Διαβούλευση για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Οικονομίας & Πολιτισμού 


Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Υποέργου 5  «Υπηρεσίες Συμβούλου Υποστήριξης  για τη μελέτη δημιουργίας Κέντρου Δημιουργικής Οικονομίας».

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», βάσει του ρόλου του ως επιστημονικού και τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, αναλαμβάνει την υλοποίηση της εν λόγω μελέτης για την Περιφέρεια Αττικής και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής (ΕΥΔΕΠ) μέσω της Πράξης που εντάχθηκε σε χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και τον Άξονα Προτεραιότητας «Τεχνική Υποστήριξη της Εφαρμογής (ΕΤΠΑ)», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η ανάπτυξη ολοκληρωμένων υποδομών και εξειδικευμένων μηχανισμών τόνωσης της δραστηριότητας του τομέα αυτού, μέσω της υλοποίησης Κέντρου Δημιουργικής Οικονομίας, αποτελεί αντικείμενο της συγκεκριμένης μελέτης που υλοποιεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός.


 • Η "δημιουργική βιομηχανία"

  Οι ραγδαίες αλλαγές στις βιομηχανικές διαδικασίες και η εξέλιξη των ψηφιακών τεχνολογιών έχουν δημιουργήσει ένα νέο κύμα ζήτησης για δημιουργικές ιδέες και ταλέντα. Η δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία θεωρείται μία από τις σημαντικότερες και πιο ελπιδοφόρες όσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως, καθώς τοποθετείται στο επιχειρηματικό πλέγμα Πολιτισμού και Τεχνολογίας.

  Σκοπός της ανάπτυξης της δημιουργικής βιομηχανίας, είναι να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους με μια επιχειρηματική ιδέα, μετατρέποντάς την σε μία βιώσιμη και επιτυχημένη επιχείρηση. Η ίδια η διαδικασία της «επώασης» είναι απαραίτητη για τη δημιουργική επιχειρηματικότητα, τις δημιουργικές και καλλιτεχνικές ιδέες που «επωάζονται» στο μυαλό του δημιουργού τους, μέχρι να ενσωματωθούν σε ένα δημιουργικό έργο ή προϊόν.

  Οι δημιουργικές επιχειρήσεις περιλαμβάνουν δημιουργικότητα, δεξιότητες και ταλέντο που μπορούν να δημιουργήσουν πνευματική ιδιοκτησία. Ενδεικτικοί τομείς δημιουργικής επιχειρηματικότητας: διαφήμιση-επικοινωνία, αρχιτεκτονική, χειροτεχνία και σχεδίαση, έπιπλα, μόδα, οπτικοακουστικά μέσα και παραγωγές, εκπαιδευτικό και ελεύθερο λογισμικό, μουσική, τέχνες του θεάματος και διασκέδαση, τηλεόραση, ραδιόφωνο και διαδίκτυο, εικαστικές τέχνες και αντίκες, συγγραφή και δημοσίευση.

 • Η  Μελέτη

  Η μελέτη θα δώσει τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να αναλυθεί η υφιστάμενη κατάσταση αναφορικά με τον τομέα των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών, να χαρτογραφηθούν επιμέρους παρεμβάσεις και δράσεις που υλοποιούνται στην Αττική, είτε από την Περιφέρεια ή από άλλους φορείς, να εξειδικευτούν οι ειδικότεροι στόχοι και η στρατηγική για την ενίσχυση της Δημιουργικής Οικονομίας στην Αττική. Η μελέτη διαρθρώνεται σε 4 βασικούς άξονες:

  • 1η Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης.
  • 2η Εξειδίκευση στόχων και προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.
  • 3η Κατάρτιση οδικού χάρτη για την ανάπτυξη και λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Οικονομίας της Περιφέρειας Αττικής.
  • 4η Σχέδιο ανάπτυξης και προσαρμογής του Κέντρου Δημιουργικής Οικονομίας στην προτεινόμενη τοποθεσία του Λυσσιατρείου.


  Διαβάστε περισσότερα για την Μελέτη εδώ.

 • Λάβετε μέρος

  Εάν εκπροσωπείτε εμπλεκόμενο φορέα ή είστε πολίτης και θέλετε να εκφράσετε τη γνώμη σας για τον έγκαιρο εντοπισμό υφιστάμενων αναγκών, προτεραιοτήτων και προκλήσεων και για την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα συνδράμουν στο έργο, παρακαλούμε καταθέστε τη γνώμη σας εδώ ή στο public-forum@developattica.gr. 


  Δεν μπορείτε να λάβετε πλέον μέρος, η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί.
  Διαβούλευση - Λυσσιατρείο

  Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

  Επιλέξτε ιδιότητα

  Uploaded Img
  0%
  thumbnails...ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
9 Μαϊ 2022
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
16 Μαϊ 2022
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ
12 Σεπ 2022
Status
ΦΟΡΕΑΣ
ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.

0101
0101

Διαβούλευση για τον Τουρισμό

0202
0101

Διαβούλευση για την ΟΧΕ Πρασίνου 

0303
0101

Διαβούλευση για την ΟΧΕ Νήσων Αττικής

0404
0101

Διαβούλευση για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Blog

11 Απρ 2022
11 Απρ 2022

Ένα λατομείο μεταμορφώνεται σε χώρο τέχνης

Για περισσότερο από 30 χρόνια, το Θέατρο Πέτρας αποτελεί σημείο αναφοράς στη Δυτική Αττική. 

Νέα

8 Απρ 2022
8 Απρ 2022

Σύσκεψη Εργασίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Λυσσιατρείο και Απολυμαντήριο, δύο ιστορικά κτίρια της Αττικής, στο επίκεντρο μελετών αξιοποίησής τους.

Νέα

14 Μαρ 2022
14 Μαρ 2022

Ωρίμανση μελετών για την αναβάθμιση του Θεάτρου Πέτρας

Νέα Προγραμματική Σύμβαση της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής με τον Δήμο Πετρούπολης.

Νέα

9 Μαρ 2022
9 Μαρ 2022

Μελέτη για Περιφερειακό Μηχανισμό Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας

Η Νέα Μητροπολιτική Αττική ξεκινάει μελέτη με στόχο την οργανωμένη και τεχνοκρατική παρακολούθηση της Αγοράς Εργασίας σε Περιφερειακό Επίπεδο.

Quick Search

Αναζήτηστε παρακάτω!