόπο που μετουσιώνουμε σε πράξη το μήνυμα της Ημέρας #OnlyOneEarth.

#1  Το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Με αφετηρία τις παρυφές της Πάρνηθας, και κατάληξη στη δεξαμενή της ομώνυμης πλατείας στο Κολωνάκι, διασχίζει τις περιοχές: Αχαρναί, Κάτω Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ν. Ψυχικό και Αμπελοκήπους. Το Αδριάνειο Υδραγωγείο, αποτελεί το μεγαλύτερο εν λειτουργία στην Ευρώπη, που αναδεικνύει διαχρονικά την περιβαλλοντική και τεχνική του αρτιότητα, όπως και την οικονομική και κοινωνική του σημασία. Βασικός πυρήνας της στρατηγικής της ΟΧΕ-ΒΑΑ, είναι η ανάδειξη του περιβαλλοντικού χαρακτήρα του Αδριάνειου Υδραγωγείου, μέσα από τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του υδροφόρου ορίζοντα καθώς και η ιστορικότητα του μνημείου.

Μάθετε περισσότερα εδώ.


#2 Μητροπολιτικοί Χώροι Πρασίνου Αττικής

Δημιουργία ενός δικτύου έξυπνων, βιώσιμων και φιλικών προς τους χρήστες χώρων πρασίνου, που συνδέονται με τις ανάγκες της κοινωνίας, ικανοποιούν τις απαιτήσεις των επισκεπτών τους, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και αποτελούν πόλους έλξης υπερτοπικής εμβέλειας και Μητροπολιτικού χαρακτήρα στην Αττική.

Μάθετε περισσότερα εδώ.


#3 Βιοκλιματική – Αστική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου

Έργα που θα αναβαθμίσουν το κέντρο της πόλης και θα αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω υλοποίηση και ολοκλήρωση των Έργων Βιώσιμης Κινητικότητας στον δήμο, αποτελούν αντικείμενο της μελέτης που υλοποιεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός.

Μάθετε περισσότερα εδώ.


#4 Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης

Μελέτη που θα δώσει τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την ανάπτυξη αναγκαίων υποδομών στην Περιφέρεια Αττικής, συμβάλλοντας, έτσι, στην αυξημένη διείσδυση της χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο μεγαλύτερο μέρος των μεταφορικών δραστηριοτήτων και, κατ’ επέκταση, στη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος των μεταφορών και μετακινήσεων εντός της Περιφέρειας.

Μάθετε περισσότερα εδώ.


#5 Ενεργειακές Κοινότητες – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Μελέτη για τις Ενεργειακές Ανάγκες της Αττικής, που θα αναδείξει τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε η Περιφέρεια Αττικής να προχωρήσει στη μετάβαση του ενεργειακού συστήματος προς καθαρές μορφές ενέργειας, τόσο στην παραγωγή, όσο και στην κατανάλωση, αξιοποιώντας τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και τον θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων.

Μάθετε περισσότερα εδώ.


#6 Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού Αττικής

Μελέτη για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού, με κύριο πυλώνα δράσης τη βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη του τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Μάθετε περισσότερα εδώ.


#7 Αστική Παρέμβαση στην περιοχή της Βεργίνας

Επιπλέον στο Πρόγραμμα για το Περιβάλλον εντάσσονται έργα υπερτοπικού χαρακτήρα, όπως η μελέτη για την Ολοκληρωμένη Αστική Παρέμβαση στην περιοχή της Βεργίνας, που μετά την ολοκλήρωσή της θα επιφέρει αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή και θα οδηγήσει σε ανάπτυξη ποικίλων χρήσεων γης, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες της περιοχής.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

#WorldEnvironmentDay

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
3 Ιουν 2022
SHARE

Νέα

18 Δεκ 2023
18 Δεκ 2023

Αποτελέσματα Μελέτης Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού

Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του ο σχεδιασμός Ποδηλατικής Διαδρομής επί της Ιεράς Οδού που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Νέα

4 Οκτ 2023
4 Οκτ 2023

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, οικολογίας και αειφορίας στην Αττική Γη  

Επτά καινοτόμες δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις, ημερίδες, γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικά εργαστήρια συνθέτουν τον απολογισμό του 1ου Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

2 Οκτ 2023
2 Οκτ 2023

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα 16 - 24/09 του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια.

Νέα

29 Σεπ 2023
29 Σεπ 2023

Παράδοση & Αττική Γη 

Μία γιορτή αφιερωμένη στην Αττική Γη, την λαϊκή μας παράδοση και τις γεύσεις του τόπου μας.

Νέα

27 Σεπ 2023
27 Σεπ 2023

Attica Molecular Mixology - Πρωτότυπα molecular cocktails για το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Νέα

25 Σεπ 2023
25 Σεπ 2023

Physis Gaia Project | Μία μαγική βραδιά στο πάρκο της πόλης

Μία μοναδική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Πεδίον του Άρεως, με το Physis Gaia Project, σε ένα μαγικό τοπίο μέσα στο αγαπημένο πάρκο της πόλης μας. Η Ευρυδίκη με την Άντα Αθανασοπούλου τραγούδησαν μοναδικά τραγούδια και ξεσήκωσαν το κοινό!

Νέα

21 Σεπ 2023
21 Σεπ 2023

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Νέα

19 Σεπ 2023
19 Σεπ 2023

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

Το περιβάλλον, οι επιδράσεις της κλιματικής κρίσης και τα προϊόντα της Αττικής Γης τέθηκαν στο προσκήνιο μιας «γόνιμης» ημερίδας που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!