Green Agenda


Το Πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής για το Περιβάλλον.


Ο σεβασμός στο περιβάλλον που μας φιλοξενεί, η προστασία της βιοποικιλότητας και ο στόχος ενός μειωμένου περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αποτελούν τις βασικές αξίες και κατευθυντήριες γραμμές του Προγράμματος του Αναπτυξιακού Οργανισμού για το Περιβάλλον, για το διάστημα 2022 – 2025, που βρίσκεται ήδη σε φάση εκτέλεσης.  

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 05 Ιουνίου, αποτελεί μια ευκαιρία δέσμευσης και πρακτικού σχεδιασμού με στόχο την προώθηση της «πράσινης ανάπτυξης». Έργα όπως το Αδριάνειο Υδραγωγείο, οι βιοκλιματικές αναπλάσεις, η μελέτη για την ανάδειξη των μητροπολιτικών χώρων πρασίνου αλλά και ένα σύνολο - υπό δρομολόγηση -  έργων, επιβεβαιώνουν τόσο τη δυναμική συμβολή μας στην Πράσινη Συμμαχία της Αττικής, όσο και τον τρόπο που μετουσιώνουμε σε πράξη το μήνυμα της Ημέρας #OnlyOneEarth.

#1  Το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Με αφετηρία τις παρυφές της Πάρνηθας, και κατάληξη στη δεξαμενή της ομώνυμης πλατείας στο Κολωνάκι, διασχίζει τις περιοχές: Αχαρναί, Κάτω Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ν. Ψυχικό και Αμπελοκήπους. Το Αδριάνειο Υδραγωγείο, αποτελεί το μεγαλύτερο εν λειτουργία στην Ευρώπη, που αναδεικνύει διαχρονικά την περιβαλλοντική και τεχνική του αρτιότητα, όπως και την οικονομική και κοινωνική του σημασία. Βασικός πυρήνας της στρατηγικής της ΟΧΕ-ΒΑΑ, είναι η ανάδειξη του περιβαλλοντικού χαρακτήρα του Αδριάνειου Υδραγωγείου, μέσα από τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του υδροφόρου ορίζοντα καθώς και η ιστορικότητα του μνημείου.

Μάθετε περισσότερα εδώ.


#2 Μητροπολιτικοί Χώροι Πρασίνου Αττικής

Δημιουργία ενός δικτύου έξυπνων, βιώσιμων και φιλικών προς τους χρήστες χώρων πρασίνου, που συνδέονται με τις ανάγκες της κοινωνίας, ικανοποιούν τις απαιτήσεις των επισκεπτών τους, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και αποτελούν πόλους έλξης υπερτοπικής εμβέλειας και Μητροπολιτικού χαρακτήρα στην Αττική.

Μάθετε περισσότερα εδώ.


#3 Βιοκλιματική – Αστική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου

Έργα που θα αναβαθμίσουν το κέντρο της πόλης και θα αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω υλοποίηση και ολοκλήρωση των Έργων Βιώσιμης Κινητικότητας στον δήμο, αποτελούν αντικείμενο της μελέτης που υλοποιεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός.

Μάθετε περισσότερα εδώ.


#4 Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης

Μελέτη που θα δώσει τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την ανάπτυξη αναγκαίων υποδομών στην Περιφέρεια Αττικής, συμβάλλοντας, έτσι, στην αυξημένη διείσδυση της χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο μεγαλύτερο μέρος των μεταφορικών δραστηριοτήτων και, κατ’ επέκταση, στη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος των μεταφορών και μετακινήσεων εντός της Περιφέρειας.

Μάθετε περισσότερα εδώ.


#5 Ενεργειακές Κοινότητες – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Μελέτη για τις Ενεργειακές Ανάγκες της Αττικής, που θα αναδείξει τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε η Περιφέρεια Αττικής να προχωρήσει στη μετάβαση του ενεργειακού συστήματος προς καθαρές μορφές ενέργειας, τόσο στην παραγωγή, όσο και στην κατανάλωση, αξιοποιώντας τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και τον θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων.

Μάθετε περισσότερα εδώ.


#6 Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού Αττικής

Μελέτη για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού, με κύριο πυλώνα δράσης τη βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη του τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Μάθετε περισσότερα εδώ.


#7 Αστική Παρέμβαση στην περιοχή της Βεργίνας

Επιπλέον στο Πρόγραμμα για το Περιβάλλον εντάσσονται έργα υπερτοπικού χαρακτήρα, όπως η μελέτη για την Ολοκληρωμένη Αστική Παρέμβαση στην περιοχή της Βεργίνας, που μετά την ολοκλήρωσή της θα επιφέρει αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή και θα οδηγήσει σε ανάπτυξη ποικίλων χρήσεων γης, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες της περιοχής.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

#WorldEnvironmentDay

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
3 Ιουν 2022
SHARE

Νέα

12 Νοε 2022
12 Νοε 2022

Η Αττική ξανά στην Kορυφή των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «World’s Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

Νέα

18 Οκτ 2022
18 Οκτ 2022

Η Αττική υποψήφια ως «World's Leading Sustainable Tourism Destination 2022»

Ακόμη μια υποψηφιότητα για την Αττική στον παγκόσμιο θεσμό των World Travel Awards.

Νέα

3 Οκτ 2022
3 Οκτ 2022

Η Αττική Ξανά στην Πρώτη Θέση των World Travel Awards

Την 1η θέση κατέκτησε η Αττική ως «Europe's Leading Sustainable Tourism Destination 2022».

Νέα

29 Ιουλ 2022
29 Ιουλ 2022

Workshops της Περιφέρειας Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ 2021-27 

Η Νέα Μητροπολιτική Αττική συμμετέχει στις θεματικές συναντήσεις με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου».

Νέα

21 Ιουλ 2022
21 Ιουλ 2022

Η Αττική υποψήφια ως Europe's Leading Sustainable Tourism Destination 2022

Για μία ακόμη χρονιά η Αττική διεκδικεί έναν από τους κορυφαίους τίτλους του μεγαλύτερου θεσμού της τουριστικής βιομηχανίας, των World Travel Awards.

Νέα

7 Ιουλ 2022
7 Ιουλ 2022

#2 Εργαστήριο Συν-Σχεδιασμού για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σημαντικά αποτελέσματα του Workshop της προηγούμενης ημέρας, δηλαδή προτάσεις παρεμβάσεων για μείωση των θερμοκρασιών.

Νέα

4 Ιουλ 2022
4 Ιουλ 2022

#1 Εργαστήριο Συν-Σχεδιασμού για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Η μείωση των θερμοκρασιών μέσω της χρήσης πρασίνου, του νερού και ειδικών υλικών, στο επίκεντρο του εργαστηρίου που οργάνωσε η Νέα Μητροπολιτική Αττική.

Νέα

24 Ιουν 2022
24 Ιουν 2022

Προστατευόμενες Περιοχές στα Νησιά της Αττικής

Οι περιοχές αυτές, συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των Νήσων της Αττικής.

#DMO

εγγραφη στο Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Form newsletter

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!